Take a fresh look at your lifestyle.

FRUMUSEȚEA care te definește

Frumusețea stă în ochii privitorului dar depinde și de noi să o menținem sau să ajustăm micile imprefecțiuni pentru a atinge sublimul. De aceea există oameni care studiază îndeaproape structura facială și corporală și găsesc soluții din ce în ce mai revoluțioare care transformă misiunile imposibile de înfrumusețare în reușite. Shanti Beauty Clinic este unul dintre centrele care își țin promisiunile legate de estetică iar domnul doctor El Shanti Abdel Kader este omul care adoră și aduce frumosul pe chipul oricărui pacient.

Dolce Vita: Cum ați descoperit chirurgia reconstructivă și ce v-a determinat să aprofundați acest domeniu?
El Shanti Abdel Kader: Încă din copilărie am fost pasionat de artă, mai specific de pictură, și chiar dacă am urmat studiile faculțătii de medicină, interesul meu pentru „frumos” a rămas prezent în activitățile mele zilnice, asftel încât în anul 3 de facultate, în timpul stagiului de chirurgie plastică am avut șansa să întâlnesc un maestru în acest domeniu și anume dl. Prof. Univ. Dr. Bratu Tiberiu, care ulterior a devenit mentorul meu. În acea perioadă a vieții a mele a luat naștere, în mintea mea, ideea de a deveni chirurg plastic, realizând faptul că pasiunea mea din copilărie pentru artă, poate fi transpusă în chirurgia plastică. După mulți ani de studiu și pregătire profesională, pot să spun că reușesc să îmbunătățesc aspectul fizic al pacienților mei în mod natural.

Care sunt cele mai accesate tehnici de înfrumusețare pe care le abordați la Shanti Beauty Clinic?
Din multitudinea tehnicilor de înfrumusețare, la Shanti Beauty Clinic găsiți cele mai moderne tratamente chirurgicale și nechirurgicale, respectiv minim-invazive, care oferă o gamă largă de opțiuni în tratarea și îmbunătățirea aspectului fizic. În clinica noastră am reușit să organizăm un serviciu interdisciplinar, format dintr-o echipă de mai mulți specialiști, respectiv, chirurgi plastici, dermatologi, chirurgi vasculari, astfel încât tratamentele sunt variate și vin în spijinul fiecărui pacient. Menționăm că în clinica noastră sunt organizate cursuri pentru informarea și pregătirea medicilor în tehnici estetice moderne.

Care sunt cele mai noi tendințe în tratamentele de estetică facială?
Cele mai noi tendințe în tratamentele de estetică facială sunt reprezentate de tehnici minim invazive sau nechirurgicale, cu perioadă de recuperare foarte rapidă, care pot fi aplicate în pauza de masă sau în weekend, astfel încât pacientul poate să-și reia activitarea profesională în cel mai scurt timp, chiar imediat după procedură. În ultimii ani a crescut numărul pacienților care apelează la tratamente cu fire resorbabile pentru lifting facial, precum și fillerele cu acid hialuronic și tratamentul cu toxină botulinică, iar prin aplicarea acestor tehnici combinate, rezultatul este unul cât mai natural. Tratamentele trebuie adaptate particularităților fiecărei grupe de vârstă: între 25-35 de ani se recomandă tratament cu toxină botulinică și hidratarea cu acid hialuronic și aminoacizi; între 35-45 ani se recomandă tratamentul cu toxină botulinică, hidratare cu acid hialuronic și aminoacizi, menținerea volumului facial cu acid hialuronic și păstrarea tonusului facial cu fire PDO simple; după 45 de ani se recomandă tratamentul cu toxină botulinică, hidratare cu acid hialuronic și aminoacizi, reafacerea volumului facial cu acid hialuronic, lifting facial cu fire PDO simple și complexe.

Ce intervenții pot fi aplicate vara, fără riscuri? Sau ce recomandați dumneavoastră ca pregătire pentru anotimpul cald?
În primul rând, în întâmpinarea sezonului cald pregătim pielea în fața radiațiilor solare și recomandăm un tratament injectabil alcătuit din: acid hialuronic, aminoacizi, antioxidanți, vitamine și minerale, care protejează tegumentul în fața acțiunii razelor ultraviolete. Acest tratament se aplică la nivelul faței, al gâtului și al decolteului, zonele care sunt cele mai expuse la soare, iar scopul este de a preveni distrugerea colagenului și refacerea structurii lui din piele. Un alt tip de tratament recomandat este mezoterapia corporală, pentru înlăturarea aspectului neplăcut al celulitei și slăbit, tegumentul devenind revitalizat și recăpătându-și elasticitatea, suplețea și fermitatea. La fel sunt de luat în calcul tratamentul cu toxină botulinică pentru hiperhidroza axilară sau transpirația excesivă și tratamentele clasice pentru înfrumusețare și rejuvenare facială.

Care sunt avantajele tehnologiei avansate și ale tratamentelor de ultimă oră față de intervențiile clasice?
Dacă în trecut perioada de recuperare după intervențiile chirurgicale și tratamentele estetice dura între 5 zile și câteva săptămâni, în prezent putem spune că acest interval de timp s-a micșorat de la câteva ore la maxim o săptămână, în funcție de tipul de intervenție efectuat și modul de recuperare a fiecărui pacient. Alte avantaje ale terapiei moderne sunt minimizarea durerii și a discomfortului după procedură, precum și reducerea numărului de complicații.

Cum manageriați reticența pacienților la tratamentele noi, mai puțin testate?
Pentru autorizarea unei noi proceduri medicale sunt necesare studii clinice și paraclinice pe un număr variabil de pacienți și pe perioadă îndelungată de timp, astfel încât nu există conceptul de „tratamente mai puțin testate”.
În legătură cu reticența pacienților, vă mărturisesc că în urma unui consult medical în care se explică avantajele procedurii, modul de lucru, poze înainte și după, pacientul decide dacă dorește aplicarea procedurii. În concluzie, retincența pacientului dispare după ce acesta este bine informat.

Terapia anului 2018 este…?
Tehnica anului 2018 este lifting facial cu fire resorbabile PDO, PCL. Este o procedură minim invazivă, efectul este obținut în timp scurt – între 1 și 3 luni – și se menține între 2 și 4 ani. Riscurile procedurale sunt minime, timpul intervenției este scurt, pacientul poate să-și reia activitatea imediat după procedură, nu necesită anestezie generală iar costurile sunt accesibile.

www.beautyclinic.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More