Take a fresh look at your lifestyle.

Clujul devine Capitala Modei 20-21 Nov 2017 !

Sfârșitul secolului al XIX-lea a fost o perioadă de occidentalizare a întregii societăți românești, care pendula între modelul francez și cel german mai cu seamă, dar care prelua și elemente din modelul englez sau cel italian. Bineînțeles că toată această frământare prezentă în societatea românească se regăsește și în evoluția modei acelor vremuri. Tot mai mulți creatori și coafori din Occident, în special francezi și germani, își făceau simțită prezența în marile orașe. Tonul modei era dat tot de marile capitale europene, Paris, Viena, Londra, dar hainele erau comandate tot mai des la sucursale ale marilor case de modă europene deschise la București, Cluj sau Iași.

Grija pentru vestimentaţie, etalon al modernității în perioada interbelică s-a născut odată cu lumea bună care mergea la teatru sau la operă, participa la serate muzicale şi literare , pe scurt, a apărut odată cu emanciparea culturală.

Femeile tinere erau în pas cu moda occidentală, mai ales cu cea de la Paris. În Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară existau  magazine de modă, unde se confecţiona îmbrăcăminte sau încălţăminte la comandă, dar se putea cumpăra și pe loc.  După calculele unor istorici, România avea în 1938, 716 milionari (dintre care 7 cu un venit de peste 10 milioane), așadar relativa bunăstare poate fi o explicaţie pentru preocuparea locuitorilor oraşelor mari pentru modă.

Presa locală a vremii scria numeroase articole despre tendințe vestimentare, extravaganță și rafinament, iar femeile se abonau la revistele din străinătate, fiind permanent la curent cu moda din partea vestică a Europei.


Viața oamenilor din urbea de pe Someș era și ea una efervescentă: cinematografe bine dotate în care rulau cele mai noi filme de la Hollywood, curse de mașini, mitinguri aviatice, sporturi și promenade, modă și concursuri de frumusețe, serate dansante sau hoteluri celebre, dar și cele mai cunoscute restaurante și cofetării ale vremii.

Fiecare epocă însă, are farmecul ei!

Anii 2000 au adus multe schimbari în modă, asta si datorită gradului ridicat de emancipare la care a ajuns femeia.

Designerii ne-au încantat cu piese vestimentare foarte diversificate, de la cele mai simple, până la cele mai complexe.

Moda vestimentară reprezintă cea mai bună reflexie a unei epoci, în ciuda faptului că mediile de propagare a acesteia s-au schimbat de-a lungul anilor.

Tehnologia avansată face posibilă răspândirea informației pe tot globul, iar pasionaților de modă le este mult mai ușor să găsească un stil cu care să rezoneze, mai ales că moda se reinventează constant.

“Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.”  

Miuccia Prada

 

Preocuparea oamenilor pentru moda vestimentară crește în zilele noastre.  Moda este unul dintre domeniile prin care se reflecta dezvoltarea societății, a omului, a lumii, în general.

 Ne preocupă foarte mult, pentru că vrem sa fim conectați cu lumea în care trăim și să ne exprimăm personalitatea.  Vrem să fim înțeleși. Moda contează mai ales în măsura în care este o modalitate de expresie și de comunicare cu cei din jur.  Acesta este și unul dintre scopurile organizării evenimentului City Fashion Week la Cluj, aflat la cea de-a treia ediție, dorindu-se a fi unul de referință în moda românească!

Reprezintă singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internaţional al prezentărilor de modă de la Milano, Paris, Londra şi New York, orașe cu o tradiţie îndelungată în acest domeniu.

Oameni valoroşi din domeniul modei (designeri consacrați sau la început de drum, modele, hair-stylişti şi make-up artişti) vor fi prezenţi la Cluj în perioada 20-21 noiembrie la Grand Hotel Napoca.  City Fashion Week este singurul eveniment licenţiat care sprijină studenţii facultăţilor de modă şi design din România.

‘’Încurajăm realmente tinerii designeri şi noile talente să păşească cu încredere în industria modei, în care, trebuie să recunoaştem, cu greu răzbaţi. Noi le dăm această şansă, sperăm să profite de ea” , a declarat Stefan Farrell, directorul festivalului.

