Take a fresh look at your lifestyle.

Istorie. Cultură. Relaxare. Plajă. Soare. Într-un cuvânt: EGIPT

O incursiune într-una dintre cele mai vechi și fascinante civilizații ale lumii, astfel poate fi descrisă o vacanță în Egipt, tărâmul faraonilor, care a inspirat atât de multe producții hollywoodiene. Pentru cei care nu au aflat încă, Egipt este și o minunată destinație de relaxare, iar stațiunile de la Marea Roșie sunt printre cele mai populare locuri în care își petrec vacanța turiștii europeni… și nu doar ei. Pentru români, Christian Tour a creat cele mai frumoase pachete de vacanță în Egipt.

Bildergebnis für Hurghada

Hurghada, tânăra stațiune de pe malul Mării Roșii
Stațiunea egipteană Hurghada este relativ recent intrată în circuitul turistic. Inițial, a fost doar un cătun pescăresc, apoi a fost transformată în bază militară, pentru ca în urmă cu doar două decenii să devină stațiune turistică. Astfel, tot ce s-a construit aici în ultimii ani are legătură cu turismul, chiar dacă primăvară arabă din 2011 a lovit puternic în acest sector. Turismul este astăzi principala sursă de venit a locuitorilor Hurghadei, care lucrează în proporție de 90% în acest domeniu, fie în resorturi, fie în localurile pline de turiști.
Orașul Hurghada merită vizitat pentru portul pitoresc de la Marea Roșie, pentru o biserică creștină impresionantă și pentru o moschee maiestuoasă din care se aud chemările la rugăciune. Hotelurile, așa cum este Desert Rose Resort, se află la câțiva kilometri de oraș și le oferă turiștilor cam tot ce-și pot dori: confort, piscine, restaurante deschise non-stop, locuri de joacă pentru copii, spectacole live în fiecare seară, cluburi în care muzica răsună până în zori, animație pe plajă.

Bildergebnis für sharm el sheikh

Sharm el-Sheikh, perla Mării Roșii
Scăldată de apele limpezi și liniștite ale Mării Roșii, stațiunea Sharm el-Sheikh se întinde în sudul Peninsulei Sinai. Acum câteva decenii bune era doar un sătuc pescăresc. Ulterior, poziția strategică l-a transformat în important port la Marea Roșie, pentru ca în anii ’90, printr-o lege al cărei scop era acela de a proteja mediul înconjurător, activitatea industrială să fie limitată.
Din acel moment, principala activitate generatoare de venituri a devenit turismul, stațiunea transformându-se într-un adevărat hub atât pentru turiștii străini, cât și pentru egipteni. Vizitatorii
sunt atrași aici de peisajele spectaculoase, clima perfectă pentru plajă pe parcursul întregului an, plajele superbe, marea calmă, resorturile bine puse la punct și serviciile ireproșabile.

Principalul scop al unei vacanțe în Sharm el-Sheikh este relaxarea și încurajăm pe deplin acest lucru. Zilele lungi la plajă, la finalul cărora pielea capătă nuanța arămie a deșertului… sună atât de bine! Însă, poate că cei mai activi dintre voi își doresc ceva mai mult de la vacanța în Egipt, caz în care stațiunea de la Marea Roșie sigur nu vă va dezamăgi. Turiștii care vor adrenalină pot încerca diversele sporturi pe apă care se practică în Sharm, cei pasionați de istorie își pot planifica tururi culturale, iar iubitorii de natură pot face escapade în împrejurimi. De neratat este Muntele Sinai, unde Moise a primit Tablele Legii, care astăzi oferă călătorilor o panoramă spectaculoasă și, cu siguranță, mai mult decât o experiență religioasă. Recomandăm și o vizită la Mănăstirea Sfânta Ecaterina care se întinde la poalele Muntelui Sinai și este una dintre cele mai vechi așezări monahale din lume. Curajoșii pot face un safari cu ATV-urile în deșert, iar îndrăgostiții
de natură sunt așteptați în Parcul Național Ras Muhammad.

