Take a fresh look at your lifestyle.

Cum să mobilezi un apartament mic sau o garsioneră?

0

Este foarte dificil să decorezi un apartament mic sau o garsonieră, mai ales dacă îți place să ai multe lucruri. Cu cât e mai mic apartamentul, cu atât mobila trebuie să fie mai bine gândită și aleasă cu grijă, pentru că vei dori camere aerisite, fără lucruri care să te îngesuie, dar să  fie dotate cu elementele utile fiecărei zile.

De exemplu, singura cameră dintr-o garsonieră ține loc de dormitor, cameră de zi și de birou. De aceea, piesele de mobilier trbuie atent selecționate pentru a putea îndeplini funcții multiple. Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să decizi care sunt elementele esențiale, piesele de mobilier principale, abia apoi te poți gândi la adăugarea amprentei personale. Alegerea unei mese de toaleta unei este ideală pentru cei care au nevoie atât de un birou de studiu sau lucru, dar și de un spațiu personal în care te poți machia, îți poți depozita produsele de înfrumusețare și îngrijire corporală. O masa de toaleta neagra, de exemplu, va arăta superb datorită culorii alese și a modelului elegant, dar este și foarte funcțională, datorită spațiului de depozitare reprezentat de multiple sertare și eventuale rafturi. Este indicat ca un număr cât mai mare de piese de mobilier să aibă cel puțin două funcții.

Folosește spațiul extra cu înțelepciune. Profită la maxim de spațiul din hol și alege un cuier cu sertare și pantofar, cu dulapuri până la tavan pentru a avea cât mai mult loc de depozitare. În dulapurile mai greu accesibile, pentru care ai nevoie de scară, depozitează lucrurile pe care nu le folosești zilnic, cum ar fi decorațiunile de Crăciuni, sau alte sărbători, trolerele acelea mari, pe care le folosești numai când mergi în concediu, sau pilota și pernele extra pentru musafiri. Un alt spațiu pe care îl poți face util, este zona de deasupra vasului de toaletă. Aici poți instala un dulăpior de medicamente sau niște rafturi. Vei avea mai mult spațiu pentru prosoape, produse de îngrijire personală sau hârtie igienică.

Folosește-te de diferite trucuri pentru a da senzația de cameră mărită. De exemplu, folosirea oglinizilor mari de perete sau pe ușa dulapului vor da impresia că ai o cameră în plus. O altă posibilitate de mărire a camerei din punct de vedere vizual este decorarea ferestrelor cu grijă: atârnă draperiile foarte aproape de tavan, astfel vei da impresia că ferestrele sunt mai înalte decât în realitate.

Ai grijă la alegerea culorilor și a decorațiunilor și ține cont că nuanțele deschise vor face camera să pară mai mare. Poți alege o culoare pe care să o reiterezi în diverse locuri din cameră, de exemplu, pe draperii, pernele decorative, covor, ramele foto de pe pereți etc. În materie de decorațiuni, alege-le pe cele metalice, care au același efect precum o oglindă, pentru că vor reflecta lumina și vor face camera să pară mai mare.

Aceasta este baza de la care poți pleca, iar în funcție de necesități și de stilul tău personal îmbină utilul cu plăcutul și crează ceva frumos și multifuncțional care să nu te copleșească, să îți fie drag să stai acasă și să nu simți că te sufocă toate lucrurile din locuință.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More