Take a fresh look at your lifestyle.

House in the sky, un nou concept de living

Pare un scenariu desprins dintr-un film futurist în care acțiunea se petrece în viitor, însă proiectul Vox Vertical Village, care propune acest concept de casă, este cât se poate de actual și face parte din prezentul nostru. Da, exact așa, undeva în Timișoara, oamenii își pot cumpăra case la înălțime, în clădiri special concepute pentru a oferi această experiență unică.

Cu toții ne dorim să locuim la casă, să avem confortul și intimitatea unui spațiu individual, mai mare, dar nu toți ne permitem costurile ridicate de întreținere, timpul și munca pentru îngrijire, pe care le impune o astfel de proprietate. Și atunci, prima soluție la îndemână este apartamentul, chiar dacă facem compromisul spațiului și al intimității parțiale.

Imaginați-vă cum ar fi să puteți locui într-o casă, totuși să aveți beneficiile legate de costuri și întreținere ale unui apartament? De fapt, nu trebuie să vă imaginați pentru că, acum, această posibilitate există fizic și puteți chiar rezerva o vizionare la casele din bloc. Acestea se află în ansamblul rezidențial Vox Vertical Village.

O investiție de 14 milioane de euro a firmei de dezvoltare imobiliară Vox Property Group a dus la construirea primului oraș pe verticală, un concept unic și inovator în România, care va fi dat în folosință deja, la finalul anului 2019. Acum, conceptual de casă nu mai este doar un vis, de fapt, este un vis la înălțime, realizabil.

Lux la înălțime
Ideea de bază pe care a fost creat planul acestui proiect a urmărit îmbinarea avantajelor locuirii în colectivitate cu cele ale locuirii la casă, astfel încât proprietarii acestor locuințe să se bucure de mai mult spațiu la interior, o terasă generoasă la exterior exterior și grădină proprie și să fie, în același timp, în comunitate. Ca bonus, vine priveliștea de la înălțime, pe care casele obișnuite nu o oferă.

O altă componentă a luxului la înălțime, care este și in factor esențial pentru un mediu sănătos, este vegetația abundentă. Peste 1.000 de arbori și arbuști vor fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior, asigurând atât factorul estetic, intimitatea locatarilor, cât și crearea unui climat umbros și sănătos.

Toate aceste case la înălțime au și avantajele unui complex rezidențial care oferă piscină exterioară, cinema, sală de fitness, un atrium în care pătrunde multă lumină naturală și servicii de recepție și pază nonstop.

Astfel, conceptul de casă aproape de cer aduce în plus, pe lângă beneficiul spațiului propriu generos, cu tot ceea ce implică o casă pe pământ, condiții de relaxare în deplină siguranță, priveliște de top și componente care susțin confortul și un stil de viață la un nivel cu adevărat ridicat.

Îmbinând toate aceste elemente, dezvoltatorii împreună cu arhitecții proiectului urmăresc certificarea BREEAM Excellent ca și clădire verde și, în același timp, doresc ca redefinirea stilului de viață urban să fie însoțit de o clădire iconică pentru Timișoara, prin implementarea unui proiect de peisagistică. Aceiași arhitecți, de la Studio Arca, care au realizat arhitectura clădirii de birouri Vox Technology Park, proiect certificat BREEAM cu cel mai mare scor obținut vreodată în România pentru o clădire verde, au luat premiul întâi la Bienala Arhitecturală 2018 pentru VTP.

Conceptul Vertical Village
În primul rând, urbanizarea rapidă și continuă a fost factorul principal care a atras după sine, la nivel global, nevoia construirii de clădiri turn care eficientizează spațiul. Pentru că tot mai mulți oameni migrează din zona rurală către cea urbană, dar își doresc să aibă totuși un confort similar traiului la casă, și pentru că spațiul urban devine tot mai aglomerat, ideea construirii orașelor pe verticală a fost cea mai eficientă soluție. În plus, construcțiile inovatoare oferă și avantaje noi față de locuințele standard. Acest trend, al caselor la înălțime, este în continuă
dezvoltare de câțiva ani încoace, în marile metropole din întreaga lume. Acest gen de proiect oferă posibilitatea creării unei comunități tridimensionale care readuce diversitatea, flexibilitatea și comunicarea existentă în cartierele locale, la un alt nivel de confort.

www.voxverticalvillage.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More