Ediția de anul acesta va aduce un podium spectaculos, efecte speciale, un adevărat spectacol, iar tema propusă black&white sugerează deja o combinație plină de eleganță și rafinament, care nu se va demoda niciodată.

Asocierea alb-negru oferă multă prestanţă şi putere, organizatorii adaptând combinația într-un fel inedit, acestui eveniment sofisticat care este City Fashion Week.

Organizatorul si directorul City Fashion Week,  Stefan Farrell a declarat că ideea organizării acestui eveniment la Cluj i-a venit în mod natural, el având o experienţă de 20 de ani în lumea modei și o adevărată pasiune în acest sens. Prin intermediul City Models, agenţia pe care o conduce şi care a devenit un brand pe parcurs, erau deja formate şi promovate tinere modele. Astfel, în vederea organizării evenimentului, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 2015, Stefan Farrell a contactat oameni serioşi şi talentaţi din industrie, care dau un plus de valoare festivalului , având certitudinea că împreună cu ei se poate construi ceva deosebit.

„Este proiectul meu de suflet în care cred şi în care investesc financiar şi sufleteşte’’, mărturisește Stefan Farrell.

Evenimentele fashion  care să aducă un public numeros la prezentările de modă sunt foarte rare în Cluj, astfel că organizarea unuia de mare anvergură şi cu invitaţi de renume, poate să ducă şi la apariţia unor provocări de natură logistică. Conform lui Stefan Farrell, cea mai mare provocare este însăşi ideea organizării unui astfel de eveniment în România.

’’Unii nu credeau că voi reuşi. Iată însă că organizăm deja cea de-a III-a ediţie  anul acesta, împreună cu Diana Găucă, coordonator PR și suntem foarte optimiști.  Sigur că nu este uşor mai ales din punct de vedere financiar, sunt multe detalii de care trebuie să ţinem cont, ca de exemplu găsirea unei locaţii care să se preteze la un asemenea eveniment, din toate punctele de vedere. Aşteptăm un public numeros şi anul acesta, așa cum ne-am obişnuit la ediţiile anterioare, tocmai de aceea dorim să le oferim un show de excepţie.”

În ceea ce priveşte invitaţii din acest an, organizatorul evenimentului declară:

„Invitaţii principali ai ediţiei de anul acesta sunt Cătălin Botezatu şi Romaniţa Iovan, prieteni ai City Fashion Week am îndrăzni să spunem, Maria Marinescu, Clara Rotescu, Mirela  Vescan şi alţii. ’’Artişti valoroşi din domeniul modei, aşa îmi place să îi numesc, vor fi prezenţi la Cluj în cele două zile la City Fashion Week 2017, creatori care, fără îndoială, vă vor bucura privirea şi sufletul. Vă invităm cu drag să vă convingeţi!”

Cătălin Botezatu este cel mai bun designer român și iată, revine în orașul său de suflet , declarând într-un interviu că City Fashion Week este un eveniment de referință pentru moda românească, salutând totodată inițiativa susținerii designerilor români consacrați și a celor aflați la începutul carierei.

Și-a început cariera în modă ca manechin, primind  în anul 1985 la Frankfurt  titlul de ’’Cel mai bun manechin al anului în Europa’’ . A urmat cursurile Institutului European de Modă din Milano, Gianni Versace  alegându-l să lucreze timp de șase luni în atelierele sale. Și-a înființat prima casă de modă în România și a lansat ulterior  numeroase colecții care au avut un succes răsunător peste tot în lume: Paris, Londra, New York, Milano, Dubai ș.a.

’’A fi frumoasă ține de atitudine în primul rînd și nu de forme perfecte’’, a decretat designerul în nenumărate rânduri. Cătălin Botezatu rămâne, cu siguranță, atracția ediției de anul acesta!

Romanița Iovan a declarat adeseori că iubește Clujul. De designul vestimentar a fost atrasă încă din adolescență, o atracție aparent datorată conjuncturii, având în vedere că s-a lansat tot ca manechin. A avut marea șansă de a intra în această lume fascinantă, plină de culoare și de frumos, după cum spune, în care s-a educat ca om. Puternică, disciplinată. Contează și faptul că a trăit de mică înconjurată de artă: tata scria poezii, bunicul picta, iar genele moștenite de la ei s-au intersectat cu cele ale mamei, o femeie dinamică și ambițioasă. Romanița Iovan impresionează printr-un look care sfidează trecerea timpului și iți arată cum să trăiești frumos, înconjurată de lucrurile care te fac fericită și care se potrivesc personalității tale. Ne va cuceri și anul acesta cu creațiile sale deosebite!

