Take a fresh look at your lifestyle.

E timpul sa montezi anvelopele de iarna

Sezonul rece este din ce in ce mai apropiat, iar odata cu el apar si temperaturile scazute si precipitatiile sub forma de zapada ce isi fac aparitia in majoritatea tarii. Acest fapt obliga soferii sa isi monteze anvelope de iarna potrivite pentru noile conditii meteo. De reamintit ca legislatia in vigoare obliga soferii sa isi monteze cauciucuri de iarna atunci cand precipitatii sub forma de zapada pe carosabil.

O precizare importanta pe care multi soferi o omit este faptul ca anvelopele de iarna sunt obligatorii din momentul aparitiei precipitatiilor. Prin urmare, nu exista o perioada anume in timpul careia trebuie sa aveti montate pneurile de iarna. Daca apar precipitatii sub forma de zapada in luna aprilie, sunteti obligat ca si sofer care conduce automobilul pe drumurile publice sa aveti montate pneuri de iarna.

Acest aspect legal trebuie respectat pentru a evita amenzile si retinerea talonului. Pe langa acest aspect insa, mai exista si cazul performantei si sigurantei condusului in timpul sezonului rece. Pentru ca masina dvs sa ofere o performanta ridicata si sa ofere siguranta condusului necesara oricarui drum, este necesar sa aveti montate anvelope auto de iarna imediat ce temperatura exterioara scade sub 7 grade celsius.

Aceasta recomandare este facuta de expertii din domeniu, fiind intreprinse mai multe teste care au demonstrat de fiecare data ca anvelopele isi pierd o mare parte din proprietati si aderenta dupa ce temperatura exterioara scade sub 7 grade celsius. Sub acel prag termic, cauciucul folosit in constructia unor pneuri de vara devine mai dur si isi pierde o mare parte din aderenta oferita.

Aceasta urmare se traduce intr-o pierdere rapida a aderentei in cazul unei franari bruste sau a unei accelerari bruste. Riscul unui accident este crescut considerabil in acest caz, aderenta fiind un factor important in siguranta condusului.

Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara anvelope online, este important sa alegeti un magazin online de incredere, care sa poata sa va ofere anvelope de calitate si siguranta unei garantii valabile. Alegeti cauciucurinoi de la producatori renumiti si nu va axati doar pe achizitia de anvelope ieftine de la producatori mai putin cunoscuti. In joc este siguranta si aderenta masinii dvs, prin urmare, alegeti doar ce este mai bun.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More