Take a fresh look at your lifestyle.

Cum alegem bustiera de sport ideală?

Pentru că de obicei diversele bustiere sunt ascunse sub haine,cele mai multe femei care practică activități sportive în aer liber, de obicei cred în mod eronat faptul că un model de sutien obișnuit, casual, poate să fie o soluție de înlocuire a sutienului pentru sport. Din nefericire este o mare greșeală.

Bustiera, element de bază al echipamentului sportiv feminin

Așa cum încerci ca să cumperi cei mai buni pantofi de sport, cel mai bun tricou respirabil, cel mai bun trening și pereche de colanți, trebuie să alegi și o bună bustieră, dacă ești femeie.

Diferența dintre o bustieră tehnică pentru sport și un sutien banal e aceeași ca dintre o pereche de adidași de alergare și niște pantofi stiletto. Ai vrea să participi la un maraton cu pantofi cu toc de 12 cm? Probabil că nu, dacă vrei să îl și termini, nu doar să pozezi la linia de start pentru Facebook, ca o pițipoancă.

Un sutien banal nu poate avea niciodată calitățile unei bustiere special proiectate, de aceea nu are ce căuta în componența unei ținute sportive.

O intensitate prea mare a mișcărilor, de multe repetitive, poate ca să provoace un disconfort ridicat unei femei, ba chiar durere. Uneori, din cauza frecării sutienului obișnuit de piele, apar și răni, nu doar usturimi neplăcute, așa încât s-ar putea considera ca rezultatul să fie unul devastator: pe viitor doamna sau domnișoara în cauză să considere că a face sport e ceva prea dificil și să intre definitiv în rândul sedentarelor.

Chiar nu e cazul să facă asta din pricină că nu și-a cumpărat o bustieră potrivită la timp din neștiință sau neglijență!

Specialiștii au stabilit niște reguli generale de alegere a unei bustiere bune, ca să vină în sprijinul femeilor active care iubesc mișcarea fizică.

Există 2 tipuri de sutiene pentru sport:

  • – bustiere care comprimă sânii;
  • – bustiere care separă separat fiecare sân în parte.

Bustiera care comprimă sânii este de obicei căptușită și este recomandată femeilor cu pieptul nu prea mare, pentru că purtarea ei este ușoară și poate conferi o mai mare libertate și flexibilitate în mișcări.

Bustiera pentru sânii mari este asemănătoare cu un sutien obișnuit prin faptul că susține separat, fiecare sân în parte, așa încât oferă maximul de sprijin necesar.

Bretelele de susținere pot ca să fie late sau înguste, ajustabile sau fixe.

O bustieră cu bretele mai late e bună pentru femeile cu sânii voluminoși, deoarece asigură o mai bună susținere a acestora.

Bustierele clasice au bretelele fixe și se împreunează la partea din spate pe o porțiune mai mare sau mai mică, în formă de X, Y sau altfel, în funcție de model.

La fel ca și sutienele, bustierele sunt pe mărimi și tot așa trebuie aleasă și acea bustieră potrivită.

Dacă obiectivul dvs. este de a scădea mișcarea pieptului în timpul exercițiului, încercați dimensiuni mai mici de bustiere, dar dacă doriți un aspect mai conservator, mergeți cu o dimensiune egală cu a sutienului obișnuit.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More