Take a fresh look at your lifestyle.

Laptele de camilă ca „ leac miraculos”

Camila – simbolul statului Dubai

Daţi-mi voie să vă povestesc despre animalul naţional al Emiratelor Arabe Unite. Cămila este un simbol pentru Dubai cum este şi vaca pentru Elveţia. Dolce Vita a adunat informaţii interesante despre cămile şi le propune turiştilor, care vizitează Dubaiul, cum pot vedea aceste animale de aproape.

Cămila joaca un rol important in cultura arabă. Ea nu este doar un animal , care aduce beneficii, ci şi un simbol. În ciuda faptului că o cămilă dă mai puţin lapte decât o vacă, este interesantă şi din alte puncte de vedere, de  expemplu: vara, când deşertul este înflăcărat, ea poate rezista pâna la 5 zile fără apă, iar iarna chiar şi câteva săptămâni. Aceste animale reţin apa în tot corpul nu doar în cocoaşe.

Muzeul cămilei din Dubai

Cămila aparţine culturi beduine din Dubai. Cultură în care turişti pot pătrunde adânc cu ajutorul muzeului camilei situat în acel loc. Acest muzeu se situează în cartierul Al Shindagha pe malul râului Creek din Dubai şi se afla intr-un staul vechi de cămile. Cladirea afost restaurată în anul 1940 şi îi aparţinea şeicului Rashid bin Saeed Al Maktoum, al- VIII-lea conducător al Emiratelor din Dubai, care a participat şi la înfiinţarea Federaţiei Emiratelor Arabe Unite. Aici te poţi informa despre animale, anatomia acestora, foloasele lor şi legăturile speciale care există între om şi animal. Un simulator face posibilă chiar şi vizionarea virtală a unei întreceri între cămile.

O întâlnire culinară cu cămila

Carnea de cămilă este considerată o delicatesă în Dubai. Un iubitor de carne ar trebui să guste neaparat carnea de cămilă, fie ca burger, friptură sau carpaccio. Carnea este fragedă şi semănă la gust cu carnea de vită. Este cea mai bogată în proteine dintre toate sortimentele de carne şi conţine foarte puţină grăsime. Aceste delicatese se pot savura de exemplu în Local House din districtul istoric Al Fahidi. Aici se găsesc cei mai buni burgeri din carne de cămilă din Emiratele Arabe Unite.

Laptele de  cămilă, ca „ leac miraculos”

Celor cărora nu le place carene, le este recomandat în schimb, să încerce laptele de cămilă. Este cunoscut drept aurul alb lichid, şi a simţit o advărată apreciere în ultimii ani. Laptele de cămilă s-a dezvoltat de la alimentul de bază al  beduinilor la produsul unui stil de viaţă. Iubitorilor de cafea li se oferă chiar şi „ Camelatte” sau „Camelcino”. Laptele acesta nu are un gust aparte, ca şi laptele de oaie sau de capră, dar este foarte slab, sănătos şi este considerat un adevărat leac miraculos. Acest aliment este bogat in vitamine şi proteine şi este tolerat chiar şi de cei cu intoleranţă la lactoză. Se experimentează pe lângă utilizarea lui în arta culinară şi foloasele acestuia pe plan medical. Se presupune, ca acesta ar avea un efect pozitiv asupra celor cu diabet, psoriazis, cancer sau cu autoimunitate.

Savoarea ciocolatei din lapte de cămilă

Un alt produs din lapte de cămilă este ciocolata din acest produs. Produsele mărci de renume Al Nassma, administrată în Dubai de germanul Martin van Almsick se evidenţiază printr-un gust extraordinar cu o notă uşor sărată. Aceasta ciocolată este disponibilă în 5 variante: cu condimente orientale, cu  lapte, Dattel, cu portocale Macadamia sau cu un procent de 70% cacao. Pe această cale, cei care îşi petrec concediul în Dubai, pot lua o bucăţică din el cu ei acasă.

