Take a fresh look at your lifestyle.

Final de sezon la Marea Neagra pentru 2017. Sezonul 2018 este gata sa inceapa.

Nu stiu daca ati fost anul acesta pe Litoral, eu nu am ajuns, din pacate nici macar un weekend, asa ca m-am gandit sa-l intreb pe un expert al Litoralului, domnul Aurelian Marin, proprietar al agentiei Paradis, vacante de vis, agentie pe care v-am prezentat-o acum cateva luni si care este specializata in turismul de Litoral. Agentia este din Constanta si, de aproape doua decenii, vinde pachete pe Litoral, asa ca oamenii de acolo stiu cel mai bine ce se intampla pe Litoralul romanesc.

L-am intrebat care este adevarul – au fost mai multi turisti pe Litoral sau nu? Institutul National de Statistica spune ca numarul de turisti a crescut, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism sustine ca numarul lor a scazut. Se pare ca sunt mai multi factori. In primul rand, schimbarile in impozitarea hotelurilor au adus „la alb” un numar mai mare de turisti care, pana in 2017, nu erau inregistrati, asa ca oficial au fost mai multi turisti, dar, de fapt, au fost mai putini. In plus, exista din ce in ce mai multe unitati de cazare care nu se regasesc in circuitul hotelier – cum sunt apartamentele care se construiesc la greu, mai ales in Nordul Litoralului, asa ca e dificil sa surprinzi statistic ce se intampla, de fapt.

Marele eveniment al verii pe Litoral a fost ca, pentru prima oara, o companie aeriana (Blue Air) a lansat zboruri spre Litoral din mari orase ale tarii – Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Oradea, dar si din cateva destinatii externe. Agentia Paradis a oferit pachete in care zborul spre Litoral era gratuit, si se pare ca rezultatele au fost bune pentru toata lumea, asa ca Blue Air va continua si la anul operarea pe Litoral din principalele orase ale tarii. In plus, pentru prima oara a aparut o cursa aeriana a unei companii straine destinata exclusiv Litoralului Romanesc (e vorba de cursele Tallinn – Constanta, operate de compania estono-poloneza Nordica). Toate stirile acestea „aeriene” sunt pozitive, dar majoritatea turistilor vor veni in continuare pe cale terestra – cu masina sau cu trenul.

L-am intrebat pe Aurelian care ar mai fi lucrurile de subliniat din anul trecut. Mi-a zis ceva care m-a bucurat. Din ce in ce mai multi turisti nu vin pe Litoral doar sa zaca la soare, sa manance cat pot de mult sau, eventual, sa danseze prin cluburi, ci sa mai si viziteze ceva. Cei de la Paradis au organizat excursii de o zi in Delta Dunarii, dar si „Day Trips Constanta”, care au devenit din ce in ce mai solicitate.

De aceea, cei de la Paradis au organizat „o ieseala” in Delta cu hotelierii de pe Litoral, asa, de final de sezon. Nu am fost, dar, din ce am auzit, pe langa obisnuitele mancaruri, bauturi si locuri frumoase, s-au derulat amintiri si s-au discutat problemele Litoralului si modalitati de rezolvare a acestora, si mai ales a fost reiterata colaborarea stransa intre Paradis Vacante de Vis si principalii hotelieri de pe litoral, colaborare bazata pe principiul „win-win” si, mai ales, pe satisfacerea dorintelor clientilor.

In consecinta, tot datorita legaturilor foarte puternice intre hotelieri si Paradis, au aparut deja ofertele de Early Booking pentru sezonul 2018, oferte ce ajung si la reduceri de 48%. Sunt grupate in „Maxi Early Booking” si le gasesti pe toate aici. Cineva m-a intrebat, la un moment dat, care e diferenta intre „Early Booking” si „Last Minute”. Nu stiu care sunt mai ieftine, nu am verificat vreodata, dar ma astept ca reducerile de pret sa fie undeva similare. Dar la „early booking”, iei ce vrei, iar la „last minute”, prinzi ce mai ramane. Asa ca, daca aveti date de vacanta stabilite pentru la vara, aruncati o privire pe Maxi Early Booking (limitat la doar cateva hoteluri) si stati pe aproape pentru cand se va lansa catalogul complet Early Booking.

www.imperatortravel.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More