Take a fresh look at your lifestyle.

Hotelul De Gheata De La Balea Lac, Muntii Fagaras

In partea centrala a Muntilor Fagaras, in caldarea glaciara Balea, se gaseste lacul cu acelasi nume. In fiecare an aici, pe timp de iarna se construieste din blocurile de gheata luate din lacul Balea unicul hotel de gheata din Romania si din Europa de Est.

Incepand cu anul 2005 la Balea, in Muntii Fagaras se poate dormi intr-un hotel mai deosebit. Aici, atat materiale de constructie cat si mobilele si decoratiunile sunt facute din: gheata si zapada. In functie de tema abordata in fiecare an decoratiile sunt diferite.

Locatie: Munţii Fagaraş, zona lacul Bâlea. Creasta acestor munti se desfăşoară de la est către vest, o imensă culme de circa 70 km.

În detaliu, ea este alcătuită dintr-o mulţime de piscuri şi creste aliniate într-un front alpin. Coboară sub 2 000 m numai către extremităţi, spre defileul Oltului şi spre depresiunea Dîmboviţei de Sus.

Lacul Balea, cel care furnizeaza materia prima pentru construirea hotelului de gheata se gaseste la altitudinea de 2034m. Are o suprafata de 4,6 ha si o adancime maxima de 11.35m.

Accesul la Hotelul de gheata: cea mai comoda si mai recomandata cale de a ajunge la hotelul de gheata este urcarea cu telecabina. Imbarcarea se face de langa hotelul Balea Cascada.

Vizitarea Hotelului de Gheata: ansamblul de cladiri de gheata este alcatuit din cladirea principala a hotelului, igloo-urile cu camere de cazare si biserica de gheata.

Hotelul are o incapere centrala de unde se poate intra in cele 12 camerele de cazare. In aceeasi incapere centrala veti gasi barul si restaurantul hotelului.

Camerele de cazare de la Hotelul de Gheata au toate mobilier sculptat in totalitate din gheata.

Nu trebuie insa sa va faceti grija pentru temperatura scazuta daca veti innopta aici. Administratorii asigura conditii optime de cazare. Desi patul este facut din gheata, deasupra acestuia sunt pozitionate saltele si saci de dormit care asigura o temperatura optima. Fiecare camera are un pat dublu, o masa si scaune.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More