Take a fresh look at your lifestyle.

De la isteric la gri juliu – 5 tipuri de șoferi recunoscuți în trafic Tu ce tip de șofer ești?

Mark Twain a spus odată: „Nu există un mod mai sigur de a ști dacă cuiva îi place sau urăște o persoană, decât călătorind cu ea”. Astăzi putem transfera acest citat către șoferii auto. De fapt, este uimitor ce trăsături stau latente în noi și ies la lumină când suntem la volan. Există gesticulări râvnitoare, înăbușitoare și sălbatice – pe scurt: părem dintr-o dată înlocuiți de o altă persoană. Privind cu coada ochiului, DolceMag arată ce tipuri de șoferi se află pe străzile noastre și cum îi putem recunoaște cu ușurință.

Șoferul hiperprudent

Unii conducători auto sunt atât de prudenți și au un autocolant „new driver“ lipit pe lunetă crezând că acesta le oferă un avantaj pe drum. Dacă șoferul novice primește mai multă înțelegere din partea celorlalți participanți la trafic, este discutabil. Acești șoferi sunt recunoscuți prin faptul că nu depășesc limita de viteză nici în vis și că distanța dintre ei și parbriz este menținută la minimum. Important: deoarece șoferul novice este ușor instabil, asigurați-vă să evitați claxonatul sălbatic și exersați-vă răbdarea.

Istericul

Acest tip de conducător auto se accidentează mai des, chiar și fără a pune la socoteală coliziunile. Comportamentul său la volan este caracterizat de o abordare bară la bară, flash-urile necontrolate și gesturi sălbatice în habitaclu. Pasiunea lui este să comenteze comportamentul fiecărui utilizator al șoselei. Se poate întâmpla chiar ca fereastra mașinii să fie coborâtă și să se elibereze o tiradă. Istericul, cam roșu la față și cu venă pulsând pe tâmplă, este ușor de recunoscut. Dar nu vă faceți griji! Câinii bătrâni nu mușcă. Rămâneți calm și zâmbitor în timpul unei confruntări.

Competitorul

Cine nu-l cunoaște? Lumina semaforului devine roșie și cu răbdare așteptăm până va rula. Ar fi atât de drăguț dacă nu ar fi vorba de zgomotele permanente ale unui motor de mașină lângă noi. O privire spre lateral îi dezvăluie identitatea: concurentul a luat poziție de start. Privirea lui provocatoare și agitația ne dezvăluie că cineva a confundat lumina semaforului cu Pole-Position. Competitorul este cel mai bine de tratat cu calm și seninătate. Deoarece el este peste tot primul și cel mai rapid, oricum, șoferul prudent ar trebui să-i dea prioritate aici.

Pasionatul de claxon

Pentru unii este playlist-ul preferat, pentru alți șoferi claxonul sună ca muzica în urechi. Pentru șoferul pasionat de claxon, semnalul acustic al vehiculului său este extensia organului său de vorbire. Prin urmare, butonul este apăsat cât mai des posibil – fie într-un blocaj de trafic, dacă în trafic nu funcționează nimic, fie pentru doamna în vârstă care dorește să traverseze rapid strada. Dar codul Morse nu trebuie învățat înainte ca să înțelegem acest tip de șofer, nu vă faceți griji! În următorul blocaj de trafic este pur și simplu prietenos. Oricum, cu claxonatul lui permanent nu va putea dizolva blocajele de trafic, ci poate doar să declanșeze airbag-ul.

Grijuliul

Da, ei încă mai există – șoferii liniștiți, care nu pot fi deranjați și afișează seninătate și înțelegere. Acest tip de conducător auto nu se va gândi niciodată să se certe sau chiar să se adreseze unui alt șofer pentru faptele lui rele. Chiar dacă șoferul prudent nu este vinovat, el își va ridica mâinile apologetic și va afișa cel mai prietenos zâmbet. El nu poate fi deranjat de nimic și este adesea întâlnit pe drumurile de țară, atunci când, cu calmul lui, face duzini de automobile în urma lui. Aici este necesar să practicăm răbdarea și să transferăm puțin din liniștea lui asupra noastră.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More