Take a fresh look at your lifestyle.

Cum să adopți un stil de viață sănătos în 2019

18 / 100

Atunci când ritmul din ce în ce mai rapid al lumii moderne începe să își spună cuvântul asupra stării tale generale de sănătate, este momentul să faci un pas înapoi și să îți reevaluezi prioritățile.

Un an nou reprezintă întotdeauna un bun prilej de a scăpa de obiceiurile dăunătoare acumulate de-a lungul zilelor cu program de muncă prelungit, cu responsabilități în cadrul familiei și tumultului interior cauzat de stresul cotidian.  

Clasicul dicton latin mens sana in corpore sano (minte sănătoasă în corp sănătos) promovează menținerea unei armonii între psihic și fizic, semn că o existență echilibrată presupune atenție pe mai multe planuri, care să se întrunească într-un scop comun. Dacă îți dorești ca în anul 2019 să adopți un stil de viată sănătos, care să te ajute să faci față provocărilor pe care le vei întâmpina, există câteva trucuri la care poți apela și care îți vor transforma zilele obositoare în adevărate experiențe.

Nutriție sănătoasă pentru o viață echilibrată

O dietă echilibrată îi oferă corpului tău nutrienții necesari pentru a funcționa corect. Pentru a obține o alimentație adecvată din dieta ta, ar trebui să obții aportul zilnic de calorii din fructe și legume proaspete, cereale integrale, nuci și proteine.

Sursa caloriilor zilnice este la fel de importantă ca și numărul caloriilor consumate. Ar trebui să limitezi caloriile “goale”, care provin din alimente ce oferă o valoare nutrițională apropiată de 0 (zaharuri și grăsimi). Evită să consumi produse semi-preparate, dulciuri, băuturi energizante, sucuri carbogazoase și preparate de tip fast-food. 

Iată câteva sfaturi pe care le poți aplica în viața de zi cu zi, pentru a restabili echilibrul planului tău alimentar:

  • În loc să prăjești carnea, gătește-o la grătar sau în cuptor.
  • Îndepărtează pielea de pe carnea de pui și curcan înainte de a o prepara.
  • Consumă pește cel puțin o dată pe săptămână.
  • Citește etichetele nutriționale de pe produsele alimentare înainte de a le cumpăra.
  • Bea apă pe tot parcursul zilei.

Elimină stresul cotidian cu ajutorul unui fotoliu de masaj


În ultimii ani, masajul a câștigat popularitate datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, printre care se regăsește combaterea stresului. Atunci când organismul este supus stresului, se mărește producția de cortizol, un hormon vinovat pentru luarea în greutate, apariția insomniei, a problemelor digestive și a durerilor de cap. 

Terapia prin masaj scade nivelul de cortizol din organism și promovează eliberarea endorfinelor, care stimulează nivelul oxitocinei, al dopaminei și al serotoninei (“hormonii fericirii”). Astfel, corpul se relaxează și permite eliminarea tensiunii din mușchi și tendoane. 

O ședință de masaj te poate revitaliza, iar acum este mai ușor ca niciodată să te bucuri de o experiență relaxantă și odihnitoare în propria ta casă, într-un fotoliu de masaj de la komoder.ro

30 minute de mișcare zilnică

O rutină zilnică ce include 30 de minute de mișcare nu este benefică doar pentru corpul tău, ci și pentru starea ta de spirit! Este dovedit faptul că exercițiile fizice îmbunătățesc dispoziția pentru o durată de timp de până la 12 ore. De asemenea, efortul fizic stimulează funcțiile cognitive și pregătește corpul pentru un somn odihnitor. 

O jumătate de oră de mers pe jos poate contribui la îmbunătățirea răspunsului organismului la insulină, reducând astfel acumularea grăsimii la nivelul abdomenului. Mai mult decât atât, mișcarea practicată în mod regulat echilibrează presiunea arterială și reduce nivelul de zahăr din sânge. 

Găsește o activitate fizică ce-ți face plăcere și care este ușor de inclus în programul tău zilnic. Astfel, vei reuși să menții angajamentul de a o repeta în fiecare zi, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți vizibil.

Un stil de viață sănătos te ajută să îți menții și să îți îmbunătățești sănătatea și bunăstarea. Există numeroase lucruri pe care le poți face pentru a trăi în mod echilibrat și sănătos: să ai o alimentație corectă, să fii activ fizic, să îți menții greutatea optimă și să gestionezi stresul. O dată ce vei începe să conștientizezi alegerile și deciziile referitoare la modul în care îți trăiești viața, vei reuși să echilibrezi în mod eficient toate aspectele ființei tale.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More