Take a fresh look at your lifestyle.

Cum alegi pantofii perfecți pentru copilul tău?

Pe măsură ce bebelușul dumneavostră începe să meargă, este de datoria voastră, că părinți, să achiziționați o pereche de pantofi buni pentru picioarele sale delicate.

Piciorul reprezintă o sutructura complexă osoasă formată din 26 de oase. Aceste oase sunt concepute pentru a susține întregul corp și pentru a se adapta suprafețelor neuniforme și a absorbi șocul cu fiecare pas. Deși structura piciorului se dezvoltă pe până la vârstă de 2 ani, oasele nu se dezvoltă și nu se întăresc pe deplin până la vârsta de 18 ani.

Cum măsurați piciorul copilului?

Picioarele copiilor cresc foarte repede. Dimensiunea piciorului unui copil se schimbă la fiecare 2 până la 3 luni! Pentru copii cu vârstă peste 3 ani, se schimbă la fiecare 6 luni.

În primul rând, asigurați-va că bebelușul dumneavoastră este cu adevărat destul de mare pentru a purta pantofi. Ei chiar nu au nevoie de ei până nu ajung să meargă.

Alegeți mărimea corespunzătoare!

Diagrama de mărime a încălțămintei este doar un punct de pornire față de ce număr trebuie să cumpărați copilului dumneavoastră. Mărimea variază ușor de la brand la brand, la fel ca pantofii pentru adulți. Deci, trebuie să le încercați pe piciorul copilului pentru a ști dacă se potrivesc cu adevărat. Unele mărci etichetează pantofii copilor după varstă și tind să utilizeze intervale mai mari pentru copii, de exemplu încălțăminte pentru 6-12 luni sau 12-18 luni . Astfel, doar pentru că un pantof este marcat pentru vârsta bebelușului dumneavoastră, nu înseamnă că aceea este dimensiunea potrivită pentru el.

Verificați conștiincios dacă i se potrivesc !

Verificați potrivit încălțămintea, făcând copilul să îi încerce și să meargă cu ei. Pantofii ar trebui să fie comozi, dar nu prea mari. Picioarele copilului cresc destul de rapid, așa că ar fi corespunzător să verificați periodic dacă încă îi vin bine și să va asigurați că pantofii lui se potrivesc structurii piciorului. În cazul în care copilul dumneavostră începe brusc să-și scoată încălțămintea, atunci cu siguranta este timpul să îi luați o pereche nouă. De asemenea, faceți copilul să meargă în jurul magazinului în noii săi pantofi pentru a simți dacă îi provoacă vreo urmă de durere sau iritații.

Confortul este o necesitate!

Acest lucru este cel mai dificil de evaluat pentru că bebelușul nu este în măsură să vă spună dacă se simte cu adevărat comod în noile încălțări. Dar, putem lua în calcul alte aspecte. Dacă durează mai mult de un minut să îi puneți încălțările sau piciorul intră greu în pantof, probabil este o mărime prea mică. Dacă simțiți că degetele sale ating partea din față a pantofilor, de asemenea, sunt prea mici. De asemenea, dacă îi cad din picior sau pot fi mișcați cu ușurință, înseamnă ca este o mărime prea mare sau nu sunt asigurați.

Alegeți materialele ideale!

Alegeți pantofii care sunt dintr-un material moale, ușor, respirabil, fiind cele mai bune opțiuni pentru copii. Nu cumpărați niciodată pantofi din piele rigidă, deoarece pot împiedica dezvoltarea picioarelor sale. Căutați mereu o talpă de cauciuc neaderentă, De asemenea, nu cumpărați pantofi din plastic. Pantofii trebuie să aibă o bună absorbție a șocurilor, având tălpi durabile, deoarece copii participă la activități cu impact sporit. Dacă veți lasă copilul să se plimbe pe zăpadă sau alte suprafețe alunecoase, cel mai bine este să căutați pantofi specializați care au talbi antialunecare. În mod similar, pentru zonele fierbinți și umede, alegeți sandale deschise pentru a permite picioarelor să respire. De asemenea, alegeți legături ușoare, precum fermoarul, care permite copilului să devină mai autonom, deoarece acesta își poate scoate singur încălțămintea din picioare, purtând-o cu ușurință și în mod independent.

Luați în considerare activitatea lor zilnică!

Picioarele copiilor suportă aproximativ de 3 ori mai mult stres decât picioarele unui adult. Acest fapt se datoraza nivelului de activitate ridicat al copiilor, cu impact sporit, comparativ cu cel al adulților. Datorită acestui stres pe care piciorul unui copil îl suportă, ei trebuie să poarte pantofi cu o bună absorbție a șocurilor, o talpă bine făcută și durabilă.

Există mai multe categorii pentru încălțămintea copiilor și anume:

Pantofi pentru pre-mers: Anumite tipuri de pantofi sunt potrivite fiecărei vârste a copilului. Bebelușii nu au nevoie de pantofi, ci au nevoie de papuci sau încălțăminte de mers pe jos. Funcția unui pantof la această vârstă este căldură și protecție. Deci optați pentru pantofi tip șosetă sau cizme moi.

Pantofii pentru copii: Alegeți un pantof ușor, deoarece copii la această vârstă tind să aibă multă energie și merg foarte mult. Pantoful nu trebuie să fie prea spațios sau strâns.

Pantofi pentru școlari: Stilul și pantofii sunt importante pentru copii de vârstă școlară. Principala lor functe o reprezeinta absorbția șocurilor. La această vârstă, deja ei pot alege dintr-o varietate de opțiuni, inclusive pantofi sport, sandale sau mai eleganți. Este foarte important să poarte pantofi potriviți pentru activitatea pe care urmează să o aibă, pentru a preveni orice fel de discomfort.

Picioarele reprezintă baza și susținerea corpului!

Medicii susțin că majoritatea problemelor și durerilor de la nivelul picioarelor, la maturitate, provin de la pantofi necorespunzători sau de la experiențe nefavorabile din timpul copilăriei. Este important să reținem că piciorul nu este o entitate separată, ci o parte integrantă a corpului care susține întreaga sa structura scheletică. Multe probleme cu postura, mersul și chiar durerile de spate, pot fi asociate cu purtarea unor pantofi necorespunzători sau de proastă calitate. Pe termen lung, pantofii sunt o bună investiție.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More