Bildergebnis für sharm el sheikh

În lumea faraonilor
Egipt înseamnă, însă, mult mai mult decât plajă și sporturi pe apă. Este suficient să menționăm Cairo, Valea Regilor, Templul din Karnak și Piramidele. Multe dintre aceste obiective au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO și sunt doar o parte din motivele care au transformat Egiptul într-o destinație extrem de populară.

De pildă, Valea Regilor, aflată nu departe de Luxor, reprezintă o veritabilă întâlnire cu istoria. Turiștii pot vizita mormintele faraonilor Ramses al II-lea și al III-lea și Tutankhamon. Nu departe
se află și Templul lui Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Dar parcă niciunul dintre acestea nu este la fel de impresionant ca Templul din Karnak.

Dacă sunteți pasionați de istorie, aveți un alt motiv serios să vizitați Karnakul: aici vă așteaptă statuia unui scarabeu uriaș, simbol al norocului în cultura egipteană. Ce trebuie să faceți? Să vă puneți o dorință și să înconjurați scarabeul de 7 ori pentru a vă asigura că dorința se va împlini.

Și mai copleșitoare este excursia la Piramide. Piramida lui Keops, numită și Marea Piramidă, este una dintre cele 7 minuni ale lumii antice și Sfinxul, uriașul bloc din piatră cu chip uman și trup de leu, simbol al înțelepciunii și forței, sunt de neratat. La fel și Muzeul Egiptean din centrul capitalei Cairo, unde pot fi văzute sarcofagele și masca de aur ale lui Tutankhamon, precum și Sala Mumiilor.

Bildergebnis für Karnak

Savorile Egiptului
Fanii bucătăriei orientale vor fi absolut încântați să descopere savorile Egiptului în restaurantele din resorturile în care se cazează. Vegetarienii, la fel ca și carnivorii, vor fi încântați de
bucătăria locală.

Dintre preparatele tradiționale trebuie să încercați Ful Medames (fasole cu ulei și suc de lămâie, opțional cu usturoi sau ceapă) – cel mai răspândit preparat din bucătăria egipteană, despre care se crede că era gătit încă din antichitate. Comandați și o porție generoasă de hummus în varianta egipteană, alături de Ta’meya (falafelul egiptean) și Rozz Me’ammar (orez gătit în lapte sau unt, cu carne de pui).

Cei care nu concep mesele fără carne vor fi mai mult decât mulțumiți: în Egipt, se găsesc Kebab și Kofta. Pe lângă restaurantele tradiționale, în țara nord-africană sunt și numeroase restaurante cu meniu internațional, cu mâncare italiană, chinezească, indiană sau thailandeză.

Istorie. Cultură. Relaxare. Plajă. Soare. Într-un cuvânt: EGIPT 1

Cea mai bună perioadă pentru vacanța în Egipt
Egipt este o destinație de vacanță perfectă tot anul. De aceea, Christian Tour a lansat un program special – EstivAll – prin care le propune celor veșnic îndrăgostiți de vară o serie de destinații însorite, cu vreme frumoasă și în lunile în care în România temperaturile devin neplăcute. Astfel, românii care visează să stea la plajă în noiembrie sau decembrie pot alege pachetele create de Christian Tour, care includ cazare 7 nopți în unele dintre cele mai bune hoteluri din Hurghada și Sharm el-Sheikh, așa cum sunt Sheraton Soma Bay și Cleopatra Luxury Resort, precum și zbor direct din București, Timișoara și Cluj-Napoca. Pachetul turistic costă câteva sute de euro de persoană.

Pentru detalii, vizitați site-ul www.christiantour.ro sau mergeți în orice sediu Christian Tour.

Istorie. Cultură. Relaxare. Plajă. Soare. Într-un cuvânt: EGIPT 2

www.christiantour.ro

 

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More