Take a fresh look at your lifestyle.

Cum să ai un dormitor ideal pentru un somn odihnitor

Poate nu ți-ai dat seama până acum, dar camera din casă unde petreci cel mai mult timp este dormitorul. Vorbim de aproximativ opt ore pe zi, care nu e deloc puțin, așa că ar fi bine să faci din această încăpere una curată și igienizată, pentru ca somnul tău să fie în fiecare noapte unul sănătos. Care sunt detaliile la care ar trebui să te gândești, atunci când vrei să-ți transformi camera preferată în cel mai confortabil și sigur loc din lume? 

Spală mai des așternuturile

La cel mult o săptămână ar trebui să schimbi cearșafurile, fețele de pernă și pilotele cu care ai stat învelit în ultimele șapte zile. În loc, poți pune unele curate, care au fost spălate în prealabil la o temperatură optimă pentru țesătura din care sunt fabricate și călcate. Chiar dacă în ultimii ani rafturile magazinelor au fost împânzite de așternuturi care nu necesită călcare, această activitate te va feri de alergii și va face ca lenjeria de pat să se murdărească mai greu. Dacă locuința în care stai nu îți permite să usuci cum trebuie o pilotă proaspăt spălată, o poți lăsa la aerisit de dimineață, când faci patul, și până când te întorci de la serviciu pe balcon, unde aerul curat îi va da o mireasmă nouă.

Nu folosi odorizante în camera în care dormi

Dacă vrei să ai dormitorul parfumat, cea mai greșită alegere ar fi să pui un odorizant de cameră. Din cauza substanțelor din flacoane, e posibil să nu poți dormi liniștit și să ăți fie afectate căile respiratorii. Te poți trezi cu usturime în gât sau cu o senzație de greață. Ar fi mult mai indicat să deschizi larg geamul atunci când te ridici din pat și să lași să ardă, până pleci din casă, o lumânare parfumată. Mirosul va fi mult mai slab decât în cazul unui spray de cameră, și totuși va reîmprospăta încăperea. Nu uita, însă, să o stingi după câteva minute, pentru a evita un incendiu.

Folosește bumbacul

Când vine vorba de lenjeria de pat, dar și de pijamale, caută să le folosești întotdeauna pe cele din bumbac. Acest material este foarte plăcut la atingere și perfect pentru pielea ta. Delicat, dar rezistent, bumbacul este foarte ușor de spălat, își păstrează mai bine culorile decât alte materiale și nu formează cute la fel de ușor. O pernă curată, protejată de o față din bumbac te va îmbrățișa imediat ce te așezi în pat și te va ajuta să te odihnești cum ar trebui.

Evită gadgeturile

Evită să pui un televizor în camera în care dormi. Da, e tentant să te lași purtat în lumea viselor de un film bun, însă creierul tău va reuși mai greu să intre în starea de relaxare, dacă are un excitant extern. În loc să adormi treptat, vei fi tentat să îți forțezi ochii pentru mai mult timp. Același lucru se va întâmpla și când ții telefonul aproape de pat. În afară de radiațiile pe care acesta le va emite, notificările în miez de noapte te vor stresa, chiar dacă nu te trezești complet. Folosește un ceas deșteptător clasic și lasă mobilul în altă cameră.

Ar trebui să ții cont de sfaturile de mai sus, pentru că o viață sănătoasă înseamnă, mai întâi de toate, un program de odihnă corect. Pune preț pe orele în care corpul tău intră în repaus total, dacă vrei să dai randament a doua zi.

Sursa: centrul de presa

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More