Take a fresh look at your lifestyle.

Imagini spectaculoase cu capitala Coreei de Nord !

Un bărbat din Singapore a devenit primul fotograf căruia autoritățile nord-coreene i-au permis să își ia camera de filmat și aparatul de fotografiat la bordul unui planor motorizat și să realizeze o filmare panoramică a Phenianului.

Autoritățile nord-coreene sunt foarte reticente când vine vorba despre fotografierea de sus a capitalei Phenian, întrucât pot controla mai bine ceea ce se înregistrează la sol. Din acest motiv, filmulețul realizat de Aram Pan reprezintă o noutate, potrivit NK News.

Întrebat de ce crede că Phenianul i-a dat voie să realizeze filmarea din planor, fotograful a răspuns:

„Poate pentru că nu i-am văzut ca pe niște oameni înfricoșători, așa cum îi percep ceilalți, și probabil și ei și-au dat seama de asta. Am descoperit că, cu cât sunt mai prietenos, cu atât îmi dezvăluie latura lor frumoasă. Este un proverb vechi care spune că un răspuns blând alungă furia, în timp ce un cuvânt dur stârnește furie”.

Deși autoritățile nord-coreene au interzis camerele video sau telefoanele mobile la bordul planoarelor motorizate, după lungi insistențe din partea Administrației Naționale de Turism și a Companiei Internaționale de Turism a Coreei, Aram Pan a obținut acordul de a filma Phenianul de la înălțime.

„A fost o experiență unică, pentru că am reușit să realizez acest proiect în cel mai închis stat din lume”, a mai spus el.

Întrebat dacă filmarea sa a fost verificată, după ce a realizat-o, Ara Pan a precizat că a păstrat cam 90% din tot ce surprinsese pe cameră.

„Nord-coreenii sunt sunt foarte mândri de orașul lor și chiar m-au întrebat dacă mi-a plăcut ce am văzut”, a mai povestit fotograful.

Sursa: NK News

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More