Take a fresh look at your lifestyle.

DANIELA ACIU – PE CATWALK LA ÎNĂLȚIME

Despre Daniela ar fi multe de spus, însă mai bine savurăm povestea ei in porţii mici dar unice.

De ce unice? Pentru că, pe langă cei 184 de centimetri cu care se mândreşte, şi naturaleţea ei este tot la mare altitudine.

Balmain, Etam, Elisabetta Franchi, Giorgio Armani, Hermès, Roberto Cavalli, Custo Barcelona, Zuhair Murad sunt doar câteva nume mari pentru care superbul model a defilat la înălţime. Deşi momentan are o agenda încărcată, am reuşit să-i răpim căteva minute pentru a o descoperi.

În România, ai doborât un record: eşti „fata cu cele mai lungi picioare”. Ce lungime au picioarele tale exact?

Daniela (zâmbeşte): Doar ce au fost măsurate zilele trecute, am foarte aproape 123 cm.

Când a început să prindă contur cariera de model? Când ai devenit pentru prima dată apreciată ca model de catwalk? Ţi-ai dorit dintotdeauna acest job?

Nu am visat niciodată la o carieră în domeniul modelingului, dar cumva, o particică din mine ştia că aş putea să o folosesc. Cumva mă regăseam în fetele pe care le vedem pe posturile internaţionale de modă. Cariera mea a început de curând, acum 3 ani, atunci când am plecat din România.

Care sunt personalităţile cu care ai lucrat şi care ţi-au marcat parcursul? Care dintre ele te-a impresionat în mod plăcut şi de ce?

Am defilat de câteva ori pentru nume mari şi alături de îngerii de la Victoria’s Secret. Dar, sincer, nu am fost deloc impresionată. Sunt fete frumoase şi normale, ca noi toate.

Se scrie despre tine că eşti modelul favorit al lui Giorgio Armani. Când aţi lucrat pentru prima dată?

Pot spune că domnul Armani a fost cel care a dat contur carierei mele. Pentru el am dat primul casting, atunci când am ajuns în Italia. Am lucrat pentru Armani aproape un an. El este unul dintre designerii pe care îi admir şi îi respect foarte mult.

Cât a durat cea mai lungă şedinţa foto /filmare la care ai participat?

Uhh, nici nu îmi amintesc… sincer. Cred că a fost chiar recent, pentru designerii de la Dsquared2. Am lucrat până la 4 dimineaţa. Deşi a fost multă muncă, ne-am şi distrat de minune. Sunt super amândoi!

Ce agenţii te reprezintă?

Muse Management în New York, MP Paris, MP Management în Milano,Wilhelmina în Londra, View Management în Barcelona și Hollywood Model Management LA.

Consideri că piața modelelor este suprasaturată acum?

Da! Iar partea cu modelele foarte tinere, care pleacă de acasă fără niciun bagaj emoţional sau educativ, n-o înţeleg.

Oraşul pe gustul tău este… ?

Ador Parisul!

Unde este acasă? Unde se poate spune că locuieşti, atunci când nu călătoreşti pentru Fahion Weeks?

Acasă este şi va fi la Zalău! Chiar dacă acum locuiesc în New York.

Un fashion icon absolut este… ?

Armani, bineînţeles! De puţin timp, am un respect enorm şi pentru Nadège Vanhee-Cybulski, designerul de la Hermes, cu care am lucrat de câteva ori şi pot spune că e preferata mea.

Fotograful pe care îl admiri cel mai mult este… ?

Este chiar Adrian Nina, un fotograf foarte talentat. L-am cunoscut aici, în New York, unde locuieşte de mai bine de 15 ani. Este foarte talentat şi cu un ochi artistic foarte cool.

Interviu realizat de Florenta Popa.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More