Take a fresh look at your lifestyle.

Jocul de golf fără frică

0

Chiar și pe terenul de golf, frica poate avea un efect inhibitor. Dar asta nu trebuie să se intample – cu trei pași simpli poți să te desparți de cele mai nefondate temeri ale tale. La naștere ni se dă un set complet de gene. Dar temerile nu sunt genetice – ele evoluează în timp. Se face o distincție între temerile imaginate și cele reale.

De exemplu, dacă stai pe marginea unei prapastii, este o adevărată teamă, să risti să cazi la 200 de metri adâncime dacă faci un pas mai departe. Dimpotrivă temerile imaginate, care nu sunt decât un concept teoretic, de obicei, nu au nicio legătură cu realitatea. Așadar, una dintre cele mai grave temeri ale multora este probabil de a da un discurs în fața unui grup în mod spontan.  Acest lucru duce la a suporta temeri ireale. Vă puneți întrebări de genul „Ce vor spune ceilalți?” sau „Ce se întâmplă dacă mă fac de râs?”.   

În mod similar, o situație clasică la jocul de golf: Tee 1 – Par 4 – 320 metri. Tee 1 direct peste un lac. Presiunea crește. Faptul că și spectatorii privesc mărește nemijlocit nervozitatea. Spui în gând: „O, Doamne, asta nu va merge bine!” Sudoarea se amplifică, mâna se înclestează, umerii stau deja atârnați. Și acum: chiar s-a întâmplat. Mingea aterizează direct în apă. Temerile nereale literalmente ne blochează și ne paralizează.  

Dar temerile se pot rezolva cu trei pași la îndemână.

1. Cel mai bine este să iei o nouă minge de golf: aceasta arată încredere, valoare și credință că va fi o lovitură mai bună.

2. Totul este o chestiune de postură: înainte de a lovi mingea, luați o pozitie cat mai echilibrata, scoateți pieptul și îndreptați privirea spre partea de sus. Cu o pozitie corecta a capului, picioarele departate și o respirație abdominală profundă, gândurile negative dispar. Luați-vă zece până la 20 de secunde aici. Gândurile negative câstigă un joc ușor dacă aveți o postură necorespunzatoare, nu iti mentii capul drept sau daca esti incordat.

3. Plin de încredere în tine: Lovește mingea acum, cu bucurie și zâmbetul pe buze, direct în Fairway.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More