Ghidul pentru parintii in cautare de biciclete pentru copii

Inca de la varste fragede, a obisnui copilul cu folosirea unei biciclete inseamna un plus in modul armonios de a se dezvolta, practicand un sport pe masura posibilitatii si a categoriei de varsta. Asadar, incepand cu biciclete pentru varsta de un an, cu sisteme adaptate pentru siguranta utilizatorului, Piese Accesorii Biciclete dispune de o varietate de modele si branduri.

Alegerea de biciclete copii va depinde in mare parte de aspect si buget. Exista insa anumite referinte care adauga mai multe griji pentru orice parinte.

Prima bicicleta

Desi specialistii recomanda ca prima bicicleta sa fie o achizitie pentru varsta de 3 ani, parintii sunt nerabdatori si incep sa se gandeasca la aceasta inca din primul an. De fapt, aceasta este o tricicleta, deci merita sa facem o diferenta. Tricicleta dispune in unele cazuri si de suport pentru picioare, ceea ce face ca miscarea in sine sa fie efectuata prin impingere, de catre adult, prin ajutorul manerului suport din dotare.

Revenind la biciclete, ca prima varianta pentru copil, aceasta trebuie sa aiba picioare ajutatoare. O alternativa este si bicicleta fara pedale. Trecerea la clasica bicicleta se face usor si astfel copilul invata despre echilibru si viraje, despre manevrare fara prea multe riscuri.

Alegerea in functie de inaltime

Alegerea unei biciclete potrivite inseamna si siguranta si stabilitate pentru copil. Cu atat mai mult se tine cont de aceasta nevoie cu cat copilul este si la primele incercari de a folosi o bicicleta, deci este fara experienta.

Specialistii recomanda ca bicicleta sa fie aleasa in functie de inaltimea copilului si de categoria de varsta. De la un producator la altul dimensiunile aferente pot fi usor schimbate. Insa un punct de reper este al pozitiei pe care copilul o va avea pe bicicleta in momentul utilizarii. Pedalatul trebui sa fie usor, sau sa fie la pozitia sa minima.

Din punct de vedere al materialului se recomanda un cadru din otel, aluminiu sau mai rar din carbon. Este important de adaptat acest lucru la greutatea in sine, tinand cont ca va fi  manevrata de un copil. De regula cele din aluminiu sunt mai scumpe si mai usoare totodata, in timp ce bicicletele din otel sunt mai grele.

Accesorii

Nu trebui omis nici ceea ce tine de accesorii, in mare parte cele mai importante pentru a se evita accidentarea.

De evitat suspensiile pe spate, intrucat nu va avea nevoie de ele. Schimbarea de viteze se prea poate sa nu fie necesara mai ales la incepatori.  Deci o bicicleta complet echipata este mai degraba aleasa de la varsta de 6 ani si cel putin pentru cei care au depasit pragul de incepatori. In schimb, se acorda atentie deosebita pentru o bicicleta simplista insa de calitate, insotita de tot echipamentul de protectie: genunchieri, casca, etc.

Pentru cei interesati de biciclete pentru copii piese-accesorii-biciclete.ro dispune de varietate pentru de modele si preturi. Aici se vor gasi modele de la mari producatori, Ultra, Kross, Merida si multe altele. Disponibilitatea bicicletelor se adreseaza copiilor incepand cu varsta de 1,5 ani. In culori variate si atractive, optiunile sunt fara doar si poate calitative.