Take a fresh look at your lifestyle.

IEȘIȚI DIN PANTOFI

Vrei să simți din nou solul sub picioarele tale? Atunci mergi desculți. Acest lucru nu este numai sănătos, ci și una dintre cele mai frumoase experiențe ale corpului din timpul verii. O pledoarie.

Arătați-vă picioarele! Cu siguranță știți această vorbă. Ceea ce este bine. Nu spectacolul prezentării picioarelor e important, ci umblatul desculț. Și puteți face asta pretutindeni, chiar și atunci când călătoriți. Fie luncă, plajă sau pădure. Tot ce trebuie să faceți este să vă scoateți pantofii. Un lucru pe care omul modern îl face rar astăzi. Pentru ce? Există pantofi, dar ei au furat omeniri ceva: contactul original cu mediul său. Vă amintiți cum se simte iarba sub picioare goale, pământul proaspăt sau podeaua pădurii? Probabil că nu. Aceștia sunt stimuli importanți pentru corpul dumneavoastră, care sunt nu numai plăcuți, ci și sănătoși și provoacă bunăstarea.

Da, ați citit corect: sănătos. Însăși existența masajului zonelor de reflex dovedește acest lucru. În urmă cu milenii, oamenii mergeau desculți pe drum, fapt care ne-a modelat modul de mers și poziția corectă. Căci omul are mușchi la picioare. Mușchi care doresc să fie instruiți. Un biolog a reușit chiar să demonstreze că la oamenii care umbla desculți partea din față si mijloc a labei piciorului sunt mult mai pronunțate decât în cazul oamenilor care poartă doar pantofi. Această fasonare este importantă deoarece ajută și ușurează sistemul musculo-scheletic uman. De ani de zile, ortopezii au avertizat împotriva plasării copiilor în pantofi rezistenți. În multe grădinițe, educatorii sunt îndrumați să lase copiii să se joace desculți și să-i lase să meargă pe diferite suprafețe cum ar fi pământul, pietricelele și iarba. Piciorul se adaptează și răspunde la ceea ce se află sub el.

Poate un ultim argument care ar putea să te convingă să mergi desculț: poți ajunge mai repede la țintă. În 1960, alergătorul de maraton Abebe Bikila, în timpul Jocurilor Olimpice de la Roma nu a găsit pantofi de alergat noi și cei vechi nu se mai puteau folosi. Așa că, a început fără pantofi, așa cum a făcut întotdeauna în antrenamentele din țara sa natală. Bikila a câștigat aur. În timp record Mondial.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More