Camelcious – impresi de la o fermă cu lapte de cămiă

Laptele de cămilă se produce printre altele la ferma Emirates Industry for Camel Milk and Products şi se află la jumatate de oră distanţă de Dubai. La această fermă traiesc 4700 de cămile şi 50 de tauri. Această fermă distribuie pe piată atât marca de lapte „Camelicious”, cât şi ciocolata Al Nassma. Tot în acest loc se experimentează şi utilizarea laptelui pe plan medical şi beneficiile acestuia.

Vizitarea unei fermje de cămile la „ Kamel-Uschi”

Deşertul le oferă turiştilor posibilitatea să vadă o cămilă de aproape. La o oră distanţă de Dubai se afla ferma de cămile a nemţoaicei Ursula Musch, cunoscută sub numele „ Kamel-Uschi”, care creşte aici şi cămile pentru întreceri. Ea este de origine şvabă şi trăieşte de peste 20 de ani în Dubai şi le aduce turiştilor cultura şi bucătăria beduinilor mai aproape. Îşi serveşte oaspeţi printre altele cu ceai şi prăjitură, dar şi cu bucate tradiţionale din bucătaria autentică. Pentru o aventură cu cămile la ferma acesteia se poate opta de exemplu pentru o plimbare cu cămila, o seară  autentică sau un pachet de aventură personalizat.

Pentru cei interesaţi de sport : Întrecerea cu cămile

Întrecerea cămilelor este sportul naţional al Dubaiului şi garantează amintiri impresionante şi fotografi minunate. Întrecerile au loc în lunile de iarnă, din septembrie pâna în martie, şi de cele mai multe ori dimineaţa foarte devreme. Hightech a intat în acest sport, deoarece în loc jocheu se folosesc roboţi. Aceştia au 70 centimetri, cântăresc cca. 25 kilograme şi sunt dotaţi cu GPS şi pot fi ghidaţi cu ajutorul unei telecomenzi. Cămilele ating pe pistă o viteză de 70 kilometri pe oră.

Un altfel de Polo

Un alt sport practicat în Dubai este Polo-ul cu cămile. Polo Equestrian Club în vecinatatea lui Studio City oferă pe lângă altele şi posibilitatea să testezi singur sportul lor traditional. Nu sunt necesare cunoştinţe. Prima dată jucători învaţă regulile jocului de Polo şi apoi se avântă singuri pe gazon. Cine se simte mai însiguranţă în şaua unui cal, poate şi călări la Polo Equestian Club; copii pot face şi ei o plimbare cu poneyul.

Oglinda, oglinjoară … Bun venit la concursul de frumuseţe destinat cămilelor

La prima vedere cămilele pot fi pentru europeni orice altceva decât magnifice, dar în zona respectivă există chiar şi concursuri de frumuseţe destinate cămilelor. Criteriile decisive ale concursului sunt: un cap puternic, un spate înalt, un gât lung, cocoaşe simetrice, mari, cât şi o blană lucioasă. Propietarul celei mai frumoase cămile câştigă printre altele şi o maşină din clasa celor de lux. Spectatorii urmaresc intreg concursul, savurând  un ceai, pe ecrane mari de la o tribună în stil beduin.

Suveniruri pentru acasă

Cămile vesele şi colorate se găsesc la Camel Company în magazinele din incinta Mall-ului din Dubai sau în Online-Shop.

Compania aeriană a Emiratelor zboară zilnic din numeroase oraşe europene spre Dubai. Multe dintre acestea se desfăşoară cu îndrăgitele nave amirale ale Emiratelor A380. Pasageri companiei aeriene emirate profită de limita generoasă de bagaje de până la 35 kilograme la clasa Economy şi 40 kilograme la clasa Business. Pe lângă acest lucru pasagerii de la bord se pot bucura la toate clasele în mod repetat de programul de divertisment ice cu peste 2500 de canale On-demand.

Copyright: Dolce Vita Magazine

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More