Take a fresh look at your lifestyle.

Într-acolo ar trebui să călătoriți in 2019

Ce loc, ce regiune și ce țară ar trebui să vizitați, neapărat, în 2019? Acum, când anotimpul rece vă împinge înapoi în casă, apar inevitabil aceste întrebări. Și acum e nevoie de inspirație!

Bineînțeles că Dolce Vita este în prima linie cu sfaturi. Lista noastră «Best to Travel» este concepută din propunerile redactorilor, cercetașilor de travel și influencer-ilor, apoi sunt evaluate de un juriu. Experții aleg și cele mai bune noi destinații, cazări, experiențe culinare și atracții pentru familie. I-am adunat, pentru voi, pe cei care alcătuiesc podiumul din categoriile cele mai importante.

În cazul țărilor, Sri Lanka este în frunte. Ne-a convins mixul diferitelor religii și culturi, natura minunată cu plaje superbe și oferta turistică întotdeauna pregătită. Pe locul 2 reușește să ajungă Germania, care a dăruit lumii întregi, multe descoperiri minunate, iar anul viitor celebrează «100 de ani de construcții» (nota bene: expoziții/muzee speciale în Weimar, Dessau și Berlin.) Bronzul ajunge, în cele din urmă, la Zimbabwe, unde sfârșitul regimului Mugabe oferă o speranță nouă (turistică) și unde vă așteaptă peisaje superbe și locuitori prietenoși.

Într-acolo ar trebui să călătoriți in 2019 1

Capitala daneză Copenhaga urcă pe podium la secțiunea «Capital of Cool». Aceasta punctează cu oferta fantastică din punct de vedere gastronomic și cultural, a proiectelor arhitecturale interesante, a unei linii noi de metrou și cu o persistență exemplară. Pe locul 2 se află Shenzhen, «orașul cel mai inovator al Chinei», care s-a eliberat de imaginea de «cea mai ieftină suburbie a Hong Kong-ului» și, între timp, oferă o viață culturală fluctuantă, o panoramă impozantă și muzee de nivel mondial. Pe locul 3, în sfârșit, Novi Sad în Serbia. Orașul este, în 2019, «capitala europeană a tineretului» și punctează prin energia creativă, festivaluri de muzică minunate și o atmosferă relaxantă. Pe lângă toate acestea, orașul primește actualmente un Facelift referitor la statutul său de Capitală Culturală Europeană 2021.

Un alt câștigător este Piemont din Italia! Fără a ignora pasiunea pentru mare, motorul economic nord italian convinge prin orașul energic Torino, prin călătoriile extraordinare prin Alpi și, bineînțeles, prin cele mai bune vinuri roșii și trufe albe din Italia. Argintul merge către Catskills din New York, care a apărut, în urmă cu 50 de ani, pentru prima dată pe harta lumii, datorită festivalului Woodstock. Astăzi, alcătuiește partea de nord al orașului New York City, o regiune independentă, cu hanuri minunate, colective de artiști și o natură superbă,
mai ales toamna. Pe locul 3 se află Peru de nord. Autoritățile peruane din turism promovează regiunea naturală, bogată în cultură, împreună cu experiența amazoniană. Acestea stimulează turismul oferind noi rute și mai multe zboruri de la Lima, pentru a diminua presiunea turistică ce planează asupra lui Cusco și Machu Picchu. Este timpul să descoperiți un Peru necunoscut!

Top 10 orașe în 2019

  • Copenhaga, Danemarca
  • Shenzhen, China
  • Novi Sad, Serbia
  • Miami, USA
  • Kathmandu, Nepal
  • Mexico City, Mexico
  • Dakar, Senegal
  • Seattle, USA
  • Zadar, Croația
  • Meknes, Maroc

Fotos: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More