Take a fresh look at your lifestyle.

CUM A LUAT NAŞTERE VINTO

Restaurantul desemnat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din România, conform clasamentului întocmit de prestigiosul ghid Gault & Millau.

În Piața Unirii, pe strada Florimund Mercy, nr. 4, regăsim un concept unic de restaurant ce reprezintă o adevărată călătorie în geografia mondială a  vinurilor şi a preparatelor culinare adecvate băuturii lui Bacchus. Aroma strugurilor din Chile, Noua Zeelandă, Australia, SUA, Argentina, Franța, Austria, Portugalia, Germania,  Ungaria, Italia , Spania, Grecia,  dar şi de pe meleagurile natale, Recaş, Silagiu, Miniş, Dealu Mare, Drăgăşani, Dealurile Olteniei, este îmbuteliată în sticlele din pivnița restaurantului care astăzi deține, în Timişoara, un număr record de etichete.

Peste 2000 de sticle de vin din aproape toată lumea viticolă au fost degustate, pentru ca, în final, 230 de etichete să fie aduse la Timişoara, dintre care 10 în exclusivitate pentru România.  Restaurantul care astăzi așează Banatul în topul orașelor cu localuri de profil, are o poveste aparte.

Multă atenție, autoeducare în domeniul viticol şi pasiune. Aceasta este formula care stă la baza alchimiei unei afaceri fondate de doi iubitori ai vinurilor, crescuți şi formați în nobilul spirit al vițelor de vie. Este vorba despre Mihai şi Codruța Lambrino, doi tineri care au dus sectorul gastronomiei şi wine-bar-ului la un nivel superior, în Timişoara. Pasionați de viticultură, încă de mici copii, cei doi şi-au aprofundat constant cunoştințele în domeniu, pentru a ajunge la maturitatea necesară unui business în acest sector. Codruța, spre exemplu, a lucrat în domeniul viticol chiar din adolescență, petrecându-şi fiecare vacanță pe domeniile de la Recaş. După terminarea Facultății, aceasta a plecat în Italia, Toscana, pentru a urma cursurile uneia dintre cele mai prestigioase şcoli de formare: Wine & Spirit Education Trust, obținând în anul 2013 nivelul 1, 2, 3 – fiind la vremea aceea cel de-al doilea român cu această distincție.

Câțiva ani mai târziu, Mihai şi Codruța Lambrino au pus bazele unei afaceri. Aşa a apărut VinTo. Din nevoie, din emoție şi din… oportunitate (şansă), spun proprietarii: “Wine-bar-ul este un cumul de experiență la nivel mondial din zona wine-bar. Tot ceea ce ni s-a părut atractiv am adus aici. Am încercat să creăm ceva deosebit pentru Timişoara, deosebit prin concept, aspect, stil. Am dorit ca VinTo să fie unic”, spune Mihai Lambrino.

Ocazional, aici au loc evenimente prin care se recrează atât meniul anumitor zone de unde provine vinul, cât şi atmosfera. Cei doi le numesc “călătorii culinare în regiuni viticole”.  Localul este promotorul unui concept nou de abordare al gastronomiei mondiale, adus în vestul țării de către aceştia. Este vorba despre un concept prin care clientul este transformat rapid în turist, prin conectarea principalilor senzori: gustul – prin mâncare şi vin, auzul – prin muzica specifică țării în care se face călătoria. Toate acestea îşi au inspirația, de fapt, în frumusețea multiculturală descoperită prin licoarea lui Bacchus, pentru că “vinul este un ambsador al fiecărei țări sau culturi –  o exprimare a terroir-ului”, spune M. Lambrino.

Astfel, localul se transformă într-un spațiu familiar, o sală de studiu, sau un loc de îmbogățire a cunoştințelor, datorită schimbului de poveşti împărtăşite cu cei care le calcă pragul. „În restaurantele din străinătate, în afacerile de nişă, familia este foarte implicată. În călătoriile noastre am vizitat numeroase crame în care vorbeam cu membrii acestora şi imediat eram mai apropiați de respectivul loc, de vin. Asta am vrut să aducem şi noi aici – să fim prezenți, să povestim celor interesați.  Noi întotdeauna ne-am simțit bine că intrăm în contact cu reprezentanții afacerilor de profil –  aveam siguranța că ştiu toate detaliile şi, totodată, ne atestau continuitatea calității produselor prin prezența constantă în acel loc“, povesteşte Mihai.

Recent, VinTo a fost desemnat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din România, conform clasamentului întocmit de prestigiosul ghid Gault & Millau. Mai precis, localul care a primit cel mai mare punctaj din Banat – 11,5 puncte și o bonetă.

www.vinto.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More