Take a fresh look at your lifestyle.

Esti insarcinata? Mentine-ti organismul sanatos!

A fi insarcinata este una dintre cele mai importante perioade din viata fiecarei femei. Succesul cursului depinde de modul in care se va produce nasterea in sine si de sanatatea copilului nenascut.

Ingrijire sarcina

Ingrijire sarcina

In aceasta perioada, o femeie se confrunta cu o serie de probleme, mai ales in legatura cu schimbarile fiziologice ale corpului. Pot aparea dureri, iar modul obisnuit de viata, se schimba.

La randul lor, problemele de sanatate nu pot fi ignorate sau rezolvate prin medicamente farmacologice obisnuite. Exista si metode sigure de tratament de sarcina, care vor ajuta femeile sa aiba grija de sanatatea lor in timpul nasterii.

Foloseste o dieta corecta si sanatoasa

Una dintre cele mai importante conditii pentru un rezultat favorabil al sarcinii, este dieta corecta si sanatoasa. Multe femei sufera de o raceala sau de o gripa in timpul sarcinii. Imediat dupa conceperea copilului, sistemul imunitar devine mai putin eficient, iar corpul isi reconstruieste sistemul imunitar, astfel incat sarcina sa se adapteze cat mai bine organismului tau. Cu toate acestea, slabirea imunitatii are si efecte secundare, o femeie gravida devenind mai sensibila la raceli si boli virale.

Consuma fructe proaspete

Pentru ca organismul sa poata lupta cu o infectie, trebuie sa se bea multe sucuri proaspat stoarse, deoarece acestea contin o multime de vitamine. Important de amintit aici, este faptul ca sucurile pot fi alergice si pot reprezenta un real pericol. Unele sucuri naturale, cum ar fi citricele si aici amintim – portocalele, grapefruit si lamaile sunt, in general, contraindicate femeilor gravide din cauza alergenitatii ridicate. In plus, sucurile au un efect iritant asupra mucoasei gastrice.

Medicina naturista ne invata, ca sursa naturala a vitaminelor nu o reprezinta numai sucurile de fructe proaspete, ci si fructele in sine, deoarece riscul de alergie la consumul de fructe, este mai mic decat atunci cand este consumat sub forma de sucuri.

Sucurile proaspete din legume si fructe autohtone, contin agenti activi biologici, care inhiba cresterea si dezvoltarea microbiana, insa trebuie sa se consume numai 1-2 pahare pe zi, diluate cu apa intr-un raport de 1: 1. Este mai bine sa se dea prioritate sucurilor din mere, pere, caise sau piersici. Astfel, rezistenta organismului nu numai a femeii gravid, ci si a bebelusului care urmeaza sa vin ape lume, va fi sustinuta de imunostimulatorii din plante.

Un posibil pericol, atat pentru mama cat si pentru copii si bebelusi, mai ales in timpul unei raceli, este ingerarea de imuno stimulante pe baza de plante, cum ar fi Echinaceea, Rodia, Schisandra. Aceste suplimente naturiste, sunt contraindicate in timpul sarcinii si copiilor, deoarece provoaca cresterea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac.

Fizioterapie Pentru Femeile Gravide

In medicina naturista exista multe instrumente eficiente care ajuta mama sa suporte si sa dea nastere unui copil sanatos. Una dintre ele este fizioterapia, a carei utilizare in timpul sarcinii are anumite caracteristici.

Fizioterapia este o metoda de tratament, prevenire si reabilitare cu ajutorul unor factori fizici precum lumina, curentul electric, ultrasunetele, campurile magnetice, vibratiile. Aceasta imita fenomenele naturale, facandu-le sa fie usor de gestionat, cu doze stricte si indreptate spre leziune. Metodele de fizioterapie ajuta de asemenea la eliberarea rapida a substantelor toxice in zona dorita. Nu provoaca efecte secundare si reactii alergice, actioneaza strict in anumite zone.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More