Take a fresh look at your lifestyle.

Lamborghini Terzo Millennio un supercar 100% electric

Lamborghini Terzo Millennio este rodul colaborării dintre producătorul italian de automobile și Massachusetts Institute of Technology.

Terzo Millennio, în traducere ”mileniul trei”, este mașina cu care Lamborghini vrea să întâmpine anii 2030, iar liniile acesteia sunt impresionante. Vorbind despre un concept, e destul de clar că avem de-a face cu o linie a mașinii mult mai futuristă decât a unor automobile de serie. Viitorul arată bine, iar dacă Lamborghini păstrează chiar și o parte di acest design, atunci mașina va arăta superb.

Avem de-a face și cu tehnologii avansate, nu doar cu un aspect intrigant. Cea mai importantă este cea de stocare a energiei folosind superconductori. Aceștia nu sunt încă pregătiți pentru producția de serie, însă lucrurile evoluează, iar cele două companii vor să creeze unul care să funcționeze ca o baterie, dar care să se poată încărca și descărca mult mai repede, fiind util pentru o accelerație rapidă a mașinii.

Lamborghini Terzo Millennio un supercar 100% electric 1 Lamborghini Terzo Millennio un supercar 100% electric 2

Compania explorează și posibilitatea de folosire a bateriilor compozite de carbon, bazate pe nanotehnologii. Lamborghini este de părere că aceste baterii vor reduce greutatea mașinii și vor spori capacitatea de descărcare a mașinilor. E destul de probabil ca Terzo Millennio să folosească ambele tehnologii.

Ce se pierde momentan este sunetul specific mașinilor, iar compania încă n-a găsit o soluție pentru această problemă, afirmând că ”o investigație riguroasă este necesară”.

Caroseria este creată din fibră de carbon, iar conceptul folosește o tehnologie care poate detecta degradarea în fibră și care ar putea s-o repare folosind nano-canale.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More