Take a fresh look at your lifestyle.

Fotografiile copiilor din vacanța de vară: postăm sau nu postăm?

Fotografiile cele mai frumoase ale copiilor sunt adesea din vacanță, iar părinții mândri ar dori să le arate întregii lumi. Ei împărtășesc sentimentul de mândrie prin intermediul Instagram și Co, dar uită de riscurile posibile pentru copiii lor. Recomandat este să nu publici fotografii și videoclipuri care arată în mod clar copilul, doar poze în care copilul nu poate fi recunoscut.

Cartea poștală a fost ieri: saluturile de sărbătoare vin în formă digitală prin intermediul rețelelor sociale. Adesea părinții ignoră faptul că imaginile pot cădea cu ușurință în mâini greșite. Odată pe net, înregistrările se pot răspândi repede. În general, fotografiile cu copii trebuie publicate online numai în zone sigure care nu sunt accesibile tuturor. Nu este necesar să distribuiți fotografii în care să apară copii în costume de baie, în baie sau în alte situații particulare.

Protejați copiii!

La fel ca toți ceilalți, copiii au dreptul la propria lor imagine, însă ei nu pot decide singuri asupra publicării, deoarece ei încă nu pot estima consecințele. Încărcarea sau împărtășirea ocazională a fotografiilor copiilor mărește riscul contactelor nedorite, mai ales dacă sunt cunoscute locul de reședință și numele dumneavoastră. Chiar dacă, de exemplu, fotografia din profil sau blog este ștearsă ulterior, înregistrările pot continua să circule. Nimeni nu vrea fotografii intime cu el însuși pe net. Unele fotografii, care astăzi ni se par reușite, peste ani l­ar putea face să se simtă penibil, inconfortabil la o vârstă mai târzie și, în cel mai rău caz, să provoace agresiuni.

Nu arătați sau restricționați accesul la fotografii în care copiii pot fi recunoscuți

Dacă părinții publică fotografii ale copilului, aceștia nu trebuie să fie direct recunoscuți. De exemplu, pot fi văzuți numai în imagini tăiate sau cu ochelari de soare. Ca regulă de bază: informațiile despre profil și imaginile sunt cel mai în siguranță atunci când sunt vizibile numai pentru contactele selectate, în niciun caz pentru motoarele de căutare. Când încărcați imagini prin smartphone, asigurați-vă că locația este dezactivată. În caz contrar, alți utilizatori pot vedea unde s-a fost făcută fotografia.

Părinții pot da un exemplu bun pe profilul lor pentru a-și proteja copilul și să reprezinte un model în calea corectă de a trata datele cu caracter personal.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More