Take a fresh look at your lifestyle.

Din toamnă, Lufthansa va opera zboruri zilnice de la Aeroportul Timișoara la Frankfurt-am-Main

Aeroportul Timisoara va asigura pentru regiunea de vest a Romaniei legatura aeriana zilnica dintre Timisoara cu unul dintre prinicipalele aeroporturi europene de conexiune intercontinentala. Totul va fi posibil incepand cu data de 29 octombrie 2017, cand compania aeriana Lufthansa va opera zboruri zilnice la / de la Frankfurt-am-Main.

Unul dintre cele mai importante obiective ale administratiei Aeroportului „Traian Vuia” Timisoara a fost asigurarea unei legaturi care sa ofere cetatenilor din zona de vest a tarii posibilitatea de a calatorii rapid, eficient si in siguranta, nu doar in principalele regiuni si capitale europene ci si la /de la diferite destinatii de pe celelalte continente.”Solicitarile receptate de catre administratia Aeroportului Timisoara de la cetatenii din regiunea de vest a Romaniei precum si de la cei cu resedinta in intreaga lume dar cu interese in regiunea noastra, au determinat administratia aeroportului sa identifice companii „full-service carrier” care au bazele de operare pe aeroporturi cu facilitati de transfer pentru zboruri intercontinentale. Dintre cele cateva optiuni si datorita unei conjuncturi comerciale favorabile pentru Aeroportul Timisoara pe piata de profil, putem astazi informa cetatenii ca optiunea Lufthansa este cea castigatoare„, transmit reprezentantii Aeroportului Timisoara.

Incepand cu data de 29 octombrie 2017, compania aeriana Lufthansa va deschide o cursa regulata cu frecventa zilnica, pe o noua ruta: Timisoara – Frankfurt-am-Main si retur, operata cu aeronava de tip Embraer 190.

Aeroportul Frankfurt-am-Main, cu peste 60 de milioane de pasageri inregistrati in anul 2016, este nu doar aeroportul numarul 1 al Germaniei si principala baza operare a companiei Lufthansa ci este, la nivel mondial, aeroportul legat direct cu cele mai multe destinații internationale. „Asadar, legatura directa si zilnica dintre Timisoara si Frankfurt este una extrem de importanta mai ales datorita numarului mare de destinatii oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a orasului Frankfurt-am-Main, ramane de interes si destinatia operata cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn. Frankfurt-am-Main International Airport conduce detașat in topul mondial, cu un număr de aproximativ 300 de destinatii curente deservite prin curse regulate si, in mod evident, nu vom putea enumera toate destinatiile disponibile, asigurate prin aceasta conexiune„, a explicat Dan Idolu.

Trebuie totusi mentionate cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera nodul aerian Frankfurt-am-Main, de care, din 29 octombrie 2017 este legata si regiunea de vest a Romaniei prin Aeroportul Timisoara:

  • O conectivitate mult imbunatatita pentru mediul de afaceri corporatist, cu destinatii de pe 5 continente.
  • Asigurarea unei legaturi rapide pentru calatorii in scop personal, avand in vedere si raspandirea in intreaga lume a cetatenilor originari din Romania.
  • Conectivitate mai facila, prin curse regulate, a cetatenilor din regiunea de vest a Romaniei catre destinatii exotice de vacanta din Maldive, Republica Dominicana, Jamaica, Barbados, Trinidad and Tobago, Kilimanjaro, Seychelles, Mauritius, etc.

In incheiere, va prezentam doar cateva dintre cele mai interesante destinatii disponibile, operate in regim de curse regulate din Timisoara, prin Frankfurt (din cele aproximativ 300 existente): Saint Petersburg, Moscova, Dubai, Doha, Teheran, Riyadh, Abu Dhabi, Cape Town, Johannesburg, Cairo, Marrakesh, Addis Ababa, Nairobi, Bangkok, Seoul, Taipei, Hanoi, Singapore, Hong Kong, Tokio, Osaka, Beijing, Shanghai, Shenzhen, New Delhi, Mumbai, Montreal, Toronto, Calgary, Vancouver, Seattle, Detroit, Chicago, Boston, New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Orlando, Miami, Las Vegas, Dallas, Houston, Havana, Panama, Rio de Janeiro, Sao Paolo, Buenos Aires, Bogota, etc.

Durata zborului intre Timisoara si Frankfurt este de aproximativ 2 ore iar timpul de transfer mediu este de inca 2 ore. Informatii suplimentare referitoare la ruta Timisoara – Frankfurt pot fi gasite la agentiile de turism sau pe site-ul Lufthansa.

Cu siguranta, aceasta noua legatura cu cel mai important aeroport-hub de transfer pe curse intercontinetale si accesul rapid si regulat la transferul spre un numar atat de mare de destinatii oferite din Frankfurt, va putea face mai usor uitata atat de indragita legatura avuta cu Aeroportul din Viena„, a transmis directorul aerogarii Timisoara, Dan Idolu.

Sursa: observatordetimis.ro / Oana Musat

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More