Maria Marinescu și-a petrecut adolescența în California, moment în care și-a dat seama că moda poate fi o oportunitate prin care își poate exprima ideile, dorințele, dar mai ales personalitatea. A urmat studii de design la New York și Paris, apoi a lansat colecții cu mare succes la public. Stilul ei a crescut odată cu ea, readucînd la viață rochii vaporoase, motive florale, printuri inedite.

Cu siguranță ne va surprinde la City Fashion Week 2017!

Clara Rotescu a lucrat o vreme ca jurnalist, a făcut cursuri de stilism la Milano, a fost director la o revistă de fashion, apoi într-un mod foarte natural, a devenit designer. Hainele create de ea pot avea linii conservatoare, dar surprind prin cele mai explozive combinații, printuri si culori.

Sub eticheta MIAU, ele te scot sigur din anonimat!

Mirela Vescan, make-up artist și Romina Maria Sabou, hair-stylist aduc totul la nivel de artă.

Ambele cu viziune și originalitate, își pun talentul în slujba frumuseții, așa că vă invităm să le cunoașteți și să le admirați munca! Ele vor coordona tot ceea ce ține de acest segment, lucrând cu cea mai bună echipă de la Gett’s Studio si PerfectLook make-up academy.

Tinerele modele( fete și băieți) care vor defila pe scenă sunt pregătite la standarde internaționale, în cadrul Agenției City Models din Cluj. In acest context, iată că nu doar tinerilor designeri aflați la început de drum li se dă o șansă, ci și modelelor. Un exemplu inedit este un tânăr model de 19 ani din cadrul agenției, fost elev al Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, care urmează acum cursurile unei Școli Postliceale de masaj. Inalt, frumos și curajos, acuitatea vizuală mai redusă nu a stat în calea visului său, acela de a deveni model, iar organizatorii i-au dat o șansă. Daniel a participat la casting alături de colegii săi, fără a fi avantajat în vreun fel. A fost ales la preselecții și va defila pentru prima oară la City Fashion Week, ediția a III-a.

Designerii autohtoni invitați anul acesta vin cu colecții originale, inedite și pline de prospețime: Ioana Șuteu, Sofiaman, Claudia Suciu cu o colecție pentru copii, Tina Olari, Maia Rațiu, Karra Launi, Oana Pădure, Mihaela Cîrlugea, Simona Iacob, Daleea Fashion House, Anca Fărcaș, Sabina Lisievici, Alexandra Herghilegiu, Cotan Liana Szilagyi, Urma, Beatrice Marcian, Alex Moldovan, Xenia, Luminița Balazs, Lilia Caraush, Nicoleta Botnaru, Irina Duțu Zgaia, Louis Purple, Norberto Tailor, Mineli, Mariana Morar&Paul Micșa, Paollo Rossi. Sunt oameni înzestrați care muncesc enorm, pentru a-i bucura pe cei din jur!

In cadrul acestei ediții  intrarea la eveniment se face pe bază de invitație, însă cei care doresc pot oferi zece lei. Cu acești bani se vor cumpăra jucării și materiale didactice pentru copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.

Iată cum moda aduce la Cluj oamenii talentați, creativi și generoși împreună, într-un eveniment care promite eleganță, stil și rafinament!

Suntem, cum s-a mai spus, cărțile pe care le citim, oamenii pe care-i întâlnim și de ce nu, hainele care ne reprezintă ! Vă așteptăm la City Fashion Week 2017, un eveniment cu personalitate!

City Fashion Week mulțumește tuturor partenerilor care suțin acest eveniment:

Blue Air, C-Thru, Wash&Go, LifeBox, QClinic, Anda Vlad trademark attorney, Diego, Clujana, UBA accommodation, Marty Restaurants, PMA Invest, Kodak, Q Vision, Organic Beauty Center, 1’Studio media productions, Marionnaud, Nouvelle Blanche, Flormar, Mobiladalin, Cremeria Emilia, Natulique, Sucul Viu, Restaurant Maimuța Plângătoare, cât și tuturor partenerilor media din Cluj și din țară incl. Dolce Vita Magazine.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More