Take a fresh look at your lifestyle.

Estetica ginecologică – abordare, tratamente și efecte

0

Femeile vor să fie frumoase și nu doar la chip, ci vor ca fiecare părticică a corpului lor să arate perfect. De aceea au fost inventate atât de multe tratamente de înfrumusețare și întreținere. Însă atunci când vine vorba de zona intimă, subiectul devine tabu. Estetica ginecologică este o parte a medicinei care se ocupă cu îmbunătățirea aspectului estetic intim, prin proceduri chirurgicale sau tratamente revoluționare.

Estetica Ginecologică este de multe ori greșit înțeleasă, întrucât este o denumire ce ascunde, de fapt, o multitudine de aspecte benefice. Practic, această ramură a medicinei pune accent pe îmbunătățirea calității vieții pacientelor. Indiferent de vârstă sau încercările prin care au trecut – naștere naturală, afecțiuni agresive, malformații –  femeile pot fi din nou frumoase și sănătoase, își pot recupera stima de sine. De asemenea, pacientele la menopauză pot avea o viață normală.

A fost demonstrat faptul că, în țările unde tratamentele de estetică ginecologică sunt corect înțelese și folosite, a crescut și rata de nașteri naturale. Pentru că tratamentele de reconstrucție sau regenerare vaginală implică nu doar aspectul estetic, ci și pe cel funcțional.

Un fapt îngrijorător și bine cunoscut în România este rata foarte mare de nașteri prin operație cezariană. Femeile se tem că li se va modifica zona intimă după naștere și evită să nască natural. Odată cu apariția acestor tratamente care, în mod neinvaziv și nedureros le vor ajuta, din ce în ce mai multe femei au încredere să nască natural.

Tratamente de estetică ginecologică

Aceste tratamente vizează mai multe aspecte. Unul dintre acestea constă în îmbunătățirea aspectului estetic intim prin intervenții chirurgicale. Zona intimă a femeii poate fi afectată de nașterea naturală sau de afecțiuni canceroase, operații, malformații congenitale sau alte situații în care sunt implicați factori externi. Reconstrucția vaginală, perineoplastia și labioplastia reprezintă tratamente chirurgicale care refac structura și aspectul zonei afectate.

În tratamentele de estetică ginecologică intră și regenerarea mucoasei vaginale și a țesuturilor pelvine.

Atrofia vaginală apărută în menopauză poate fi tratată cu laserul MonaLisa Touch. Pentru atrofia vaginală poate fi folosit și tratamentul cu acid hialuronic, prin hidratarea zonei intime. Acesta se folosește și pentru a îmbunătăți și întineri aspectul exterior al labiilor mari.

Durerile la contactul intim, o problemă des întâlnită la femei, pot fi diminuate cu ajutorul tratamentului cu botox. Botoxul ajută, de asemenea, și în tratamentul altor disfuncții sexuale feminine.

PRP sau așa-numita Terapie Vampir, ajută la îmbunătățirea sensibilității vaginale și, implicit, a orgasmului, folosind celule din sângele propriu.

Incontinența urinară poate fi tratată printr-o tehnică non-invazivă – fotoliul EMSELLA. Tot astfel poate fi rezolvată și problema laxității.

Toate aceste tratamente ajută nu doar la refacerea zonei vaginale după nașteri traumatizante sau cancere și la ameliorarea durerilor și a uscăciunii vaginale, ci au și o componentă psihologică importantă prin creșterea stimei de sine a femeii. De asemenea, acestea contribuie semnificativ la îmbunătățirea vieții de cuplu.

Dacă până acum ai considerat că pierderile urinare sunt normale după nașteri sau odată cu înaintarea în vârstă, mai ales la gesturi minime de efort, precum tuse sau strănut, acum știți că acestea pot dispărea cu tratamentul potrivit.

De asemenea, majoritatea femeilor cred că uscăciunea, usturimea și durerea vaginală în menopauză sau după anumite afecțiuni agresive, sunt condiții pe care trebuie să le accepte. Însă aceste tratamente demonstrează că se pot reîntoarce la normalitate. Aici drdianamihai.ro/medicina-regenerativa/ vă puteți informa despre procedurile de estetică ginecologică ce vă pot îmbunătăți calitatea vieții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More