Take a fresh look at your lifestyle.

Femeile nu sunt nimic fără bărbați ?

0

ÎN DOI CU ORICE PREȚ?

Femeile nu sunt nimic fără bărbați. O ipoteză îndrăzneață la care astăzi aproape toată lumea clatină capul vehement. Dar cu câteva decenii în urmă, lucrurile erau diferite în societate. Cu toate acestea, cu tendințe economice precum „Female Shift” și schimbarea vieții sociale, mișcarea ajunge în acest punct. Acum întrebarea este: „Avem nevoie de un bărbat?”… negând categoric că relațiile se pot opri. În loc de obișnuință, însă, se stabilește acum o cultură a voinței.

„Female Shift ” ilustrează potențialul feminin

O privire asupra lumii corporative și politice dezvăluie că tot mai multe femei au responsabilități aici. Totuși, numărul femeilor directori sau cu factor de decizie rămâne mult în spate în competiția cu partea masculină. De ce este așa, cu greu se poate spune. Cu toate acestea, prejudecățile inconștiente și modelele de rol învechite pot să joace un rol semnificativ. Chiar și astăzi, mulți angajatori nu pot evita supunerea femeilor la o competență, motivație și asertivitate mai reduse, motiv pentru care bărbații au prioritate în ocuparea funcțiilor importante. Faptul că femeile pot avea copii, de asemenea, nu ușurează lucrurile. Întotdeauna pare să rezoneze cu un risc de eșec brusc.

Dar o tendință numită „Shift feminin” are grijă de acest lucru de ceva timp. Și în ciuda întregii atenții, morile macină încet. S-ar putea să fi fost enervant faptul că a necesitat mult timp până ce cotele femeilor să devină o problemă. Pe de altă parte, însă, se dovedește că, în ciuda stagnării, ceva se mișcă în spatele scenei.

Pentru că nu trebuie subestimat potențialul feminin. Oricine studiază “Female Shift” știe despre principiile tendinței și faptul că nu este vorba despre înlocuirea bărbaților, ci despre completarea lor. Femeile nu trebuie să devină copii ale colegilor lor masculini pentru a realiza ceva în economie sau în politică. Mai degrabă, este vorba de a recunoaște potențialul și resursele feminine și de a le folosi în mod profitabil și echitabil în mediul de afaceri de zi cu zi. Femeile la putere deci? Da, cu siguranță. Dar nu peste tot cu aceeași viteză și nu în combinație cu degradarea potențialului masculin.

Alocarea rolului în parteneriat: egal sau nu?

Într-o societate în care se acordă din ce în ce mai multă importanță femeilor și abilităților lor, se întâmplă multe. Exact ca în terapia sistemică: de îndată ce un aspect se schimbă, declanșează reacții în alte domenii. “Female Shift”, mai multe femei active și responsabilități în creștere au un impact asupra vieții de zi cu zi. Nici măcar relațiile nu sunt imune la acest lucru. Dependența clasică a femeii de soțul său și forța sa financiară s-a încheiat demult în nenumărate cazuri. Deci care este punctul în care trebuie să alegi un partener?

Din nou, este clar că femeile își iau interesele și nevoile departe de preocupările financiare mai importante. Un studiu subliniază acest lucru: aproximativ 78% dintre femeile chestionate au declarat că pentru ele bărbații sunt deosebit de atrăgători când se pot deschide emoțional și pot vorbi despre sentimente. Aproximativ trei sferturi dintre respondenți au considerat, de asemenea, legătura cu activitatea gospodăriei drept atractivă. Doar 34% consideră atractive cunoștințele și abilitățile din jurul finanțelor – ceea ce multe femei pot gestiona acum fără probleme.

Căutarea unui partener, precum și viața relației se schimbă pe parcursul schimbării sociale. Un lucru bun pentru femeile care acum pot lucra fiind, în același timp, și mame, singure întreprinzătoare sau chiar angajate în muncă, fără a fi considerate inadecvate. Nu este ușor pentru bărbații care depășesc lent modelul clasic și destul de patriarhal.

Ce se întâmplă atunci când femeile cu încrederea în sine puternică ies în căutarea unui partener? O întrebare paradoxală, deoarece, practic, aceste femei nu caută nimic. Stau ferm cu ambele picioare pe pământ, evoluează și își construiesc cu curaj zona de confort. Așteptarea unui bărbat și a vieții în jurul întâlnirii și relațiilor este în afara problemei pentru femeile cu gândire modernă. Așa că bărbații trebuie să facă mult pentru a rămâne atractivi.

Cu toate acestea, cei care sunt capabili să respecte nevoile unei femei și să-i ofere o relație echitabilă în ochii lumii, își pot asigura, de asemenea, un loc în partea ei. Acest lucru este asociat cu o mare regândire, experiențe complet noi și funcționează numai dacă deschiderea și flexibilitatea aparțin propriei filozofii de viață. Pentru femei, acest lucru implică adesea să rămână fără relație mult timp. A avea un partener doar de dragul resolidarizării este rareori un lucru bun.

Chiar și dorul de a avea un partener de încredere în orele singure este din ce în ce mai rar. Femeile sunt active, cultivă contacte sociale și își modelează viața, inclusiv propria slujbă.

La rândul său, aceasta oferă condiții optime pentru momentul în care dragostea poate lovi fără niciun motiv ulterior, state de plată și compromisuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More