Take a fresh look at your lifestyle.

Lacurile din inima Tirolului

Ape cristaline cât vezi cu ochii și o mulțime de opțiuni pentru fiecare categorie de explorator. Bucură-te de priveliști superbe, parcuri acvatice pentru toată familia și băi răcoritoare în mijlocul munților!

Unde: Achensee

Specific: Lacul Achensee este un lac natural, de origine glaciară, având o suprafaţă de 719 hectare, iar temperatura medie a apei este de 19°C.
Activităţi: Înot, surf, navigaţie, vâslit, scufundări, pescuit și plimbări cu vaporul. Aici te vei bucura de plaja pentru înot Nord şi plaja pentru înot Schwarzenau, chioşcuri, locuri de camping cu restaurant, închiriere hidrobiciclete și cazare la toate categoriile disponibile.
Schiffsrundfahrt am Achensee mit der ganzen Familie © Achensee Tourismus

Unde: Haldensee

Specific: Lacul Haldensee se remarcă prin calitatea deosebită a apei.
Activități: Pe malul vestic se găsesc piscinele în aer liber din valea Tannheimer cu un bazin încălzit de energia solară, un bazin pentru cei ce nu înoată, un tobogan imens şi o pajişte imensă pentru plajă, direct pe malul lacului. Pe malul de est, în Haller, te poți  bucura de scăldat pe o plajă naturală. Bărcile cu vâsle şi hidrobicicletele se pot închiria direct de la cafeneaua de pe plaja Haldensee.

Unde: Lacul de înot Going

Specific: Alimentat de izvoarele naturale de pe Wilder Kaiser, acest lac este considerat cel mai frumos lac natural pentru înot din Tirol.
Activități: Transformat în parc de distracţie, lacul oferă tobogane cu apă, tuneluri, pasaje, fântâni arteziene, un parc de joacă pentru copii cu nava piraţilor, locuri de joacă în nisip şi jocuri de mişcare.
Schwarzsee © Michael Werlberger

Unde: Schwarzsee în Kitzbühel

Specific: Idilicul lac (cca. 8 ha suprafaţă şi 8 m adâncime) se numără printre cele mai calde şi mai frumoase lacuri pentru înot din Alpi. Datorită prezenţei mlaştinii, apa are puternice efecte curative.
Activități: Lacul Schwarzsee este o zonă recreaţională, unde te poți bucura şi de activităţi sportive: pescuit și barcă cu vâsle, iar plimbările din jurul lacului sunt completate de programe ca închirieri de bărci cu motor şi un parcurs de fitness. Mai mult, toată familia ia parte la distracție în bazinele pentru copii, tobogane, un turn pentru sărituri şi posibilitatea de a închiria umbrele de soare şi şezlonguri.

Unde: Natterer See

Specific: Lacul Natterer este paradisul pasionaților de sporturi pe apă și își întâmpină musafirii cu o temperatură medie a apei cuprinsă între 22 și 25°C.
Activități: Un tobogan cu apă imens, închiriere bărci, jocuri cu apă, trambulină de apă și posibilitatea de a merge cu canoe, de a face surf și a naviga pentru a avea o zi perfectă pe malul lacului.

Natterer See © Innsbruck Tourismus
Unde: Lacul de acumulare Durlaßboden (Gerlos)

Specific: Apele reci ca de izvor ale lacului de Durlaßboden se încălzesc în lunile de vară până la 21°C. Se poate ajunge cu maşina până la baraj, iar de aici poți merge pe un drum cu pietriş sus spre ponton, accesul fiind posibil şi pentru scaunele cu rotile.
Activități: Se pot închiria bărci cu vâsle, hidrobiciclete, plăci de surf şi plăci cu vele.

Unde: Reintaler See

Specific: Lacul Reintaler See are o suprafaţă de 29,4 ha şi ajunge la adâncimi de peste 10 metri.
Activități: Pe lângă plăcerea de a te scălda în apa potabilă a lacului, lacul te convinge prin cea mai bună infrastructură cu peluze, restaurante, bufeturi, loc de joacă pentru copii şi camping, închiriere de bărci cu vâsle şi posibilitatea de a pescui.

Relaxen am Reintalersee © Alpbachtal Seenland Tourismus
Unde: Badesee Mieming

Specific: Datorită temperaturii apei de 23 până la 26 de grade celsius, Badesee Mieming se numără printre lacurile cu cea mai caldă și calitativă apă din Tirol, oferind posibilitatea unui concediu plin de liniște.
Activități: Zona oferă o locaţie liniştită, accesibilitate, peluze întinse, restaurant, loc de joacă interactiv, teren de volei pe plajă şi posibilitatea de a merge prin apă, pe lângă patru pontoane şi două insule plutitoare.

