Take a fresh look at your lifestyle.

Katar – șeici bogați și mult sclipici

Pe turiștii care vizitează Katar, nu îi așteaptă un al doilea Dubai, ci mai degrabă un Portofino în mijlocul deșertului. Capitala micului stat Katar din golful arabic vuiește, vibrează și fascinează. Dar Doha nu vrea să fie un alt Dubai, pentru că Dubai este catalogat aici ca fiind chicios, colorat și fară cultură. Doha se simte mai degrabă ca Portofino.

 

 

 

Katar se află în nord-estul peninsulei arabice. Micul stat are o tradiție bogată în navigatori, unde principala sursă de venit a fost pescuitul și pescuitul de perle. Prin venitul din Țiței și gaz, Katar are azi al doilea cel mai mare venit pe locuitor din lume și este țara care s-a dezvoltat cel mai rapid. În ciuda faptului că este cea mai rezervată țară din punct de vedere al proiectelor, Katar nu și-a pierdut niciodată moștenirea culturală. Peninsula deține o linie de coastă mare cu numeroase golfuri și plaje de nisip, se impune, din punct de vedere arhitectural și istoric, prin moschee și muzee nenumărate. Muzeul pentru arta islamică și Heritage Village te invită să le vizitezi. Katar este un paradis pentru iubitorii de natură, prin cele peste 250 de specii de păsări.

Doha, capitala Katarului, se află într-un golf cu forma unei semilune. În secolul al XIX-lea au apărut primele așezări. Highlightul optic al golfului este Corniche, o promenadă pe plajă cu o panoramă spectaculoasă asupra golfului. Doha este unul dintre orașele care s-au dezvolat cel mai repede din lume. Între timp, au fost restaurate clădirile tradiționale precum fostul palat, muzeul national și cetatea Doha din Centru. Doha oferă, începând de la restaurante extravagante de 5 stele și hoteluri, Shisha Bars  până la Souks originare și piețe, o combinație unică între tradiție și modernism. Doha, organizatorul „Asian Games 2012“ este centrul cultural și economic al țării. Iar în 2022 în Katar se va desfășura campionatul de fotbal FIFA.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More