Take a fresh look at your lifestyle.

Gata cu Sensiblu şi Help Net…!

Din 2018 am putea avea o schimbare pentru denumirile principalelor lanţuri de farmacii.

Dr. MAX şi Rowlands în loc de Sensiblu şi Help Net. Ca şi în cazul reţelelor de internet, brandurile de farmacii vor fi preluate de alte concerne internaţionale.

Dr. Max în loc de Sensiblu. Cel mai mare jucător din Cehia şi Slovacia pe zona de farmacii doreste să fie lider de piaţa şi în România. Pentru acest lucru vizează achiziţia celui mai mare lanţ autohton de farmacii. A mai încercat aceastş mutare si în urmă cu câţiva ani, însă fără să-i convingă pe cei de la A&D Pharma, proprietarii reţelei Sensiblu. Câştigase şi piaţa din Polonia, însă o schimbare legislativă (limita de pondere naţională) a determinat compania să-şi reducă din forţă. Romania poate să devină a patra ţară din Europa în care este prezentă şi a cincea, dacă ţinem cont de Centrul de Dezvoltare din Londra (Anglia). Proprietarul brandului dr.MAx este Penta Investments, un grup de investiţii cu afaceri pe patru continente. America de Nord (5%), Asia (25%), Africa (10%) si Europa (60%) sunt ponderile pe continente ale Penta. Valoare tranzacţiei dintre Penta si A&D Pharma se învârte în jurul cifrei de un miliard de euro. Dacă s-ar realiza, tranzacţia intra direct în topul celor mai mari din România. Din informaţiile noastre, Penta a încercat să cucereasca şi piaţa din Ungaria, însă sistemul legislativ nu foarte permisiv şi necesitatea unei investiţii de cinci miliarde de euro (25 % din valoarea de piata a grupului) au determinat renunţarea la acel obiectiv. S-au reorientat către piaţa romanesca. Probabil au fost informaţi ca sistemul politic sensibil nu poate influenţa achiziţia şi evoluţiile ulterioare. Singurul impediment din legislaţia noastră este legat de raportarea numarului de farmacii la numarul de locuitori. Din acest ultim motiv sunt nevoiti sa cumpere o reţea deja dezvoltată. Dacă tranzacţia cu Sensiblu nu se realizează, am putea asista la o achiziţie a altor trei branduri autohtone (se pare că ar fii vorba de (Dona, Catena şi Belladonna).

Rowlands Pharmacy în loc Help Net. Această schimbare pare cea mai rapid de realizat. În acest caz parţile par a se fi înţeles. Singurele discuţii sunt pe palierele cu reţelele de distribuţie medicamente. Aici, lucrurile sunt mai delicate şi cu multe conotaţii politico-economice.

Ramane sa vedem ce branduri de farmacii vom avea în 2018. 

Sursa: careers-business.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More