Take a fresh look at your lifestyle.

De Paste, femeile independente isi schimba nu doar garderoba, ci si jobul!

Pentru multe femei, Pastele este un moment minunat pentru a se odihni si a se relaxa, a vizita familia si prietenii si a avea o pauza bine meritata. Dar, daca va ganditi la o schimbare de cariera, atunci puteti folosi si acest timp pentru a va asigura ca primii pasi in noua cariera devin un inceput minunat.

Ce le recomanda recruterii tinerelor care aspira la independenta financiara? Urmati acesti pasi simpli pentru a va bucura de un inceput spectaculor intr-o cariera vanata de multe femei:

Profitati de petrecerile cu tematica
Prezenta la petreceri din domeniul in care doriti sa activati reprezinta un moment excelent pentru a vorbi cu oamenii cheie din cadrul organizatiei, la care nu ati avea in mod normal acces foarte usor.

Prezentati-va a si intrebati daca puteti veni la un interviu. Profitati la maximum de discutiile cu oameni noi, explicand ceea ce cautati pentru cariera viitoare si vedeti daca puteti obtine sfaturi si sugestii utile.

Restabiliti conexiunile vechi
Pastele este momentul perfect pentru a redefini conexiunile pe care nu le-ati neglijat de ceva timp.

Invitati-va prietenele la o cafea sau la un pranz unde, in cursul discutiilor, puteti sa le solicitati sfaturile, sa le reamintiti abilitatile voastre si sa va asigurati ca va tin la curent de orice oportunitati care ar putea aparea in reteaua lor.

Trebuie sa reaprindeti prieteniile mai ales atunci cand prietenele voastre deja activeaza in domeniul la care aspirati si voi! Cine stie, din vorba in vorba, poate angajatorul lor va parea interesat de abilitatile voastre si va va considera un potential angajat!

Acordati-va timp pentru a va revizui optiunile de cariera
Nu va grabiti sa cautati un loc de munca. Exista intotdeauna optiuni si ar trebui sa cautati diferite alternative pentru a stabili care este cea mai buna cale pentru voi inainte de a incepe sa va trimiteti CV-ul.

Aceasta include examinarea oportunitatilor interne la locul de munca. Poate ar trebui sa organizati o conversatie de cariera cu managerul vostru pentru a vedea cum va puteti dezvolta cariera.

Uitati-va la rolurile care va intereseaza in diferite organizatii si sectoare noi si cercetati criteriile de selectie astfel incat sa stiti daca acestea sunt locuri de munca pe care le puteti aplica pentru moment sau daca aveti nevoie de aptitudini sau de experienta suplimentare pentru a deveni un candidat puternic.

Luati in considerare si sa devii free-lancer, sa ai propria afacere. Unele femei mai pragmatice lucreaza de acasa si castiga sume considerabile; in fond, poti face bani de oriunde, atat timp cat dovedesti o pasiune pentru jobul tau!

Creati un plan de actiune in cariera
Oricare ar fi decizia ta, a face un plan de actiune in cariera va fi de ajutor.

Stabiliti-va obiective clare, scrieti ce veti face si cand sa atingeti aceste obiective si sa le incorporati ca sarcini in calendarul zilnic. Este important sa vizualizati parcursul in cariera, sa vedeti de unde puteti incepe si unde puteti ajunge.

Angajatorul acorda atentie acestui aspect, cu atat mai mult cu cat nu aveti experienta in domeniu. Mai mult, trebuie sa „testati” cumva terenul, pentru a fi constiente de faptul ca jobul la care aspirati vi se si potriveste.

Daca va ganditi la o schimbare de cariera in 2018 si v-ar placea sa va aventurati in domenii noi si de viitor, probabil ca Pastele va ofera momentul oportul schimbarii.

Atmosfera degajata si atitudinea deschisa fata de propriile obiective te vor incarca pozitiv si nimic nu te va putea opri din a deveni ceea ce iti doresti, adica o femeie independenta financiar!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More