Take a fresh look at your lifestyle.

Hotelul „bântuit” din Băile Herculane va fi cumpărat cu 1 milion de euro.

Proprietarul, firma Microroyal din Lugoj, a fost executat silit de ANAF

Dezvoltatorul imobiliar clujean Trust Invest, controlat de omul de afaceri Nicolae Căpușan, care deține și complexul turistic Sun Garden din județul Cluj, va cumpăra hotelul Decebal din stațiunea Băile Herculane, scos la vânzare de Fisc. Pentru această tranzacție, dezvoltatorul se va împrumuta la OTP Bank cu 4,5 milioane lei. Trust Invest, pe piață de 20 de ani pe piață, are investiții în domeniul hotelier, turistic, piscicol, industrial și imobiliar, având anul trecut afaceri de 4,1 milioane lei și un profit net de circa 2 milioane lei.

Luna trecută, cum a anunțat Profit.ro, Fiscul a redus cu un sfert prețul Hotelului Decebal, din stațiunea Băile Herculane, și încearcă să obțină acum, pentru clădirea istorică de peste 7.000 de metri pătrați, cel puțin 4,2 milioane de lei. Autoritățile, care vând hotelul pentru a recupera datorii ale proprietarului către stat, au fost nevoite să mai lase din preț după ce prima licitație nu a atras ofertanți.

În luna iulie, ANAF a scos pentru prima dată la licitație Hotelul Decebal din Băile Herculane, fostul Hotel Franz Iosif, construit în 1865, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro. Prețul anunțat pentru prima licitație a fost de 5,65 milioane de lei. Potrivit site-ului Primăriei Băile Herculane, hotelul este bântuit de o fantomă care ar păzi o comoară romană.

Hotelul aparține firmei Microroyal, din Lugoj, Timiș, având ca domenii de activitate producția de mobilă, construcții și hotelier, iar Fiscul execută silit acum clădirea din stațiunea Băile Herculane pentru a recupera din datoriile de 2 milioane de lei ale Microroyal către stat, potrivit celor mai recente date furnizate de ANAF.

Dacă în anunțul din iulie, ANAF preciza că hotelul este în stare de „degradare avansată, în curs de restaurare”, acum afirmă că „starea tehnică generală a clădirii este satsifăcătoare”. Noua licitație este programată pentru 24 august. Potrivit Fiscului, bunul este grevat de sarcini în favoarea următorilor creditori: Axxa Travel Concept, ANAF, Arabesque, Stone Age Vest, Black Sea Suppliers, Ile Samuil, Holver SRL și Norelectric. Vânzarea este considerată operațiune scutită din punct de vedere a TVA. Hotelul, cu demisol, parter și două etaje, are o arie desfășurată de 7.070 de metri pătrați și 125 de camere cu grupuri sanitare. Fantoma de la hotel Site-ul primăriei Băile Herculane informează că în localitate sunt disponibile și „atracții turistice locale mai puțin obișnuite”.

„În topul celor <10 hoteluri bântuite>, realizat de America Tours în perioada 2010-2011, la poziția a patra, se găsește Hotelul Decebal din Piața Hercules, prezentând fantoma unei femei, imortalizată de un cuplu de turiști. O legendă locală spune că sub fundațiile Hotelului Decebal, vechi de 150 de ani, s-ar ascunde o comoară romană, păzită de această fantomă, pentru a ține departe căutătorii de comori”, susține Primăria.

Afacerile Microroyal nu au mers prea bine în ultimii ani, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor. Astfel, începând din 2013, cifra de afaceri netă și profitul s-au aflat în scădere, dar anul trecut firma a trecut chiar pe pierdere. Astfel, cifra de afaceri a coborât de la 13,1 milioane lei în 2013 la 2,74 milioane lei anul trecut, iar rezultatul net de la profit de 1,9 milioane lei a ajuns la o pierdere de 257.000 lei în aceeași perioadă. Și numărul angajaților a înregistrat un declin pe măsură, de la 159 în 2013 la 36 în 2016.

Sursa:ziuadevest.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More