Take a fresh look at your lifestyle.

Informații utile despre venele varicoase

În încercarea de a veni în ajutorul persoanelor care doresc să se documenteze corect despre subiectul bolii varicoase, am lansat platforma online AdioVarice.ro

Veti găsi aici o multime de informatii utile despre modalitățile existente pentru tratamentul varicelor, dar și despre cauzele ce pot duce la apariția și dezvoltarea varicelor.

Ce este boala varicoasă și de ce este ea importantă?

Varicele reprezintă o afecțiune foarte des întâlnită în rândul femeilor și bărbaților din toată lumea, care se manifestă prin prezența unor vene inflamate, cu o culoare roșiatică, vizibile imediat sub suprafața pielii. Aceste vene apar de obicei în zona picioarelor, dar se pot forma și în alte părți ale corpului.

Boala varicoasă este o afecțiune foarte comună și în România, dar numărul persoanelor care caută tratament medical este mult mai mic decât numărul celor care suferă ignorând simptomele și eventualele probleme de sănătate pe care le provoacă această afecțiune organismului.

Misiunea asumată de AdioVarice.ro

Noua platformă online dedicată exclusiv bolii varicoase își propune să pună la dispoziția publicului o mulțime de informații corecte și utile despre varice, cu scopul de a informa cititorii care caută detalii despre modurile în care pot înfrunta boala mai ușor și mai eficient.

Mediul online abundă cu informații despre această boală, dar sursele de încredere sunt rare și uneori greu de accesat de către persoanele care sunt interesate cu adevărat de această afecțiune.

Site-ul AdioVarice.ro dorește să aducă într-un singur loc toate informațiile de care un pacient are nevoie pentru a preveni și trata boala prin înțelegerea cauzelor care o provoacă și a opțiunilor de tratament care se află la dispoziția fiecăruia dintre noi.

Cui ne de adresăm?

Conținutul site-ului este potrivit pentru toate categoriile de vârstă care riscă să dezvolte boala varicoasă din diverse cauze. Există foarte mulți factori care pot sta în spatele acestei afecțiuni, iar dintre aceștia amintim istoricul familiei, vârsta înaintată, sexul, sarcina, obezitatea sau viața sedentară ca fiind cei mai importanți.

Iată, așadar, cui se adresează AdioVarice.ro:

Celor care au cazuri similare în familie
Persoanele care au rude ce suferă de această boală au un risc mai mare de dezvoltare a varicelor. Studiile ne arată că circa jumătate dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune au în familie cazuri asemănătoare.

Celor cu vârsta înaintată
Persoanele care trec de vârsta mijlocie sunt predispuse la apariția varicelor deoarece organismul nu mai este suficient de puternic încât să se apere singur, fără niciun ajutor extern (medicamente, tratamente naturiste, odihnă etc).

Înaintarea în vârstă slăbește în mod natural capacitatea venelor de a funcționa în mod normal, ceea ce poate duce foarte ușor la apariția unor slăbiciuni în modul de operare al valvelor din interiorul venelor.

Persoanelor de sex feminin
Femeile sunt mai predispuse la apariția varicelor decât bărbații din cauza schimbărilor hormonale care își fac apariția în timpul pubertății, sarcinii sau menopauzei. Aceste schimbări hormonale cresc riscul de dezvoltare a venelor varicoase și ele apărea și din cauza altor factori, cum ar fi utilizarea pastilelor de contracepție.

Persoanelor care au un stil de viață sedentar
Lipsa mișcării din viața de zi cu zi este o uriașă problemă în zilele noastre, dat fiind numărul mare de joburi care necesită șezutul pe scaun în spatele unui birou o perioadă lungă de timp. Persoanele care au astfel de locuri de muncă și care nu fac sport de cel puțin câteva ori pe săptămână vor fi mult mai predispuse la dezvoltarea unui număr mare de boli, printre care se numără și boala varicoasă.

Cititorii care se regăsesc în cel puțin una dintre descrierile de mai sus sunt așteptați pe AdioVarice.ro, dar și pe conturile din social media facebook.com/adiovarice și twitter.com/adiovarice cu informații și sfaturi utile care îi vor ajuta în încercarea de a preveni această boală sau de a o trata în cazul în care ea și-a făcut deja apariția în viața lor.

Sursa: Centrul de presa

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More