Take a fresh look at your lifestyle.

Cum alegi hainele potrivite pentru sală?

Un abonament la sală și entuziasmul că vei obține o formă fizică de invidiat te fac să-ți plănuiești în detaliu programul din următoarea perioadă, astfel încât să nu ratezi nicio sesiune de antrenament.

Sportul este esențial pentru sănătate și orele petrecute la sală reprezintă timp investit în tine. La fel și hainele pe care le imbraci atunci când urci pe banda de alergat sau când faci exerciții pentru spate. Nu e suficient să arunci pe tine un tricou și să încalți o pereche de adidași oarecare. Ce trebuie să porți la sală și care este eficiența articolelor vestimentare special create pentru mișcare?

Materialele din care sunt confecționate oferă un plus de confort, de aceea este necesar să alegi mărimea care ți se potrivește și nu, nu comanda niciodată încălțăminte sport fără să o probezi înainte.

Material sintetic pentru tricouri

Este total greșit să crezi că orice tricou se pretează a fi purtat la sală. Prin definiție, acest articol vestimentar se încadrează în stilul sport, însă materialul din care este confecționat face diferența. Pentru confortul tău, alege tricouri din materiale sintetice care se usucă rapid pe corp. Explicația este simplă! Efortul pe care îl vei depune îți va face organismul să elimine transpirația. Dacă porți bumbac, de exemplu, acesta va absorbi apa de pe corpul tău, astfel că vei avea permanent senzația de piele umedă. În schimb, sinteticul se usucă mult mai repede și îți oferă senzația de comoditate pentru a continua antrenamentul. Investește în câteva tricouri din material supraelastic pe care să le utilizezi doar pentru mersul la sală. Atenție și la mărimea pe care o alegi. Articolul sport nu trebuie să fie foarte strâmt pe corp, pentru că nu va lăsa pielea să respire. 

Pantaloni adecvați exercițiilor fizice nu trebuie să fie largi 

La fel ca tricourile, și pantalonii pe care îi utilizezi când mergi la sală trebuie aleși după câteva criterii. Primul este mărimea, nu opta niciodată pentru unii care să te strângă, dar nici pentru perechi foarte largi. Vei fi incomodat de ei și nu vei putea să execuți cu precizie exercițiile de antrenament. Și materialul este important, căci dacă este mult prea rigid, nu vei avea flexibilitate. Alege-i pe cei care să-ți permită să te miști în voie. În cazul femeilor, cei mai indicați sunt leggings sau chiar așa-numiții yoga pants.

Pantofii sport trebuie probați înainte

Există numeroase modele de încălțăminte sport disponibile pe piață și te întrebi probabil ce să alegi pentru sală. În primul rând, trebuie să fie ușori și comozi. Talpa de spumă este un criteriu în alegerea pantofilor pentru sală. Mai apoi, mărimea! În niciun caz nu-ți lua o mărire mai mică, gândindu-te că se mai lărgesc. Adidașii nu se lasă! Indicat este să-i probezi înainte de a-i cumpăra și chiar să faci câțiva pași pentru a-ți da seama dacă simți confort cu ei în picioare. Nu cumpăra pantofi incomozi pentru că riști fie să te accidentezi, fie să nu obții rezultatele optime în timpul antrenamentului. 

Și lenjeria este importantă

Nu neglija lenjeria intimă pe care o porți atunci când mergi la sală. Alege-o în așa fel, încât să fie confortabilă și să-ți permită să faci orice tip de mișcări. Dacă te strânge, jenează sau îți provoacă orice fel de disconfort, oprește exercițiile și schimb-o. Nu este necesar să-ți cumperi un anumit tip de lenjerie pentru sală, totul este să-ți nu-ți creeze probleme în timp și după efort. 

 Bustieră, niciodată sutien 

Doamnele și domnișoarele au încă un pont pe lista hainelor pe care le aleg pentru mersul la sală. Bustiera este un articol vestimentar obligatoriu atunci când faceți sport, menită să ofere suportul de care aveți nevoie și să împiedice orice posibilă durere în zona bustului. Sutienul oarecare nu o poate înlocui, așa că investiți în una de calitate, care să vă permită să vă antrenați fără probleme. 

Mersul la sală face parte din activitățile cotidiene a tot mai mulți oameni dornici de mișcare, de formă fizică de invidiat și de un trup arătos. Pe lângă a arăta bine, sănătatea este esențială. Nu uita de cele 30 de minute de sport în fiecare zi, recomandate de medici. Dacă nu ajungi o zi la sală, echipează-te corespunzător și fă mișcare în casă, în parc sau, de ce nu, urcând și coborând scările, dacă stai la bloc. 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More