Take a fresh look at your lifestyle.

DR. LUCIAN FODOR – Despre frumusețe pe muchie de cuțit…

Frumusețea cere sacrificii dar noile tehnici medicale, tehnologia de înaltă clasă și priceperea medicilor esteticieni vin în ajutorul celor care râvnesc la schimbare. Despre noile metode chirurgicale de înfrumusețare și despre nevoile care îi trimit pe oameni către clinicile de chirurgie estetică, ne vorbește medicul estetician Lucian Fodor, un nume cu reputație în acest domeniu.

Image result for Dr Fodor

Sunteți cunoscut, atât în țară cât și peste hotare, pentru că faceți intervenții de chirurgie estetică folosind tehnici și tehnologie de ultimă oră. Care sunt aceste metode pe care le folosiți și care sunt beneficiile utilizării lor?

Metodele și tehnicile folosite diferă în funcție de tipul de operație. În ultima perioadă se pune mult accent pe recuperarea cât mai rapidă a pacienților, pe confortul acestora. Multor pacienți le este frică de durerile post-operatorii. Tehnicile au evoluat astfel încât durerea este foarte rară în urma intervențiilor estetice. Sunt substanțe care se infiltrează și care mențin zona operată amorțită pentru o perioadă lungă. De exemplu,la rinoplastii, senzația pacienților operați este de raceală și nu de durere. Tampoanele sau tifonul folosit în urmă cu câțiva ani sunt actualmente înlocuite de tubulețe speciale care permit pacienților să respire mai bine pe nas.

Ce implică chirurgia estetică pentru medic, pe lângă studiul aprofundat, cunoașterea exactă a metodologiei de aplicare și multă îndemânare și precizie?

În primul rând implică dărurire și o foarte bună comunicare cu pacientul. Trebuie să-l poți înțelege, să vezi dacă așteptările lui pot fi realizate sau nu. Întrucât medicina avansează semnificativ, implică și o continuă actualizare la tehnologia de ultima oră.

Prin ce diferă chirurgia estetică de chirurgia generală?

Chirurgia estetică este un capitol din cadrul specialității de Chirurgie Plastică. Chirurgia plastică se ocupă, printre altele, cu tratarea arsurilor, a malformațiilor congenitale, a traumatismelor de membre, a tumorilor benigne sau maligne, etc. Chirurgia generală este o specialitate aparte și complet diferită de a noastră.

Care sunt cele mai solicitate intervenții pe care le faceți?

La fel ca în străinătate, cele mai frecvente operații sunt cele de mărire de sâni cu implant de silicon și rinoplastiile. Pe următoarele locuri s-ar situa liposucțiile, ridicările de sâni și abdominoplastiile.

Dupa
Inainte

Care sunt noțiunile de bază pe care ar trebui să le cunoască un pacient înainte să vină la un consult pentru reconstrucție? La ce trebuie să se aștepte?

Mulți pacienți vin la consultație după ce au citit în prealabil pe internet despre o anumită procedură. Internetul este o sursă bună și care oferă multe răspunsuri. Din păcate, nu tot ce este scris este și adevarat. Primul pas și cel mai important este consultația unde pacientul poate fi examinat și, în funcție de dorințe, de modificări, să poată efectua recomandările. Și medicina estetică începe să facă parte din conceptul „Personalized Medicine“.

Dupa
Inainte

Când considerați că ar trebui un pacient să apeleze la metode chirurgicale pentru a schimba ceva în aspectul fizic? Care este limita pe care ar trebui să o atingă?

Cel mai bun prieten al pacientului este oglinda. Atunci când, după o perioadă de timp, consideră că o anumită zonă nu îi place, trebuie să consulte și părerea specialistului. Deciziile acestea nu se iau după o noapte, brusc nu îi mai place ceva. Ceea ce vreau să spun este că nu trebuie făcut nimic în grabă și la recomandările prietenilor, de genul: „mergi să îți faci operația de…“ sau „ar trebui să îți modifici sânii…“

Chirurgia plastică cere mult studiu, dedicare și pasiune, plus curaj. Ce v-a determinat să alegeţi acest domeniu? Există un anumit moment când s-a declanșat această chemare sau aţi știut dintotdeauna că asta va urma?

La început am ales chirurgia plastică. Pe lângă operațiile estetice, efectuez numeroase operații reconstructive și îmi place ceea ce fac. Există o mare legătură intre chirurgia estetică și chirurgia plastică. Ca să ai succes, cred că trebuiesc efectuate ambele.

Inainte
Dupa

Cum vedeți acest domeniu în România? Cât de dezvoltată și cât de apreciată este chirurgia estetică?

Domeniul este în continuă dezvoltare. De fapt, acesta este trendul mondial. Este normal ca o persoană să-și dorească să arate mai bine, mai ales că tehnicile au avansat, recuperarea fiind acum rapidă. Există studii care arată că la un interviu, aspectul fizic reprezintă un plus pentru candidați.

Dupa

Inainte

Care sunt provocările pe care vi le-a lansat, până acum, această profesie?

Să încerc să obțin cele mai bune rezultate. La început de carieră, un prieten îmi recomanda să încerc să fiu cel mai bun în domeniul meu, indiferent dacă este vorba de o parte mica a activității mele.

Ce inovații în domeniu ne aduce anul 2018?

Multe! Se pune accent mult pe tehnologia non invazivă sau minim invazivă. Apar noi substanțe de umplere (filere), materiale folosite în timpul operațiilor, substanțe care ajută la dizolvarea unor zone de lipodistrofie (depuneri grăsoase limitate), etc. În fiecare an apar metode noi, semn că medicina evoluează.

www.drfodor.ro

Bild könnte enthalten: 1 Person, Text

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More