Take a fresh look at your lifestyle.

GRĂDINA, spațiu de relaxare

În anotimpul cald, toți cei privilegiați cu o casă cu grădină, se pot bucura de vacanță și relaxare chiar în inima orașului. Pentru că grădina este un spațiu important din viața noastră, amenajarea ei pentru un plus de confort și aspect estetic este esențială. Totul începe cu ceva inspirație și cunoașterea tendințelor din această zonă.

Odată cu venirea verii și dorința noastră de a petrece cât mai mult timp afară este mai mare. Multe case din oraș sau de la periferii au grădini în care se pot crea adevărate oaze de relaxare. O locație inspirat aleasă de către dezvoltator și un design sofisticat reprezintă luxul absolut. Însă poți face minuni în orice grădină, cu ajutorul materialelor inovatoare din care se fabrică mobilier compatibil cu provocările unui decor în aer liber și a ideilor de design propuse de noile tendințe.

Calitatea superioară implică mai puțină întreținere și mai puține griji

Mulți dintre noi cumpărăm obiecte de decor pentru grădină pe care ulterior le aruncăm în garaj. Aceste variante ieftine nu reprezintă doar o pierdere de timp ci și o risipă financiară. Din fericire, tendințele acestui an nu ne mai permit să facem rabat la calitate. Designerii ne sfătuiesc să investim în piese de mobilier și accesorii pentru grădină de bună calitate, care pot fi folosite pe termen lung fără să se deterioreze și care necesită un minim de întreținere. Astfel, vom economisi timp și bani. De exemplu, dalele ieftine pentru pavaje pot fi o soluție de moment, dar în scurt timp va fi nevoie să le înlocuim, în timp ce cele de calitate superioară vor rezista mult mai mult traficului și condițiilor climaterice impuse de cele patru anotimpuri.

Prima impresie contează

În 2019, totul în materie de decor este despre factorul “wow”. Îți poți upgrada spațiul conform noilor tendințe dar trebuie să ții cont că fiecare modificare pe care o faci trebuie să completeze tabloul de ansamblu. Atunci când decizi să plantezi flori sau pomi, să cumperi mobilier nou, accesorii, sisteme de iluminat pentru a optimiza aspectul grădinii tale, trebuie să vizualizezi cum se vor integra acestea în peisajul existent deja. O soluție și mai bună ar fi să regândești totul de la zero. Iar ca punct de pornire, tendințele dictează un amestec de materiale. De exemplu, alama și lemnul sunt două materiale care alăturate pot crea efecte frapante în grădina ta, mai ales dacă sunt folosite la elemente cu un design bine definit. Fie că intră în contrast unul cu celălalt, fie cu fundalul natural, materialele combinate pot adăuga profunzime și creativitate unui spațiu în aer liber. Pereții lambrisați cu lemn sunt o idee de luat în calcul pentru că oferă intimitate și creează un cadru neutru potrivit pentru mobilier în tonuri deschise.

Un plus de intimitate

Pentru că am amintit de lambriuri decorative cu scop de protecție de privirile curioase, există și alte metode estetice pe care le poți folosi atunci când nu vrei să se uite nimeni în curtea ta. De exemplu, o vegetație bogată va crea nu doar intimitate, ci și un grad sporit de confort termic când temperaturile cresc, mai mult oxigen și un cadru frumos pentru familia ta. Plantează arbuști cu ramuri dese, copaci înalți, extinde speciile de flori și vei avea o grădină superbă în care te poți relaxa în liniște. Sau optează pentru un gard mai înalt pentru a crea un cadru mai retras.

Alei străjuite de flori

Dacă vrei să ieși în evidență prin stil în ceea ce privește grădina, acum este momentul să folosești flori și plante din abundență. Combină explozii de flori colorate într-un decor verde. Plantele în ghiveci pot contribui la crearea acestui peisaj luxuriant. Alege ghivece de design, care vor da culoare și un plus de stil întregului ansamblu. Creează spații de plimbare care te duc cu gândul la grădini secrete. Aleile străjuite de flori sunt alternative mult mai creative și mai atractive decât cele din ciment. În plus, sunt mult mai ușor de obținut și vor contribui și la crearea unor efecte olfactive îmbietoare. Lavanda sau trandafirii, de exemplu, îți vor menține un aer proaspăt în grădină. Tendințele din acest an dictează crearea unui flux continuu de design și lux din interior către exterior, astfel că obținerea unui spațiu exterior care să îndeplinească aceleași criterii de estetică și confort precum spațiul din interiorul locuinței devine o necesitate dar și un lux. Până la urmă, o grădină frumoasă și confortabilă este o expansiune a spațiului tău de viață, oferind mai mult loc pentru luat masa, pentru distracție sau relaxare.

Noile dale decorative

Pentru că este momentul să ieși din sfera banalului, tendințele pentru 2019 propun dale decorative cu diferite imprimeuri. Folosite pentru a crea efecte speciale pardoselii de terasă sau pentru a adăuga culoare unui bar în aer liber, aceste dale adaugă personalitate și unicitate oricărei grădini.

Grădina ta, destinație de vacanță

Cine nu și-ar dori să se simtă ca în vacanță în fiecare zi? După o zi la birou, seara te poți relaxa în grădina casei tale, amenajată conform ultimelor tendințe. Mai mult decât să eviți stresul, acest spațiu te va scuti de costurile ridicate ale vacanțelor. Creează-ți un paradis tropical la tine în grădină, dedicat relaxării. Posibilitățile sunt multiple. Poți merge către o direcție anume de decor sau poți folosi diferite accesorii care îți vor deschide drumul către vacanță. În funcție de preferințe și necesități, echipează-ți curtea cu un jacuzzi sau o piscină, în care te poți răcori în zilele toride, un chioșc pentru luat masa, citit o carte sau ca loc de joacă pentru copii, o zonă de terasă cu mobilier adecvat, un barbeque pe care îl vei folosi mai mult decât crezi, un hamac sau un balansoar. Nu e nimic mai relaxant decât să te legeni într-un hamac, într-o seară răcoroasă. Un balansoar de terasă este chiar un pas înainte către relaxare și reprezintă o variantă mai luxoasă a hamacului. În plus, oferă mai mult suport și perne moi în care să te afunzi, dar în același timp menține acel aer de estetică relaxată. Balansoarele din an cest an vin cu un design minimalist, mai simplu și implicit mai rafinat.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More