Marmorosch Blank se transformă în cel mai luxos hotel din Capitală

Cu o investiţie de 42 de milioane de euro, compania lituaniană Apex Alliance şi-a propus să readucă la viaţă şi să transforme fosta bancă Marmorosch Blank într-un hotel de cinci stele sub brandul Autograph by Marriott.

Foto: Mariott Hotels

Palatul Marmorosch Blank, încărcat de istorie şi valoare arhitecturală, este un proiect unic şi inedit, diferit de investiţiile de până acum ale Apex Alliance.

Foto: Mariott Hotels

Fostul sediul al Marmorosch Blank, una dintre celei mai vechi bănci româneşti, rămasă în paragină a avut nevoie de o restaurare şi consolidare atentă fiind încadrat drept monument istoric.

Banca Mormorosch Blank a fost sediul uneia dintre cele mai vechi și mai importante instituții financiare din România.

Începuturile ei sunt plasate în anul 1848, când Iacob Marmorosch, negustor de coloniale și alte produse de import de pe strada Blănari din București, a intrat în activitatea cu operațiuni financiare, prin acordarea de împrumuturi.

Partea de activitate bancară a fost îndrumată de Iacob Löbel, unul din marii finanțiști ai vremii, ajuns apoi directorul sucursalei Băncii Imperiale Otomane din Constantinopol.

După retragerea acestuia din urmă din activitate în anul 1863, locul lui a fost luat de tânărul Mauriciu Blank, recent întors de la studii comerciale și financiare din străinătate.

Din această tovărășie a rezultat banca Marmorosch-Blank care s-a dezvoltat continuu și a avut la rândul său un rol decisiv în dezvoltarea industriei românești începând cu ultimul sfert al veacului al XIX-lea.

Bucurestihotelhotel de cinci steleMariottMarmorosch
Comments (0)
Add Comment