Take a fresh look at your lifestyle.

La o ședință de make-up și pove ști,cu Raluca Milin

Atunci când talentul și pasiunea pentru beauty sunt trăsături de familie, alegerea drumului corect în viață devine mult mai ușoară. Raluca Milin a moștenit, de la mama sa, nu doar frumusețea, ci și pasiunea pentru înfrumusețare. Astfel, Raluca s-a alăturat Academiei de Beauty Alina Milin, unde oferă servicii de make-up și predă cursuri care inițiază în arta machiajului și alte iubitoare de frumos.

La o ședință de make-up și pove ști,cu Raluca Milin 1

Dolce Vita: Cum a început aventura ta cu arta machiajului?
Raluca Milin: Totul a început pe când aveam aproximativ 6-7 ani. Îmi aduc minte că mama avea în curte un salon, unde eu și prietena mea cea mai bună ne jucam toată ziua cu păpușile. Ea le coafa și eu le machiam cu tot felul de creioane și vopsele.

Ce te-a atras prima oară, la o vârstă atât de fragedă, și cum ți-ai descoperit talentul?
După ce mama și-a deschis salon în oraș, aproape zilnic, de la școală mergeam direct acolo. De multe ori era acolo și colega mamei, care făcea make-up, și pe care, cu fiecare ocazie, o studiam și îi puneam tot felul de întrebări despre farduri și tehnici de machiaj. La 15 ani am făcut primul curs de make-up și mi-am dat seama că arta machiajului este într-adevăr ceea ce mă pasionează.

La o ședință de make-up și pove ști,cu Raluca Milin 2

Care a fost primul produs de make-up pe care ți l-ai aplicat?
Primul produs de make-up pe care mi l-am aplicat a fost in ruj maroniu (rujul mamei, bineînțeles), pe care l-am găsit pe dulăpiorul din baie, când eram destul de mică. Apoi am învățat despre fondul de ten și despre modul cum se aplică corect, deși, mărturisesc că eu nu obișnuiesc să mă machiez zilnic.

La o ședință de make-up și pove ști,cu Raluca Milin 3

Cum a decurs formarea ta profesională?
Pentru a deveni tot mai bună în domeniu, pe lângă cursul de la 15 ani, am mai făcut unul, la 16 ani, după care am început să lucrez cu cliente. Până acum am fost la numeroase cursuri de specializare cu artiști de make-up renumiți din întreaga lume, precum: Alexandru Abagiu, Renata Abdullaeva, Julia Voron, Ludmila Tarakanova, Nataia Nayda…și mulți alții.

Cât de mult te-a ajutat faptul că mama ta are deja o carieră în acest domeniu?
Faptul că mama avea deja o carieră în domeniul frumuseții m-a ajutat extrem de mult, pentru că știam că mă pot baza pe ea indiferent de situație. Cu mult ajutor și susținere din partea ei m-am lansat în cariera de make-up artist.

Cum se desfășoară un modul de make-up pe care îl predai tu și care sunt detaliile pe care trebuie să le știe un potențial aplicant?
Atunci când realizez un machiaj îmi place să merg pe diversitate, nu îmi place sa realizez același tip de machiaj tuturor clientelor mele. Îmi place să fac machiaje intense, stridente, dar ador să fac și machiaje mai simple, naturale. Astfel, cursanții mei vor lua contact cu ambele situații și vor învăța să facă make-up pentru toate stilurile.

Există o greșeală frecventă de machiaj pe care o întâlnești la cursantele sau clientele tale?
O greșeală majoră pe care o observ atât la clientele mele, cât și la alți make-up artiști constă în cantitatea de fond de ten aplicată. “Mai mult e mai bine” – nu sunt de acord cu principiul acesta. Cu cât stratul de fond de ten e mai gros, cu atât tenul respiră mai greu.

Care sunt trucurile de make-up care te ajută să obții un machiaj natural și corect?
Pregătirea tenului este cea mai importantă etapă în realizarea unui machiaj corect, indiferent de nuanțe și intensitate. Tenul trebuie foarte bine curățat și hidratat, trebuie pregătit pentru a suporta și a susține produsele ce vor fi aplicate ulterior.

Care sunt artiștii influenți din domeniu pe care îi urmărești? Cine te inspiră cel mai mult?
Olga Tomina este inspirația mea de multă vreme. Sper doar să evoluez atât de mult încât, într-o zi, să fiu la fel de bună ca ea.

Care sunt tendințele în make-up în 2019?
Cred că în anul 2019, machiajul va reveni la o formă mai naturală, cu accent mai mult pe ten, ochii fiind conturați natural.

www.alinamilin.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More