Take a fresh look at your lifestyle.

Cum ne influențează viața telefonul mobil?

Sunteti dependent de telefonul mobil?
Un studiu recent a identificat simptomele dependenței de telefonul mobil. Specialiștii de la Universitatea Queensland, din SUA, care studiază comportamentul consumatorilor afirmă că unul din cinci oameni este dependent de telefonul mobil.

Simptome alarmante ale dependenței: facturi uriașe, reacții iraționale când îți dai seama că ți-ai uitat sau pierdut telefonul sau că nu ai semnal în zona în care te afli.

Specialiștii mai explică: „Tot mai mulți oameni au mobile, iar acestea joacă un rol foarte important în viata lor socială. Fără telefonul personal, mulți se simt rupți de lume. Nu mai este vorba de un simplu telefon, ci de un computer și o consolă de jocuri la purtător. Paradozul telefonului mobil este că el oferă independență, dar poate crea și dependență”. Peste 2500 de proprietari de telefoane au luat parte la acest studiu din care a rezultat că aceștia plăteau în medie 74 de dolari pe factura lunară de mobil. Circa 8% din respondenți cheltuiau peste 500 de dolari pe lună.

Vorbitul la telefon este periculos și pentru pietoni
Se pare că pietonii care vorbesc la mobil sunt la fel de predispuși la accidente ca și șoferii care fac acest lucru. Universitatea New South Wales, din Marea Britanie, a realizat un studiu cu privire la utilizarea telefonului mobil, urmărind peste 500 de persoane care traversau strada. Cercetătorii au observat că aceia care vorbeau la mobil erau, într-adevăr, mai distrați, tinzând să încetinească în timp ce traversau o intersecție sau uitând să se asigure la traversare. Unii nici măcar nu se uitau să vadă dacă vine vreo mașină.

Efectele nocive ale telefoanelor mobile
Vă îngrijorează posibilele efecte nocive ale utilizării telefonului mobil asupra sănătății? Cercetări recente arată că e cazul să vă relaxați: savanții de la Universitatea din Nottingham nu au găsit nici o legătură între cancerul de creier și utilizarea mobilului, cel puțin niciuna pe termen scurt (de până la zece ani).
Cu toate acestea, comitetul care a coordonat studiul a ajuns la concluzia că sunt necesare cercetări suplimentare.

Sursa: https://efamiliaro.wordpress.com/blog/

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More