Take a fresh look at your lifestyle.

Învață să ai grija de ochii tăi!

0

Ne spălăm pe dinți în fiecare zi. Facem mișcare și suntem atenți la mâncarea pe care o cumpărăm. Acestea sunt doar câteva exemple de modalități prin care ne îngrijim de corpul nostru. Însă, trebuie să avem grijă să ne ocupăm de fiecare aspect al său și e necesar nu uităm de consultația oftalmologică anuală.

Factori care influențează sănătatea ochilor

Zi de zi petrecem foarte mult timp în fața telefonului sau a laptopului, iar acest lucru este dăunător ochilor. Lumina artificială în exces duce la oboseala rapidă a ochilor, la dureri de cap și lăcrimare. Astfel, sunt tot mai multe persoane care sunt nevoite să poarte ochelari. Din păcate, fără o vedere bună până și cele mai simple activități cotidiene pot deveni o povară.

Pe lângă ecranele la care ne uităm excesiv, ochii sunt afectați și de razele solare, puful și praful care ne cauzează diverse alergii. Expunerea îndelungată la razele UV  poate provoca leziuni oculare de la suprafață până în profunzime. De aceea, este indicat să purtăm ochelari de soare cu protecție UV, cei pe care îi găsim în farmacii și în cabinetele medicale de specialitate protejează ochii în proporție de 99%.

Fumătorii sunt de două ori mai predispuși să aibă probleme cu vederea la bătrânețe deoarece fumul de țigară afectează mult ochii, provoacă iritații, lăcrimare sau chiar poate afecta ireversibil retina.

Pe parcursul zilei acumulăm pe suprafața feței și pe gene mult praf, seara trebuie să ne curățăm bine ochii și să îi clătim cu apă din belșug.

Un prim pas pentru a avea grijă de ochii noștri e o alimentație bogată în acizi Omega3, vitamina C, vitamina E, luteină si zeaxantină.

De asemenea, specialiștii recomandă să facem un control oftalmologic măcar o dată pe an, fie că avem probleme cu vederea fie că nu. Doar așa putem depista din timp diferite afectiuni ale globului ocular care nu se văd la exterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More