Unde: Plansee și Heiterwanger See

Specific: Al doilea lac ca mărime din Tirol atrage cu vizibilitatea apei de până la 15 metri adâncime şi prin cea mai bună calitate a apei. Lacul Heiterwanger See situat la 1.000 de metri deasupra nivelului mării oferă pe timpul verii răcoarea de care ai nevoie. Ambele lacuri sunt interconectate printr-un canal cu o lungime de 300 metri.
Activități: Plansee este paradisul surferilor, navigatorilor, scafandrilor şi al iubitorilor de ştrand! Împrejurimile idilice pot fi explorate prin alergări sau ture de nordic walking de jur-împrejurul lacului.

Plansee © Naturparkregion Reutte / Robert Eder
Unde: Thiersee

Specific: Lacul Thiersee este unul dintre cele mai curate lacuri pentru scăldat din toată Austria, iar temperatura apei de până la 24°C îl face unul dintre cele mai calde lacuri din Tirol.
Activități: Lacul atrage anual surferi, scunfundători și pasionați de înot, precum și amatori de drumeții și cățărări pe muntele Pendling.

Unde: Reither See

Specific: Lacul are o suprafaţă de 1,4 ha şi o adâncime maximă de 7,7 m. Reither See se numără astfel printre cele mai mici lacuri pentru ştrand din Tirol. Temperatura medie este foarte plăcută, ajungând până la 23 de grade Celsius, de aceea este apreciat mai ales de familiile cu copii.
Activități: Peluză mare, piscină pentru copii, trambulină, bufet şi închiriere bărci cu vâsle. Reither See este uşor accesibil cu mijloacele publice de transport!

Spaziergang am Reither See © Alpbachtal Seenland Tourismus
Unde: Reintaler See

Specific: Împreună cu Reintalersee, Berglsteinersee, Buchsee şi Frauensee, Krummsee formează aşa numita „Paletă de lacuri Reintal” din Kramsach. Cu o adâncime de doar 2,4 m, Krummsee atinge o temperatură de până la 26 de grade şi oferă condiţii excelente pentru scăldat.
Activități: Lacul cu o suprafaţă de cca. 3,6 hectare este cel mai îndrăgit pentru excursii în peisajul mirific al lacului de jur-împrejurul Kramsach.

Unde: Berglsteiner See

Specific: În Breitenbach, lângă Mooswand, se află lacul idilic de munte Berglsteiner See.
Activități: Apele limpezi sunt perfecte pentru excursiile cu familia!

Familienwanderung am Piburger See © Ötztal Tourismus / Bernd Ritschel
Unde: Piburger See

Specific: Piburger See este o bijuterie a naturii în mijlocul rezervaţiei protejate a peisajului în afara Oetz din Ötztal. Lacul de munte cu o suprafaţă de 14 hectare şi o adâncime maximă de 25 m, ajunge la o temperatură a apei de 21 de grade.

Activități: Lacul este înconjurat în mare parte de pădure, zone netede se află doar la capătul estic şi cel vestic al lacului, iar de la parcare se ajunge în doar câteva minute la lac. Aici ai la dispoziţie un restaurant cu terasă de vară şi posibilitatea de a închiria bărci.

Unde: Hintersteinersee

Specific: Mai sus de localitatea Scheffau se află cel mai frumos şi mai curat lac de munte din Tirol în Rezervaţia Naturală Wilder Kaiser. În zilele senine, munţii din jur se oglindesc în apa lacului. Hintersteinersee, cu o lungime de 56 ha şi o adâncime de 36 m, a luat naştere în ultima eră glaciară şi se află la o înălţime de 883 m. Izvoare subterane alimentează lacul cu apă limpede ca cristalul.
Activități: Apa răcoroasă te așteaptă pentru o baie mult dorită după o drumeție plină de aventuri, pajiștile imense te invită să te bronzezi la soare, iar cafenelele și restaurantele din jur completează experiența!

Vilsalpsee bei Tannheim © Österreich Werbung / Ascher
Unde: Vilsalpsee

Specific: Vilsalpsee în Tannheim, unul dintre cele mai frumoase lacuri de munte din Tirol, se află în mijlocul Rezervaţiei Naturale cu acelaşi nume, ajungând la o temperatură de maxim 17 grade.
Activități: Scăldatul este permis, ba chiar gratuit.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More