Take a fresh look at your lifestyle.

La primul bebe, business-ul unei mame, cu ecou global

Atena Boca, poate cea mai implicată mămică din România, a fondat asociația „La primul bebe”, imediat după ce a născut primul copil, creând, astfel, cea mai activă și mai amplă comunitate online de la noi, destinată gravidelor și proaspetelor mame. Aceasta a reușit, în câțiva ani, să aibă un impact real în societate, prin sprijinul emoțional și informațional oferit celor peste 52.000 de membri și prin strângerea unei sume de aproape jumătate de milion de euro în campaniile sale umanitare. Și tocmai puterea comunității a făcut posibil ca Atena să fie singura româncă aleasă de Facebook în programul Community Leadership 2018.

La primul bebe, business-ul unei mame, cu ecou global 1

Dolce Vita: Dintre atâția antreprenori de succes din România, Facebook v-a ales doar pe dumneavoastră sa faceți parte
din programul Community Leadership 2018, un program cu peste 6.000 de aplicații din toată lumea. Cum ați reușit această performanță și care considerați că au fost atuurile proiectului dezvoltat de dumneavoastră, în acest demers?

Atena Boca: Sunt foarte fericită că sunt singurul român ales de Facebook în programul lor și unul dintre cei 20 de europeni. Au căutat acei lideri care au dovedit că pot să strângă lume în jurul lor, să creeze mișcare… mișcare devenită schimbare. Cei 20.000 de părinți pentru care noi am organizat evenimente au fost, probabil, un atu, dar și engagement-ul postărilor mele și al activității din grupurile „La primul bebe”. În februarie, anul acesta, am aplicat la acest program, un program pe care scria numele meu, atât de bine se potrivea descrierea lui cu ceea ce fac eu de aproape șase ani. A fost un lung proces de selecție și sunt foarte fericită că am trecut toate probele.

Ce înseamnă, pentru dumneavoastră și pentru România, participarea în acest program?

Pentru mine este onorant să ne fie validată activitatea de însăși cei care au creat platforma pe care ne desfășurăm activitatea. Trainingul pe care îl primim acolo este extraordinar de valoros pentru dezvoltarea activității noastre. În plus, conectarea cu cei considerați de Facebook ca fiind cei mai buni lideri de comunități din lume este o experiență pe care nu ai cum să o trăiești în altă parte.

Cum a apărut „La primul bebe”, asociația care v-a adus în acest program?

Atunci când fiul meu avea trei luni, am trecut printr-o perioadă foarte grea și, cel mai probabil, printr-o depresie post-natală. Pentru a putea avea acces la informații cât mai rapid și pentru a nu mă simți singură pe acest drum minunat, dar greu, am făcut un grup pe Facebook în care am adăugat 10 amice însărcinate sau care născuseră de curând. În mai puțin de o lună aveam 400 de membri în grup. Acela a fost momentul în care am înțeles ce nevoie uriașă au mamele la început de drum să fie alături de alte mame care le seamănă.

La primul bebe, business-ul unei mame, cu ecou global 2

Cum funcționează această asociație și cum ajută ea mamele care sunt la primul copil?

Suntem 18 grupuri închise pe Facebook, prezente în 17 orașe. „La primul bebe” Brașov, Buzău, Timișoara, Sibiu, Constanța, Cluj etc. Oferim o platformă foarte atent administrată și cu mame foarte atent selectate, unde se împărtășesc experiențe, se află informații, și unde ele au acces facil la evenimentele de educație parentală și la evenimentele inspiraționale pe care le organizăm.

Cum a fost experiența dumneavoastră ca proaspătă mămică, ce ați simțit, ce ați avut nevoie să cunoașteți și ce v-a ajutat
cel mai mult la acel moment?

La primul copil, am crescut împreună cu mamele „La primul bebe”. Obișnuiesc să spun că „La primul bebe” a recreat satul de odinioară, care crește un copil, în spațiul online. Am simțit nevoia să știu că este în regulă ceea ce simt, că și alte mame trec prin același lucru. Am simțit nevoia de autenticitate, pe care rar am găsit-o în viața reală unde oamenii au tendința să arate doar partea frumoasă a lucrurilor.

Ați identificat care sunt cele mai întâlnite probleme/nevoi reale pe care le au părinții la primul copil?

Da, le-am identificat și pe aceste subiecte oferim mamelor, evenimentele noastre. Acestea depind foarte mult de vârsta copilului. Părinții cu bebeluși au un tip de probleme și părinții de copii de peste 1 an, un alt tip.

Care este profilul membrilor din comunitatea „La primul bebe”? Cine se poate alătura grupului?

În general, mame din mediul urban, cu studii superioare, care lucrează și pentru care a fi pe picioarele lor și a se dezvolta profesional este important. Mame dornice de informare, de evoluție, mame care nu cred că le știu pe toate și care își doresc să ofere copiilor lor cea mai bună variantă a lor.

Care au fost cele mai mari realizări ale dumneavoastră cu ajutorul acestei asociații?

Cele 100 de evenimente organizate în toată țara, cei peste 400.000 de euro, pe care i-am strâns în campaniile noastre umanitare și cu ajutorul cărora am dotat spitale de copii, maternități și am salvat vieți, cele 55.000 de mame care se ajută între ele, zi de zi, fără să se cunoască și fără să aștepte nimic în schimb.

Care sunt programele pe care le aveți în derulare acum și cum arată planul pentru 2019?

Urmează un eveniment fabulos de sfârșit de an și ultima campanie umanitară a anului. Plus proiectul pe care începem
să îl derulăm în parteneriat cu Facebook.

Din postura de mamă, care este, acum, cel mai prețios sfat pe care îl puteți da noilor mămici? 

Sfaturi nu îmi permit să ofer. Eu învăț, zi de zi, alături de copiii mei, ca să devin o mamă mai bună și un om mai bun. Cred mult în autodezvoltare și în conștientizarea faptului că părinții au multe, foarte multe de învățat și de lucrat cu ei înșiși.

www.laprimulbebe.ro

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More