Take a fresh look at your lifestyle.

Jozsef Varadi, Ceo Wizz Air: Anul acesta vom transporta 7 milioane de pasageri in romania in cinci ani ne vom dubla traficul

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare operator pe piaţa din România, a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 un profit record de 246 de milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de anul precedent şi a transportat 23,8 milioane de pasageri. Pentru România, compania vrea să dubleze traficul de pasageri în următorii cinci ani.

Cel mai mare operator aerian de pe piaţa din România, Wizz Air, a înregistrat venituri de 1,57 miliarde de euro în 2016, în creştere cu 10% faţă de rezultatul din anul anterior. Profitul net a fost unul record, de 246 milioane de euro, în creştere cu 28%, iar pentru următorul an, estimările sunt pentru un profit net cuprins între 250 şi 270 de milioane de euro.

„Vedem o dezvoltare puternică, peste aşteptări, în Europa Centrală şi de Est, iar creşterile PIB-ului prognozate pentru următorii ani vor duce la venituri disponibile şi mai multe cheltuieli atunci când vine vorba de vacanţe. În al doilea rând, vedem o capacitate consolidată în regiune. Mă aştept la un an puternic”, a declarat într-un interviu telefonic pentru ECONOMICA.NET, Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

Pe piaţa din România, Wizz Air va creşte cu 27% traficul de pasageri în acest an, faţă de 2016. „Am devenit cea mai mare companie aeriană din România. Anul acesta vom transporta 7 milioane de pasageri. Nu putem fi comparaţi cu ce transportă Blue Air (nr. – 3,6 milioane pasageri) şi Tarom (nr. – 2,41 milioane pasageri). Cred că ne vom dubla traficul în România, aşa că cele 7 milioane de pasageri ar putea deveni 10, 14 milioane de pasageri în cinci ani„, ne-a mai declarat Varadi.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală şi de Est, prezentă în 42 de ţări şi pe 138 de aeroporturi. Cu o flotă formată din 79 de avioane, Wizz a transportat 23,8 milioane de pasageri şi are peste 3.00 de angajaţi.

Sursa:
http://www.economica.net/jozsef-varadi-ceo-wizz-air-anul-acesta-vom-transporta-7-milioane-de-pasageri-in-romania-in-cinci-ani-ne-vom-dubla-traficul_138390.html#ixzz4iRpQydle

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More