Take a fresh look at your lifestyle.

Cum sa slabesti jumatate de kilogram pe saptamana folosind banda de alergat

Banda de alergat este aliatul tau in lupta cu caloriile, iar un antrenament bazat pe intervale de intensitate variabila poate face minuni.

Odata cu sosirea sezonului calduros, ne dorim cu ardoare sa eliminam kilogramele in plus si sa modelam anumite parti ale trupului. Indiferent de obiectivul pe care il ai, antrenamentele facute pe banda de alergat pot fi solutia ideala. Pe langa faptul ca este cel mai popular aparat fitness, banda de alergat este aliatul tau de nadejde in lupta cu caloriile, iar un antrenament bazat pe intervale de intensitate variabila poate face adevarate minuni.

Extrem de usor de utilizat chiar si in confortul propriei locuinte, o banda de alergat iti poate pune la dispozitie o multime de programe de antrenament si exercitii presetate. Pentru accelerarea procesului de slabire este indicat sa folosesti banda cel putin 30 de minute pe zi si sa modifici regimul alimentar in functie de telul pe care ti l-ai propus.

Atunci cand vrei sa grabesti procesul de slabire, este necesar sa gasesti antrenamente noi, care sa te mobilizeze si sa stimuleze arderile, evitand in acelasi timp monotonia. E bine de stiut faptul ca atunci cand organismul se familiarizeaza cu o anumita rutina, rezultatele vor intarzia sa apara iar scopul pe care ti l-ai propus nu va mai fi atins in timpul pe care l-ai preconizat.

Pentru a te motiva, ti-am pregatit un antrenament de o ora care alterneaza viteza si schimba intensitatea periodic. Aceste schimbari de viteza pe banda de alergat imbunatatesc rezistenta la efort si cresc numarul de calorii pe care il arzi. Practica de cinci ori pe saptamana acest antrenament pe banda de alergat si vei arde in jur de 3500 de calorii, cifra magica pentru a reusi sa slabesti jumatate de kilogram la fiecare 7 zile. Nu pare dificil, nu?

Antrenament care arde 500 calorii pe banda de alergat

Pentru inceput, vom defini precis sistemul dupa care va trebui sa te ghidezi atunci cand urmezi acest exercitiu. Bazat pe efortul perceput de corpul tau in timpul alergarii, pe langa viteza cu care alergi, acest antrenament indica si Rata de Efort Perceputa (REP) la un anumit moment. Pentru cei care nu isi pot monitoriza ritmul cardiac, aceasta scara REP este un indicator foarte bun al efortului la care corpul (inclusiv sistemul cardiovascular) este supus in timpul fiecarui interval.

Pentru a incepe acest exercitiu, asigura-te ca banda de alergat pe care o folosesti nu este inclinata, apoi efectueaza o incalzire usoara de aproximativ 5 minute la o viteza de 7,5 km/h. In timpul acestei incalziri, efortul perceput de corpul tau se va situa intre valorile 1-3 pe scara REP. Acum esti gata de alergare, asadar pasii pe care trebuie sa ii urmezi pe banda de alergat sunt urmatorii:

– 3 minute la viteza de 9 km/h: 4-7 REP;
– 1 minut la viteza de 11 km/h: 8-10 REP;
– 3 minute la viteza de 9 km/h: 4-7 REP;
– 1 minut la 12 km/h: 8-10 REP;
– 3 minute la 9 km/h: 4-7 REP;
– 1 minut la 11 km/h: 8-10 REP;
– 3 minute la 9 km/h: 4-7 REP – si ai trecut cu brio de prima serie de 15 de minute ale acestui antrenament pe banda de alergat;
– repeta seria de exercitii de mai sus de inca doua ori, astfel incat sa efectuezi in total 3 serii de asemenea intervale;
– la sfarsitul celei de-a treia serii, acorda-ti 5 minute de revenire la o viteza de 7,5 km/h.

Nu uita! Daca vrei sa modifici acest antrenament astfel incat sa te solicite mai mult sau sa dureze mai putin timp, nu modifica perioadele de incalzire si revenire, ci doar numarul seriilor sau viteza la care alergi intr-un anumit interval.

Fa-ti curaj si schimba-ti stilul de viata! Cu siguranta ai toate motivele sa incerci o banda de alergat, iar pe Sport-Mag.ro a inceput sezonul reducerilor. Intra pe site si alege modelul potrivit pentru tine, cu design modern si care nu necesita mult spatiu pentru utilizare sau depozitare. Pe langa benzile de alergat, aici vei gasi o multitudine de aparate fitness, produse si echipamente sportive de ultima generatie la cel mai bun raport calitate-pret.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More