Take a fresh look at your lifestyle.

GEANINA ILIEŞ – DECIZII LA 30 DE ANI

Frumoasa prezentatoare a Observatorului de la Antena 1 a trecut, în 2016, la un nou nivel al existenței sale. Plecarea din televiziune și dezvoltarea unui business în domeniul frumuseții sunt doar două dintre schimbările radicale pe care i le-a adus trecerea într-un nou deceniu de viață. Însă 30 mai are încă multe de oferit!

Anul 2016 a fost unul al deciziilor importante și al schimbărilor. Care sunt motivele pentru care ai decis să părăsești televiziunea? O să te întorci la un moment dat pe ecran?

Am decis să mă retrag de la pupitrul Observatorului, nu din televiziune. Am cântărit foarte bine această decizie pentru că am parcurs meseria de jurnalist cu drag și cu pasiune, în fiecare weekend. Nu mi-a fost ușor să mă dedic carierei atâția ani, cu un program încărcat și weekend-uri matinale în redacție. Au fost momente frumoase însă vine o vreme în care sâmbetele și duminicile vrei să ți le petreci alături de cei dragi, familie, copil. Nu poți să faci lucrul ăsta toată viața, în fiecare weekend. Am decis doar să-mi schimb programul, iar pe ecran am să mă întorc în curând și analizez fiecare ofertă, însă recunosc că nu mă grăbesc. Ce-i drept, întotdeauna e bine-venită o pauză iar deciziile cele mai bune sunt luate atunci când ai timp să le cântărești.

Care sunt cele mai importante decizii pe care le-ai luat la 30 de ani? În ce direcție ți-ai poziționat activitățile pe plan profesional?

Vârsta corelează, totuși, până la un punct, cu maturitatea. Este necesară, dar nu suficientă, cum se zice la matematică. Să simți o schimbare fără ca cineva să te influențeze înseamnă că vorbim clar despre o maturitate . Că se produce la 30 sau mai târziu, nu știu cât de relevant este, însă recunosc că și la 25 de ani am luat decizii foarte bune. La 30 de ani poate mă bucur de fiecare zi mai mult. Da, sunt niște diferențe de gândire pe care le fac acum, le simt. Profesional vorbind, fac lucruri pentru mine, îmi dezvolt și această parte de antreprenor care, până acum îmi era necunoscută. Am fost plăcut surprinsă să văd că mă mulez foarte bine în zona de afaceri. Studioul de branzat ErgoSun este cel mai bun exemplu, mai ales că anul acesta ne-am extins cu serviciile.

Ce înseamnă, de fapt, 30 pentru tine, ca femeie?

Se spune că femeia la 30 de ani este cea mai interesantă, pentru că încă arată la fel de bine ca la 20, dar nu mai este atât de naivă. M-a distrat aceată afirmație însă am început cu ea pentru că are un sâmbure de adevăr. Ce-i drept, echilibrul, siguranța de sine, înțelepciunea, asumarea defectelor și transformarea lor în calități cam definesc această cifră și în general femeia la 30 de ani.

De unde a pornit ideea de business pentru Ergo Sun?

Despre ErgoSun pot să spun doar atât: acel proiect în care am crezut încă de la început și pe care îl manageriez încă din prima zi cu aceeași plăcere. În prima fază m-am gândit la un business la care mă pricep. Un serviciu pe care, din când în când, îl mai frecventam, însă nu întotdeauna îl găseam exact așa cum îl voiam. Așa că l-am creat chiar eu! Personal, întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de mine, de aspectul fizic, iar unul din lucrurile de care țineam cont era ca pielea mea să aibă un aspect frumos, ușor bronzat.

De aici mi-a venit și ideea proiectului ErgoSun. În plus, există foarte multe avantaje de pe urma utilizării câtorva minute de solar, testate dermatologic, atâta timp cât folosim razele UV cu măsură, fara excese. Au fost câteva lucruri importante de care am ținut cont atunci când am gândit conceptul Studioului de bronzat ErgoSun. În primul rând, am optat pentru cele mai avansate aparate de bronzat care există pe piață. De exemplu, studioul deține un aparat dotat cu funcția EasyCare, cu ajutorul căreia solarul analizează tipul de pigment și face posibilă selecția tipului de bronzare corespunzătoare. Un alt aspect este prețul pe care l-am gândit astfel ca toată lumea să își poată permite serviciile studioului, într-un cadru prietenos și relaxant. Și nu în ultimul rând am optat pentru o locație foarte bună, în zona de Nord. Am studiat foarte bine piața și am constatat că în zona unde suntem nu există un astfel de salon, iar feedback-ul deja s-a văzut, încă din primele zile de când am deschis studioul.

Care sunt sfaturile pe care le-ai da unui client care vine pentru prima oară la un studio de bronzat?

Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să țină cont orice client atunci când se decide să utilizeze serviciile unui solar. În primul rând, el trebuie să știe dacă tipul de piele îi permite să foloseasca un astfel de aparat. De altfel, în România minorii nu mai au voie la solar. Au apărut în sfârșit și norme de reglementare pentru saloanele de bronzat, la fel ca în Uniunea Europeană. Înainte de orice ședință de bronzare, personalul salonului verifică starea pielii fiecărui client: dacă are inflamații, infecții, boli dermatologice sau leziuni deschise. Clientul poate evident să refuze, însă trebuie să semneze o declarație pe proprie răspundere. Sunt foarte multe beneficii în urma câtorva ședințe de bronzat, pe lângă bronz. Expunerea la razele UV controlate are un efect pozitiv și asupra psihicului uman: reduce stările depresive, elimină stresul, relaxează și acționează asupra bunei dispoziții. De asemenea, razele UV declanșează Vitamina D care reprezintă un avantaj din punct de vedere medical. Vitamina D produsă de razele UV previne osteoporoza, care astăzi este socotită în lumea întreagă o boală generală. Vitamina D stimulează circulația sangelui precum și inima și are un efect pozitiv asupra dispoziției, are un efect benefic asupra unor probleme dermatologice, cum ar fi acneea, neurodermitis, reduce tensiunea, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. A, și să nu uit, ma bucur foarte tare că în sfârșit, cei care folosesc acum solarul, au înțeles cât de importante sunt cremele speciale de solar, a nu se confunda cu cele pe care le folosim la plajă de obicei.

Cât de greu a fost să renunți la jurnalism și să începi un business?

Business-ul l-am început cu mult înainte de a renunța la pupitrul Observatorului. În curând vom sărbători 2 ani de activitate. Am încercat să nu neglijez nicio latură, iar plecarea mea nu pot spune că a avut vreo legătură. Sunt conștientă că pot controla acest business indiferent dacă voi reveni pe sticlă sau nu.

Ce te motivează cel mai mult în această etapă a vieții tale?

Iubirea, respectul de sine și încrederea în forțele proprii.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More