Take a fresh look at your lifestyle.

Cum ar trebui să arate garderoba unui gentleman

Plecând de la o simplă întrebare auzită într-o discuție despre ce și mai ales câte costume bărbătești ar trebui să aibă un domn în garderoba lui, mi s-a născut o idee simplă, și poate bună de discutat. Ce fel de costume nu trebuie să lipsească negreșit din dulapul unui gentleman?

Înainte de a intra puțin în detalii voi da câteva exemple. Unui tânăr avocat i se recomandă un minim de trei costume, dar acestea vor fi doar legate de munca lui. Pe de altă parte, un gentleman care se respectă, un domn prezentabil, are probabil nevoie doar de cinci costume diverite pe care să le poată roti și folosi în funcție de necesitățile sale.

Ți se pare că exagerez? Hai să îți și explic puțin regula celor cinci costume bărbătești care nu trebuie să lipsească din garderoba unui domn. Adică și a ta!

Costumul albastru sau bleumarin

Se recomandă ca primul costum să nu fie unul negru. De obicei toată lumea poartă neagru la înmormântări. Pentru ce ai tu nevoie, recomandăm un costum navy care să fie o sărbătoare a vieții și atitudinii corespunzătoare. Nu un costum slim fit, dar nici unul larg, costumul albastru închis va deveni soluția perfectă în orice situație, chiar dacă ai 20 sau 70 de ani.

Costumul gri

Al doilea costum, care este o soluție perfectă pentru viața de zi cu zi o reprezintă costumele bărbătești gri, sau chiar cărbune. Un rever clasic și simplu, acesta poate fi asortat mai multor cămăși. Asta ca să nu mai spunem că nu există eveniment la care să nu te poți afișa mândru într-un costum gri. Acesta merge de asemenea și ca soluție de siguranță oricând.

Costumele în carouri

Oricare ar fi culoarea acestuia, costumele în carouri și cu modele simple aduc un plus de viață garderobei serioase prezentate anterior. Nu neapărat stilul dungilor subțiri care făcea vâlvă în anii ’30 prin New York, ci carouri subtile deschise la culoare pe un fundal cu o tentă mai închisă. De asemenea, chiar dacă este vorba de un sacou în carouri, acesta va putea fi purtat cu absolut orice pereche de pantaloni și accesorii.

Culori deschise

După ce trecem de seriozitate și impunem deja un respect cuvenit, noi, domnii, putem opta să completăm garderoba cu un costum mai deschis la culoare. Acesta este semnul unei atitudini mult mai relaxate care nu poate fi confundată și un gentleman relaxat și zâmbitor este o priveliște frumoasă pentru orice ochi care poate recunoaște stilul.

Ieșirea din tipare

Ultimul costum pe care îl prezentăm este acea declarație că orice domn poate și chiar este diferit. Ruperea monotoniei cromatice vine sub o formă sau alta, desprinsă direct din atitudinea și personalitatea fiecăruia. Aici vor conta doar materialele din care costumul este făcut și modul cum acesta este purtat.

Iar ca o încheiere succintă, aș putea adăuga cuvintele colegei mele, un gentleman trebuie să fie el însuși. Iar dacă o femeie care vede zilnic bărbați bine îmbrăcați spune așa ceva, ar trebui să o credem. S-ar putea ca să știe unul sau două lucruri despre stil.

Sursa: costume-alberto.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More