Take a fresh look at your lifestyle.

Curatarea si intretinerea corecta a ochelarilor

Fie ca esti purtator de ochelari de vedere, fie iti accesorizezi tinutele in zilele insorite cu o pereche de ochelari de soare, fie practici un sport al carui echipament presupune purtarea ochelarilor, trebuie sa stii ca acestia necesita o ingrijire adecvata pentru curatarea si pastrarea lentilelor intr-o stare cat mai buna.

Pentru a avea o vedere perfecta atunci cand ii porti, foloseste solutii de intretinere a ochelarilor si lavete din microfibre. Este foarte important ca solutia folosita sa nu contina alcool sau alte substante de curatare agresive pentru a nu afecta tratamentele aplicate lentilei dar si pentru a nu slabi rezistenta ramelor.

Cea mai des intalnita metoda de curatare a ochelarilor este spray-ul. Acesta este ideal atat pentru toate tipurile de tratamente pentru lentile de vedere, cat si pentru lentilele ochelarilor de soare polarizati sau non-polarizati. Spray-ul asigura o curatare perfecta si delicata a lentilelor ochelarilor, fiind recomandat pentru utilizare la fiecare purtare a acestora. De asemenea, spray-ul este recomandat si pentru ochelarii cu tratamente anti-reflex sau anti-static si trebuie folosit impreuna cu o laveta din microfibra, ce nu zgarie sau deterioreaza lentilele.

Curatarea ochelarilor este foarte simpla si se poate face in doar 2 pasi:

  1. pulverizeaza solutia pe ambele parti ale lentilei
  2. lustruieste usor ambele fete ale lentilei cu o laveta din microfibra, pentru a indeparta urmele solutiei de curatare

Laveta din microfibra asigura o curatare rapida si optima a lentilelor si poate fi folosita atat pe suprafetele umede ale lentilelor, pentru indepartarea solutiilor de curatare, cat si pe suprafetele uscate ale lentilelor, pentru indepartarea urmelor lasate de degete sau a particulelor fine din aer.

Protectia si intretinerea corecta a lentilelor ochelarilor este foarte importanta deoarece, pe langa o vedere mai buna, acestea ofera si un confort sporit dar si siguranta. Curatarea incorecta a lentilelor de ochelari poate duce la zgarieturi microscopice, inițial invizibile, dar ulterior performantele lentilelor scad fiind astfel afectata si vederea, zgarieturile neputand fi inlaturate.

Sfaturi pentru o durata de viata cat mai mare a ochelarilor tai:

  • nu curata lentilele ochelarilor cu diferite materiale textile sau servetele din hartie;
  • nu incerca sa cureti ochelarii cu substanțe de uz casnic;
  • evita asezarea ochelarilor cu lentilele in jos pe suprafete dure. Pastreaza intotdeauna ochelarii intr-un toc special, intr-o laveta din microfibra pentru a evita deteriorarea prin agitarea tocului;
  • nu expune ochelarii la temperaturi ridicate (de exemplu, pe bordul autoturismului, in lumina soarelui).

Ai grija de vederea ta ingrijindu-ti corect ochelarii. Intra pe Lensa.ro si alege solutia potrivita.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More