Take a fresh look at your lifestyle.

Deal la ultima gaură? Ce legătură are golful cu jobul sau golful și Networking-ul

0

Medicii și avocații joacă golf, manageri de top și directori, de asemenea. Este evident că, imediat, între Driving Range și Clubhouse, următoarea afacere vine la fileu. Sau? Nu chiar, spun specialiștii. Totuși, golful are cu siguranță ceva de-a face cu cariera ta.

Golful nu mai este neapărat un sport de Networking. Oricine dorește să câștige contacte și să lege oferte este mai câștigat în evenimentele clasice de rețea.

Totuși, golful poate fi nu doar distractiv și potrivit pentru a vă menține în formă, dar poate să fie util și pe plan profesional. Golful este foarte bun pentru a cunoaște mai bine colegii sau partenerii de afaceri. Motivul: suntem pe terenul de golf așa cum ne aflăm în viața reală – cu toate punctele forte și punctele slabe ale caracterului nostru. Diferența este că, aceste puncte forte și slăbiciuni ies la suprafață în timpul jocului de golf mai mult decât în alte activități sportive și recreative.

Golful arată omul adevărat

Așa se explică faptul că acționează atât de puternic asupra abilității motorii fine. O presiune prea mică asupra rachetei, o poziție a piciorului ușor diferită, un moment nepotrivit – și mingea aterizează oriunde, numai nu unde ar trebui să meargă. De multe ori, aceste mici greșeli încep în cap. Gândirea ne afectează emoțiile, care la rândul lor duc la reacții fizice ale corpului.

Printre altele, lovitura de golf dezvăluie modul în care noi tratăm stresul și presiunea. Din acest motiv, în golf există multe aspecte de acest fel – pentru că sportul are atâtea pauze. Așadar, aceste pauze sunt perioade în care presiunea se poate acumula și trebuie să te ocupi de ea. Este diferit de alte sporturi în care doar reacționezi, alergi și nu ai timp să te îngrijorezi.

În plus, un joc complet de golf durează mult timp. Cel târziu după jumătate din parcurs, fiecare fațadă se sfărâmă. Nimeni nu își poate arăta partea cea mai bună timp de patru până la cinci ore. În schimb, adevărul nestăvilit iese la iveală: cine nu poate pierde sau – de multe ori mai rău – nu câștigă? Cine este coleric, cine este mai înțepător? Cine reacționează în situații excepționale, fără să gândească? Cine ia decizii judicioase sub presiune? Și cum rămâne cu corectitudinea?

Golful este o întrebare de caracter

Pentru că golful este întotdeauna o problemă de caracter. Pentru că nimeni nu scoate cu adevărat tot ce este mai bun: se spune că în golf „nici o lovitura nu este perfectă” – chiar și profesioniștii îl văd în acest fel. Dacă te uiți cu atenție, vei afla la fiecare joc cum se ocupă partenerul cu dezavantaje mici și mari.

Dar se pot trage de fapt concluzii pentru restul vieții? Da, absolut – chiar și legate de defecte. Dacă cineva înșală, poate doar lasă impresia de cinstit în viața reală, ca exemplu. Poate fi inofensiv. Situația este diferită atunci când cuiva îi place să pună presiune asupra coechipierilor săi cu jocuri psihologice sau să-și încurce adversarul cu izbucniri de furie. Atunci cred că este în regulă să spui: „nu aș face afaceri cu el”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More