Take a fresh look at your lifestyle.

Golful, o pasiune pe viaţă

Golful in România prinde din ce în ce mai mult teren. În anul tocmai se încheie au avut loc câteva evenimente importante pentru comunitatea de golf locală: Theodora Golf Club, un teren de golf la standarde internaţionale a fost inaugurat lângă Alba Iulia, două simulatoare de golf indoor şi-au deschis porţile sub numele  GolfRoom şi Champ du Golf şi nu în ultimul rând, Golf Channel cel mai important canal de televiziune dedicat golfului a fost introdus în grila de programe a UPC. Cu toate aceste evenimente ne aşteptam la o creştere semnificativă a numărului pasionaţi de golf.

Despre pasiunea pentru golf vorbim astăzi cu Alexandru Voicu care a adus primul simulator de golf indoor din Bucureşti la GolfRoom. GolfRoom este locul în care pasionaţii de golf pot exersa şi îmbunătăţi loviturile ajutaţi de tehnologie, iar amatorii pot lua primele lecţii de golf.

Când ai început să joci golf, ce te-a atras la acest sport şi cum ai devenit pasionat?

Am început să joc în 2013 şi trebuie să recunosc că m-a atras spiritul ludic al golfului, peisajele şi timpul de reflecţie pe care îl ai în golf, cel puţin la început :). Dacă stai să te gândeşti la frumuseţea acestui sport, în care încerci să trimiţi o minge mică într-o cupă la sute de metri depărtare cu ajutorul unui băţ care nu este uşor de manevrat la început, cred că poţi trage o concluzie despre latura frumoasă a naturii umane. Dacă te mai gândeşti că acest joc a luat naştere în urmă cu câteva secole, când procesul de manufactură a echipamentului nu era nici pe departe atât de precis ca în zilele noastre, mai vin şi alte concluzii pozitive. Dar golful are multe paralele cu viaţa personală şi cea profesională şi cred că o atitudine pozitivă te ajută în toate. E esenţial să înţelegi că cea mai importantă lovitură este următoarea şi ce s-a întâmplat până în acel moment nu mai contează atât de mult.

De ce ai recomanda şi altor oameni să încerce golful? De la ce vârstă este potrivit acest sport?

Voi începe cu vârsta, pentru că este potrivit la orice vârsta. Am văzut copii de 8 ani care se comportau responsabil, aproape ca nişte adulţi, în mare parte datorită golfului. Deci golful are un impact pozitiv în ceea ce priveşte maturizarea, abilităţile de relaţionare, coordonarea mână – ochi etc. Dar recunosc ca acestea sunt excepţiile, aşa că golful trebuie să vină la vârsta potrivită pentru fiecare. Dacă ar fi să fac o generalizare, aş recomanda începerea golfului pe la 35 – 40 de ani.

E un sport pe care îl poţi juca până la adânci bătrâneţi, chiar am jucat săptămâna trecută în Londra la Woking cu un amic şi cu tatăl lui, care avea 84 de ani şi era artritic de 20 de ani, dar golful este jucăria lui şi îl ţine ager la minte şi entuziast să iasă din casă – chiar dacă am jucat pe ploaie. Asta este una dintre caracteristicile cheie ale golfului, faptul că îl poţi practica happily ever after.

Revenind la vârsta optimă, cred că trebuie să fie o sincronizare a stilului de viaţă în care să ai un program flexibil, un venit decent (deşi golful nu este aşa scump cum crede lumea), şi să te poţi folosi de oportunităţile de networking pe care ţi le oferă.

Cum s-a născut GolfRoom şi ce le oferă clienţilor care îi calcă pragul?

Foarte pe scurt, s-a născut din nevoia mea de a avea un loc de antrenament în centrul oraşului. Eu am făcut pasul “serios” spre golf în momentul în care am avut o locatie pentru antrenament aproape de casă când locuiam în Londra. Mergeam sporadic la driving range fiindcă distanţa era prea mare, dar când s-a deschis echivalentul GolfRoom la sala de sport pe care o frecventam, am început să merg de două – trei ori pe săptămână.

GolfRoom este locul ideal de antrenament în centrul Bucureştiului. Avem simulatoare de ultimă generaţie şi traiectoria mingii este foarte aproape de realitate, precum şi datele analitice despre crosă în momentul impactului.

Am instalat şi un sistem video prin care clienţii îşi pot analiza şi mişcările corpului, nu doar cele pe care le face crosa în momentul impactului.

Ce fel de clienţi atrage GolfRoom (gen, vârstă, job, etc)? Ce ii aduce acolo? 

GolfRoom mi-a dat posibilitatea să cunosc nişte oameni excelenti şi ne dorim cu adevărat să fim prieteni cu toţi clienţii fideli. Clienţii noştri sunt ambiţioşi, implicaţi, conectaţi, constrânşi de timp şi deschişi la minte. Momentan, cei mai mulţi vin la antrenamente şi participă la ocazionalele turnee, dar sperăm să devenim un loc de socializare după ce va fi deschis restaurantul şi wine store-ul Nido de la demisol.

Aproximativ jumătate sunt antreprenori, jumătate lucrează la multinaţionale, dar toţi au experienţe de viaţă foarte reuşite.

Care sunt planurile tale de viitor pentru businessul GolfRoom?

Preferăm să lucrăm la îmbunătăţirea experienţei pe care o au clienţii în locaţie în momentul de faţă. GolfRoom e un business de pasiune şi astfel nu se supune unor planuri foarte ambiţioase de extindere ca un business standalone, cel puţin din perspectiva mea. Aşteptăm cu interes primul teren de golf din proximitatea capitalei si atunci vom putea discuta şi de extensii.

Mai ai alte pasiuni?

Squash şi schi ca hobby-uri sportive, dar trebuie să recunosc că nu le acord nici macar 10% din timpul dedicat golfului. Golful devine un lifestyle care te îmbrăţisează total. Călătoriile sunt o altă pasiune la care golful te ajută, poţi merge să vizitezi un oraş nou şi să joci o rundă de golf pentru a diversifica experienţele.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More