Take a fresh look at your lifestyle.

Cum se desfasoara procedura de divort – sunt necesare serviciile unui avocat?

0

Divortul reprezinta desfacerea unei casatorii fie pe cale administrativa sau juridica in functie de acordul partenerilor si motivele prezentate. Tipurile de divort precum si motivele acestuia sunt numeroase. O cale care este de preferat este atunci cand se stabileste separarea din casnicie de comun acord. In acest sens, actele pot fi efectuate in mod administrativ la notar.

Totusi este preferat ca intreg procesul sa fie asistat de un avocat specializat in dreptul civil. Un punct de interes este cabinetul de avocat Razvan Ivan Claudiu. Serviciile oferite acopera atat domeniul civil, cat si penal, iar pentru fiecare dintre acestea se regasesc informatii detaliate pe avocativan.ro.

Cum se poate aproba o cerere de divort?

Desfacerea casatoriei este un procedeu complicat mai ales ca de multe ori, acestea intervin in momente de tensiune si conflicte. Astfel, un divort poate fi solicitat cand:

                *ambii parteneri sunt de acord.

                *unul dintre parteneri dovedeste raporturi relationale fizice si psihice grav deteriorate.

                *se dovedeste o separare reala de cel putin doi ani.

                *motive de sanatate prin care unul dintre soti nu mai poate continua casnicia.

Cum se desfasoara procedura de divort?

Atunci cand divortul nu este stabilit de comun acord, procedura va avea loc in instanta. Evaluarea situatiei va fi stabilita de o autoritate judecatoreasca, iar acest lucru impune alegerea unui avocat specializat in domeniul dreptului civil. Pe avocativan.ro se regasesc asemenea servicii recomandate de o vasta experienta si nu numai.

Este esential ca actele de divort sa fie depuse catre cea mai apropiata unitate juridica de locul de resedinta a celor doi soti. De asemnea este esential ca ambii parteneri sa fie reprezentati de un avocat care sa prezinte succint informatiile si care sa fie traduse in termenii legali aflati in vigoare.

Serviciile unui avocat – necesare chiar si la notar

Divortul pe cale amiabila sau de comun acord se poate realiza la un notar sau unde s-a oficiat casatoria, la primarie. Sotii primesc un timp de gandire de 30 de zile de la depunerea cererii. In acest timp, actele pot fi retrase.Chiar daca decizia de a divorta este acceptata de ambii parteneri pe cale amiabila, serviciile unui avocat specializat in dreptul civil poate aduce numeroase beneficii.

In cazul in care decizia ramane aceeasi, autoritatea administrativa va elibera certificatul de divort fara sa fie stabilite alte mentiuni despre impartirea bunurilor sau legate de culpa sotilor.

Daca este pe cale amiabila de ce este preferata prezenta unui avocat? Avantajele fac referire la faptul ca un avocat specializat in dreptul civil si serviciile acestuia sunt necesare pentru o buna desfasurare a demersurilor succesive si nu numai.

Serviciile oferite la Cabinetul de Avocat Razvan Ivan Claudiu regasite pe avocativan.ro fac referire atat la reprezentarea in instanta, cat si la notar. Un avocat specializat va solutiona eficient procedura de divort in ceea ce inseamna actele necesare de intocmit si scutirea diverselor drumuri. Mai mult decat atat, un avocat va aduce suficiente argumente legale in ceea ce priveste drepturile partenerului care solicita asemenea servicii.

Cei interesati sa obtina acordul de divort pe o cale corecta, dar si intr-un timp scurt gasesc mai multe informatii despre dreptul civil si serviciile de avocatura aferente pe https://avocativan.ro/.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More