Take a fresh look at your lifestyle.

La ce ora bei cafeaua? Iata cand e sanatos si eficient

Știai că dimineața, imediat după trezire, este cel mai nesănătos moment pentru a bea cafeaua?
Motivul este simplu: nivelul de cortizol.

Cafea de dimineata

Dimineața, în jurul orei 7:00, nivelul de cortizol este cel mai mare, organismul având nevoie de energie pentru a se reechilibra după somn. 

Evital Functional Food

Cortizolul este un hormon steroid secretat de glandele suprarenale,denumit și „hormonul de stres”.

Acesta este responsabil cu răpunsul organismului la stres și cu reglarea glucozei, proteinelor, lipidelor și a “ceasului” nostru intern.

Dimineața, în jurul orei 7:00, nivelul de cortizol este cel mai mare, organismul având nevoie de energie pentru a se reechilibra după somn.

Consumul de cafea imediat după trezire interferează cu producția naturală de cortizol, de aici rezultând: producția îngreunată a cortizolului de către organism;creșterea toleranței la cofeină, cea care înlocuiește funcția naturală a cortizolului.

De aceea, cea mai bună perioadă a zilei pentru a consuma cafea estea între orele 10:00 și 12:00, sau între 14:00 și 15.00.

Acestea sunt momentele în care nivelul de cortizol scade și ne simțim mai puțin energici, iar cafeaua compensează, nu dereglează capacitatea naturală a organismului de energizare.

Ora 7:00:nivelul de cortizol este maxim, organismul recăpătându-și energia în mod natural.

Ora 10:00:cel mai potrivit moment pentru a bea cafeaua.

Orele 14:00 – 15.00:un alt moment bun pentru consumul de cafea, nivelul de cortisol și energie scăzând semnificativ.

Nu consuma cafea cu minim 6 ore înainte de somn.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More